Resum de la Jornada (24-30 Octubre 2016)

01/11/2016

CASTANYADA REUSENCA A VILADECANS

Cap de setmana amb pont per Tots Sants i pocs partits, però intensos. Per castanyada, però, la del Sènior Masculí Zamar 2000 Ploms Salle A que aconseguia dissabte, a Viladecans i amb les càmeres de televisió per que es pugués veure arreu, la seva primera, contundent i importantíssima victòria de la temporada. Molt afavorit va sortir a les pantalles l’equip que entrena l’Oriol Pozo, a qui podem veure merescudament satisfet a la foto que acompanya aquest resum.

Ho deia ell a l’entrevista i ho dèiem nosaltres des de fa jornades: exceptuant el primer partit a Salou on l’equip no va estar a l’alçada, la resta de partits s’havia competit i s’havien demostrat qualitats més que sobrades per poder guanyar a qualsevol rival. Calia paciència i, sobre tot, perseverança i confiança en les pròpies possibilitats, i tot plegat va quallar a Viladecans on, com se sol dir, es va viure un partit coral en què tot l’equip va fer bé la seva feina i va sumar per aconseguir el triomf.

Es va veure un començament una mica dubitatiu i desencertat per ambdós bàndols, fruit sens dubte dels nervis d’uns i altres, la qual cosa conduia a un pobríssim marcador de 2-6 a la meitat del primer període. A partir de llavors els nostres van anar asserenant el joc i trobant la manera de desactivar l’atac local i circular la pilota amb encert fins trobar l’escletxa que permetés anotar. Així, un parcial de 5-17 en els darrers 5′ del quart deixaven un aclaparador 7-23 que donava ales als reusencs i sembrava tots els dubtes als locals.

L’escenari va ser semblant als segons 10′; de fet els nostres van repetir l’anotació i, malgrat que els locals van anotar el doble de punts, al descans s’hi va arribar amb un espectacular 21-46 que feia pensar que només un cataclisme podria capgirar el resultat. Tal cosa no va passar i un tercer quart empatat (15-15) i un darrer període ja de tràmit en què fins i tot es va assolir la màxima renda amb 31 punts (41-72) van tancar el partit, tot i que la diferència final va quedar en 27 (51-78) gràcies a un triple in-extremis dels locals.

Cares de satisfacció i alleujament entre la parròquia reusenca i la sensació de que s’havia guanyat en una pista complicada i de la manera més convincent. Ara falta consolidar aquesta victòria amb una segona el proper dissabte a casa i contra un altre equip de la part baixa (el CB Castellar que tot just també guanyava el seu primer partit aquesta jornada), per poder mirar amb més optimisme el futur. Recordeu que si voleu gaudir del partit el podeu veure íntegre a través d’aquest enllaç a la web de La Xarxa.

Per acabar, remarcar la bona aportació de tots els jugadors, amb tots anotant i cinc dels nou amb 10 o més punts.

CREU PER LA RESTA DE SÈNIORS

Seguint amb els Sènior Masculins, mala jornada pels altres dos, doncs queien derrotats de manera clara en sengles desplaçaments. El Sènior Masculí Zamar 2000 Ploms Salle B de Segona Catalana perdia a la pista d’un rival directe, el CB Sant Andreu (64-49), i per idèntica diferència de 15 punts ho feia l’equip de Tercera Catalana, en aquest cas a la pista del primer i imbatut classificat, la Penya Fragatina (67-52).

Pel que fa al Sènior Femení Zamar 2000 Ploms Salle, l’únic que aquesta jornada jugava a casa, perdia contra un equip al que la temporada passada va guanyar els dos enfrontaments a Copa Catalunya, l’ASFE Sant Fruitós. Les noies que entrena el Raül Bonet van oferir dues cares molt diferents a cada meitat del partit: una primera per oblidar ràpidament, sobre tot el segon quart en què van encaixar un parcial dels que es veuen pocs cops (8-31) i que deixava el partit gairebé sentenciat al descans (17-43) després d’un primer quart en què si més no les visitants tampoc no havien estat massa encertades.

La lectura positiva és justament que un partit que es podia considerar tancat va revifar de manera sorprenent al tercer quart, quan un parcial de sortida d’11-0 permetia retallar distàncies i situar-se a “només” 15 punts. Diferència que encara es veuria més reduïda fins tocar els 10 punts poc abans d’acabar el període (39-49), tot i que una darrera cistella visitant va augmentar-la de nou a 12 després de diverses opcions errades per les nostres que haurien permès baixar de la barrera psicològica dels 10 punts.

De totes maneres, s’entrava als darrers 10′ amb plenes opcions, amb les locals reforçades i les visitants força astorades, i hi havia partit. Malauradament, l’equip no va poder acabar la remuntada malgrat haver tingut moltes oportunitats de retallar distàncies i al final les visitants es van endur el quart (11-14) i el partit (50-65). Quedem-nos però amb el que dèiem: les nostres van estar en condicions de capgirar un resultat que semblava impossible i ho van fer jugant com saben; quan no van fer-ho pràcticament van entregar el partit a les rivals.

