Tornem a Copa!!

13/05/2023

S’ha hagut de patir fins el final, però així encara senta millor la victòria. El nostre primer equip Sènior Femení ha fet el que calia i, guanyant en un partit complicat i amb molts nervis, s’ha guanyat el dret d’acompanyar ASFE Sant Fruitós i Nou Bàsquet Olesa en el trio d’equips que la temporada que ve militaran a Copa Catalunya.

Aviat farà un any d’aquell malaurat segon partit de l’eliminatòria per la permanència en què no es va poder superar el desavantatge de 5 punts que el CB Granollers duia del primer encontre i es va confirmar la pèrdua de categoria. Només una temporada més tard, les nostres Lleones l’han recuperada amb tots els honors.

No ha estat senzill, des del primer partit del curs, que es va perdre a la pista del que al final hauria de ser el campió del grup, l’ASFE Sant Fruitós fins el d’avui. 25 jornades en què les nostres han sabut patir, oferir-nos partits brillantíssims i sobreposar-se als dies quan les coses no anaven de cara.

El cert, però, és que des de la cinquena jornada ja no han abandonat la tercera posició i només un parell de derrotes inesperades a les darreres jornades ens han fet patir més del compte fins avui.

El partit, com dèiem, no ha estat gens fàcil. El rival, que no es jugava altra cosa que millorar el seu balanç de victòries i derrotes, ja que ocupa i acabarà ocupant la sisena posició del grup, ha demostrat en tot moment que no faria cap mena de concessió a la relaxació, i després d’un començament amb moltes imprecisions ha anat agafant avantatge al marcador, fins tancar el primer quart amb un 9-16 que presagiava patiment del bo.

I les coses no han millorat pas en l’inici del segon període, ja que un parcial de 0-6 ha permès les visitants assolit el seu màxim avantatge del partit (9-22 i 11-24). Poc a poc, però, el nostre equip s’ha anat centrant en defensa i, sobre tot, ha millorat el seu encert de cara a cistella, tancant la primera meitat amb només un punt de desavantatge (29-30).

Un triple que ha estat la primera cistella del tercer quart ens ha posat per davant per primer cop, però a partir d’allí ha seguit un intercanvi de cistelles, amb avantatges màxims de tres punts per unes i altres, que no s’ha trencat fins el tram final del període, quan s’ha passat del 43-44 al 49-44 amb el qual s’encaraven els darrers deu minuts.

I poc a poc, les visitants han anat tenint més dificultats per trobar la cistella rival i, en canvi, les nostres han sabut fer el joc que més convenia i anar augmentant la diferència. S’han superat els 10 punts de marge just a la meitat del quart, i s’ha arribat al +14 amb un 60-46 que, a manca de ben just dos minuts, ha permès veure la victória a tocar.

Al final, 60-50 i esclat d’alegria i alleujament per unes noies que han sabut patir i, sobre tot, lluitar com el que són: les Lleones del Reus Ploms Salle.

Ara, queda el darrer partit, tot just a la pista de l’únic equip que podia fer perillar el tercer lloc, el Barça CBS, i es podrà jugar amb tota la tranquil·litat que atorga la feina ben feta.

La més cordial enhorabona a tot l’equip, i a celebrar-ho com bé mereix la fita. No es podrà jugar la final a quatre de la categoria, atès que només la juguen els primers classificats dels tres grups i el millor segon, però l’objectiu era l’ascens i s’ha assolit amb brillantesa i molta humilitat.

I també l’enhorabona i l’agraïment a l’afició, amb molta presència de nens i nenes dels equips de base, que ha vingut a donar suport l’equip i l’ha esperonat quan les coses no anaven tan de cara com es desitjava.