Comunicat FCBQ: Finalització definitiva de totes les competicions

28/04/2020

Fa uns dies, ja us informàvem de la circular emesa per la FCBQ en què s’anunciava la suspensió definitiva de bona part de les competicions oficials, amb l’única excepció de les de categoria Sènior i Preferent. Avui la Federació ha enviat a totes les entitats afiliades una nova circular, que podeu consultar aquí, per comunicar que la suspensió s’ha ampliat ja a totes les competicions federades.

A la nota informativa publicada a la seva web, la FCBQ justifica aquesta mesura, que com ja veniem dient era força previsible atesa l’evolució de l’estat d’alarma i les expectatives al voltant de la posterior recuperació de la normalitat en les diferents activitats, en els següents termes:

“Tota vegada que els diferents escenaris de desescalada del confinament, fets públics fins ara, coincideixen en que la pràctica d’esports d’equip només serà possible en la última fase de les diferents fases previstes, el que impossibilita reiniciar les Fases Regulars de les competicions oficials encara no suspeses, la Comissió Executiva d’aquesta FCBQ, ha acordat la finalització definitiva de TOTES LES COMPETICIONS FEDERADES.”

A banda d’altres mesures, en línia amb les que es comunicaven a l’anterior circular, en aquesta s’hi inclouen importants consideracions pel que fa a les perspectives de cara a la propera temporada:

“S’està treballant en els nous models de competicions per la temporada 2020-2021, que caldrà interpretar com a excepcionals i transitoris, donada la perspectiva actual i tenint en compte que:

– no es poden preveure fases al juliol i qui sap si al setembre;
– no sembla que es pugui garantir l’inici de les competicions en les dates que eren habituals fins ara;
– es desconeix quan les instal·lacions esportives seran aptes per començar a entrenar; i si es produirà (esperem que no),un rebrot de la pandèmia…
– les restriccions al transport aeri, les condicions d’allotjament en Hotels, així com els preus dels bitllets i pernoctacions que, si be no afectarien directament les nostres competicions, si que ho fan als Clubs catalans què participen en les d’àmbit estatal.

Així doncs i en aquesta conjuntura, l’escenari no és gens clar. Malgrat això, es treballarà amb les dades amb que disposem avui, per tal de poder presentar un projecte de competicions (aconsiderar , en tot cas, d’excepcional i transitori) que conjugui els interessos esportius i econòmics de totes les entitats i s’ajusti a les especials circumstàncies del moment.”

En definitiva, es preveu ja que la propera temporada, si més no amb molta probabilitat, no podrà tenir tampoc un desenvolupament normal. Esperem que en tot cas això n’afecti l’inici però no el final, doncs seria senyal de que no s’han produït rebrots de la pandèmia ni cap altre contratemps.

En aquest sentit, un nou punt que resulta especialment interessant per tots els clubs és el que s’esmenta al final de la circular:

“Probablement, la proposta final que es presenti no contempli cap descens per aquesta temporada que avui hem donat per finalitzada i que els ascensos es ponderin en funció del sistema final de cada competició.”

Això es tradueix en la pràctica en que la finalització prematura de la present temporada porta com a conseqüència que no hi hagi penalització en forma de descens a cap equip de cap entitat ni categoria, i que en canvi s’estudiarà la manera de no penalitzar tampoc aquells que tinguessin aspiracions d’ascens en el moment de la suspensió.

En qualsevol cas, caldrà donar forma amb molta cura els mecanismes per donar forma a aquesta sitiuació, ja que entre altres coses podria implicar l’augment en el nombre d’equips en cada categoria si en efecte no hi ha descensos i sí ascensos.

El que sí podem ja dir és que, en el cas particular del nostre Ploms-Salle Reus, aquesta decisió ens afecta en sentit positiu, ja que els nostres primers equips femení i masculí es trobarien en situacions oposades però positives: mentre les noies mantindrien opcions d’ascens en virtut de la seva posició en el moment de la suspensió (empatades a punts en el primer llocjunt amb altres dos equips), els nois salvarien la categoria de Copa Catalunya malgrat ocupar lloc de descens després de la darrera jornada disputada (en la que, cal recordar-ho, tots dos equips van aconseguir importants victòries).

Caldrà en qualsevol cas romandre atents a les decisions i comunicats de la FCBQ, així com de les autoritats en relació a l’evolució de la gestió de la pandèmia i la sortida de la mateixa, que esperem sigui el més ràpida i efectiva possible. No cal dir que nosaltres us n’anirem informant a mesura que ens arribin.

Mentrestant, seguiu cuidant-vos i prenent totes les mesures necessàries per tal de mantenir l’evolució positiva en les xifres de nous contagis i recuperacions, de manera que puguem anar recuperant la normalitat quan abans millor. Això sí, malgrat tot no podem oblidar el drama que encara suposen les víctimes que la pandèmia encara se segueix cobrant.

Gràcies pel vostre suport i paciència al llarg d’aquesta crisi. Salut i Bàsquet!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors