Júnior Femení U18: a la F4 per la porta gran

25/05/2024

Aquest dissabte 25 de maig el nostre equip Júnior Femení Reus Ploms Salle U18 ens ha ofert un partit extraordinari i ha aconseguit, derrotant ni més ni menys que al Joventut de Badalona, classificar-se per la final a 4 del Campionat de Catalunya Interterritorial que es disputarà el mes de juny a Olot.

Després d’una temporada gairebé perfecta, acabada amb només dues derrotes en 24 partits que han suposat el primer lloc final al grup 3 de la categoria, les nostres s’enfrontaven a un rival dels que imposen respecte. L’equip badaloní per la seva banda havia acabat segon al grup 2, amb un balanç de 20-4 i només superat pel CE Sant Nicolau de Sabadell, únic equip dels quatre grups que ha acabat invicte la fase regular.

Les bases de la competició marcaven que els dos primers equips de cadascun dels quatre grups jugarien una eliminatòria prèvia, a un sol partit disputat a casa del millor classificat en cada creuament. Els quatre guanyadors d’aquests partits es classificaran per la final a quatre d’Olot. Els tres enfrontaments restants, que es jugaran aquest mateix cap de setmana, són: CE Sant Nicolau – AB Salle Tgna.-CBT, UE Claret – CB Olot i Femení Osona – Manresa CBF.

Centrant-nos en el partit, podem resumir-lo dient que, tret del 0-2 inicial, les locals l’han dominat de principi a fi. Amb una exhibició de força al primer quart han assolit un avantatge impensable (19-6) basat en una defensa asfixiant, gran velocitat i precisió (combinació sempre difícil), domini del rebot i un excel·lent percentatge de tir. Quasi res.

A partir d’aquí, amb diferències que mai no han tornat a baixar dels 10-12 punts i en canvi han fregat en repetides ocasions els 20, les nostres han anat dosificant l’esforç, fent rotacions que en cap moment baixaven el nivell i mantenint intactes la concentració i la fe en la victòria. Al descans, tot i una feble reacció de les de La Penya  que les havia acostades a 12 punts (25-14), s’hi ha arribat amb un parcial (34-18) i, sobre tot, un nivell que feien concebre esperances ben fonamentades de cara a la victòria.

I així ha estat al tornar del descans: malgrat que les visitants no s’han rendit mai, i ho han seguit intentant fins els darrers segons del partit, les Lleones han mantingut com dèiem el control en tot moment, no s’han deixat intimidar per la forta pressió de les rivals i han gestionat magistralment l’avantatge, augmentant-lo fins i tot al final del tercer període a un 45-27 gairebé definitiu.

Ja sabem que mai no es pot donar un partit per guanyat, i menys a aquestes alçades del campionat i a aquest nivell, però el quart període ha continuat pels mateixos camins: esforç incansable de les visitants i, malgrat l’evident i comprensible cansament, a banda d’un repartiment de faltes bastant desigual, sempre s’ha pogut mantenir un avantatge còmode al marcador. El Joventut ha pogut al final maquillar el resultat a base de forçar faltes amb tirs lliures que les nostres no han sabut aprofitar i així s’ha arribat al 55-44 final.

El resultat és el de menys, però no deixa cab  dubte sobre les possibilitats d’aquest equip que, jugant així, pot guanyar a qualsevol rival.

L’única nota negativa, la lesió al turmell de l’Ari Martínez als darrers minuts, de la que esperem pugui recuperar-se en els quinze dies que falten per la final a 4. De moment, hora de celebrar un nou èxit i a seguir fins el final.

Apa Lleones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.