JÚNIOR FEMENÍ PREFERENT: SE’NS ACABEN ELS ELOGIS

Tornant a la part més positiva de la jornada, realment se’ns acaben els qualificatius per elogiar la trajectòria del Júnior Femení Salle Ploms A en la seva aventura a Preferent. Si a la prèvia dèiem que li esperava un cap de setmana de treball intens amb dos partits a terres de Lleida, un dissabte a Cervera i l’altre diumenge a la capital del Segrià, i que guanyar-ne un ja seria un gran què, les noies que entrena l’Aleix Piquer ens van tornar a alegrar la jornada per partida doble, aconseguint dos triomfs de molt de mèrit a domicili i en pistes complicades.

Primer a Cervera (40-53) i després a Lleida (46-52), les nostres donaven un doble cop al tauler i feien un salt importantíssim a la classificació, on ara ocupen en solitari el segon lloc (que recordem donaria l’ascens directe al grup A si com s’espera el Sant Adrià B, que no pot pujar al tenir-hi l’equip A, acaba primer de grup). A sobre, ho fan amb dues victòries d’avantatge sobre els equips que segueixen a la classificació, Lleida i TGN Bàsquet, i tenint ja el bàsquet average guanyat amb les lleidatanes. No valen confiances, però sens dubte s’estan posant uns grans fonaments per una gran temporada i si l’equip continua creixent el límit només se’l posaran elles mateixes.

JÚNIOR MASCULÍ ’00A: UN ALTRE COP A VILADECANS

De la resta de la jornada, destaquem el triomf de prestigi, molt important per la confiança de l’equip, del Júnior Masculí ’00A a la pista del fins diumenge líder i imbatut, justament també el Viladecans. Els deixebles del Pau Papasseit guanyaven (veure crònica) a la pròrroga de manera convincent (69-75) i feien un pas important de cara a escalar llocs a la classificació. Justament la propera jornada tornaran a enfrontar-se a un rival invicte, l’únic que queda ja, el Samà Vilanova. Aquest cop, però, serà a casa i tant de bo els nostres puguin repetir la proesa i seguir sumant victòries. Per un equip format gairebé íntegrament per jugadors de primer any això sens dubte té molt de mèrit.

Per acabar amb els partits dels Júnior, derrota (merescuda, segons l’entrenador l’Aleix Roca) del Júnior Femení Salle Ploms B, a casa contra el TGN Bàsquet (38-40).

CADETS: BÉ ELLES, MALA SORT PER ELLS

Cara i creu pels equips Cadets masculins i femenins: mentre els dos equips femenins guanyaven a casa i contra rivals en principi complicats, els dos de nois que jugaven perdien sengles partits en què van tenir opcions clares de victòria. El Cadet Femení Salle Ploms ’01-’02 guanyava l’AE Boet Mataró (veure crònica) per un ajustat 58-54, mentre que el Cadet Femení Salle Ploms ’02 feia el mateix contra el CB Roser de manera més folgada (64-54).

En canvi, com dèiem derrota a la pròrroga del Cadet Masculí Salle Ploms ’01 d’Interterritorial que, tot i les nombroses i importants baixes, va tenir el partit gairebé a la butxaca amb avantatges de fins a 12 punts al darrer període, però no va saber tancar-lo i, tot i tenir moltes i bones opcions d’acabar guanyant-lo, va cedir per un punt davant el CB Vila-seca (67-68). Per la seva banda, el Cadet Masculí Salle Ploms ’02A perdia el seu partit de Campionat de Catalunya de Primer Any a la pista del (també) líder imbatut, el Maristes Ademar. Tot i el respecte que imposava un rival molt físic que no només havia guanyat tots els partits sinó que ho havia fet per diferències molt clares, els nostres van estar per davant força estona i van tenir opcions fins gairebé el final, en què van abaixar els braços i van permetre el rival assolir una diferència enganyosa de 22 punts (75-53).

INFANTIL MASCULÍ A: SEGUEIX LA RATXA

I per acabar, nou triomf d’un equip que ja es va acostumant a guanyar-ho tot (però que farà bé en no relaxar-se mai), l’Infantil Masculí A. Es preveia un partit complicat doncs ens visitava un altre equip també invicte, el CB Morell, però es va demostrar que quan aquest equip vol és molt difícil guanyar-lo. Malgrat la clara diferència final (86-62), els del Morell van mantenir més estona la intensitat i el coratge, mentre que els nostres (com el propi entrenador, el Manel Sebastià, reconeix a la crònica) van relaxar-se massa i van permetre que el rival agafés moral i aconseguís contenir la diferència. Caldrà treballar en mantenir la intensitat doncs, com ja es va veure la temporada passada, tard o d’hora un rival ens exigirà el màxim i llavors més val arribar preparats.