Qui som?

Qui som?

L’any 2010 la secció de bàsquet del Club Natació Reus Ploms i el Club Basquetbol La Salle Reus van signar un històric acord de col·laboració que s’ha anat renovant al llarg dels anys a mida que s’enfortien els lligams entre ambdues entitats i es demostrava el benefici recíproc que ha aportat aquesta unió. Malgrat que tant una com altra entitat mantenen la seva independència, la secció de bàsquet del CN Reus Ploms està en la pràctica unificada amb el CB Salle Reus, de manera que la junta directiva d’aquesta entitat integra una representació destacada de persones que també formen part de la del Ploms.

Gràcies a això els nostres equips disposen de dos pavellons d’ús preferent: el Joan Sirolla del CN Reus Ploms i el del Col·legi La Salle, on tenen lloc la majoria dels entrenaments i partits dels equips del Club. Tanmateix, i precisament degut a l’elevat nombre d’equips que ens representen es fa necessari utilitzar altres instal·lacions, i afortunadament l’Ajuntament de Reus ens permet disposar per un nombre suficient d’hores de les instal·lacions esportives municipals. Aquesta àmplia disponibilitat d’instal·lacions és única a les nostres contrades, i ens permet garantir entrenaments de qualitat i espai per disputar els nostres partits en pistes cobertes sempre que la competició ho requereixi.

A banda del conveni de col·laboració esmentat, el Projecte que ha resultat del mateix ha aconseguit guanyar la confiança d’un seguit de centres d’ensenyament de la nostra ciutat que han decidit integrar les seves escoles de bàsquet en la nostra, mantenint però la seva independència i la seva identitat intactes. Un dels objectius prioritaris del Projecte és precisament anar incrementar aquesta base d’escoles associades de manera que cada cop més es consolidi a Reus l’estructura d’un autèntic Projecte de Bàsquet de Ciutat.

En l’àmbit estrictament esportiu, els equips de base de les escoles competeixen amb els seus colors i nom en les competicions en què disposen de jugadors/es suficients com per a formar equip, malgrat que el Club sempre posa a la seva disposició el seu propi planter per a completar-los en cas necessari.

Un cop els nens i nenes assoleixen la categoria Pre-infantil, normalment passen a formar part dels equips Salle-Ploms, que abasten fins la categoria Júnior. Malgrat això, sempre que és possible s’intenta mantenir la integritat (i la denominació) d’equips de les escoles que puguin i desitgin fer-ho, si més no en competicions d’àmbit comarcal o territorial. Els equips Sènior reben ja la denominació Ploms-Salle.

A l’acte de presentació de la temporada, que normalment celebrem al Pavelló Olímpic de Reus i amb l’assistència de les principals autoritats de la ciutat, posem en escena un total de més de 40 equips (masculins i femenins) de les diferents categories, amb un total de més de 400 jugadors/es. D’aquests, la temporada 2019-20 eren 30 els que participaven en competicions organitzades per la FCBQ, el que ens permetia tenir més equips que cap altra entitat de la nostra Territorial, i ser una de les que més equips aporten a les competicions federades de tot Catalunya.

Sens dubte són dades que ens fan sentir molt orgullosos de la feina feta i reforcen la idea de que la unió fa la força, i que el Ploms-Salle Reus gaudeix de molt bona salut esportiva malgrat l’evident desavantatge en què ens trobem a nivell econòmic envers altres clubs de la nostra zona.

Què fem?

Lògicament fomentar la pràctica de l’esport del bàsquet als i a les nostres esportistes, aportant els valors fonamentals d’aquest joc: esforç, treball en equip, iniciativa, companyonia, etc. Però la nostra feina no s’acaba amb tot això, sinó que procurem donar-li un caire formatiu per la qual cosa durant la temporada anem organitzant diferents actes. Com a mostres: jornada sobre l’alimentació a l’esport, jornada sobre el món arbitral, jornada sobre el comerç just amb l’Àfrica, etc.

Quins són els principals actes que organitzem?

Destaquem en especial les XII HORES DE MINIBASQUET LA SALLE REUS – TORNEIG GERMÀ RAMON BOSCH, que el 2019 van arribar a la seva 38ª edició. Aquest torneig aplega durant un mínim de 3 jornades nens i nenes de nombrosos equips d’arreu de Catalunya (Badalona, L’Hospitalet, Girona, Cornellà, Barcelona,…) i de tot l’estat (Madrid, Sevilla, Zaragoza, Castelló, València,…). Són en total gairebé 2000 persones les que es donen cita a a les nostres instal.lacions en una competició que ja ha esdevingut un referent en l’àmbit del bàsquet base nacional.


Comentaris

 1. Jesus Lafuente Casals - 06/06/2017 a 15:08

  Hola bones , hem podrieu facilitar un telefon de contacte per a parlar amb algu del club? Gracies !

  Respon
  • cbsalle - 08/06/2019 a 11:47

   Bon dia. A l’apartat “Informació pràctica” hi trobeu les dades de contacte generals del Ploms-Salle Reus, i entre elles el telèfon de la responsable d’Administració, la Carme Fernández. Depenent de la naturalesa de la vostra consulta, ella us adreçarà oportunament. Gràcies a vosaltres!

   Respon
 2. Silvia Martínez - 20/05/2019 a 12:00

  Bon dia, vull contactar amb algú que porti el tema del campus internacional. He intentat enviar un mail des de la web del campus però dóna error. I tampoc trobo cap telèfon.
  Volem saber si hi ha una data límit per fer la inscripció, si les inscripcions ja estan obertes i quines dades s’han de fer constar en el full de registre, la del pare/mare o la del nen/a (no queda clar).
  Espero una resposta.

  Gràcies

  Respon
  • cbsalle - 08/06/2019 a 11:45

   Bon dia, i abans que res disculpeu el retard en la resposta. A l’apartat “Informació pràctica” hi trobeu les dades de contacte generals del Ploms-Salle Reus, però específicament pel tema Campus Internacional, si dieu que la seva pròpia pàgina web no us dóna resposta, us passo el telèfon de contacte del Bernat Bauzà, el nostre coordinador d’equips femenins i membre de l’organització: **690 83 44 15**. Ell us podrà ajudar.

   Respon
 3. Angels - 16/07/2023 a 15:35

  Hola, bona tarda
  Em podríeu passar informació per la propera temporada categoria infantil masculí bàsquet. El meu fill és del 2010 i aquesta temporada passada ja jugat al CBT. Gràcies

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.