Sergi Piquer: molt més que bàsquet

21/09/2019

Els qui coneixem el Sergi Piquer sabem de la seva implicació amb el bàsquet, al qual dedica bona part del poc temps lliure que li deixa la seva feina com a enòleg al Priorat. Entre vinyes, cellers i pistes de bàsquet, doncs, transcorre bona part de la vida del nostre company i amic.

Qui més qui menys, espera que arribin les vacances per, com se sol dir, “desconnectar” de les seves feines habituals i buscar activitats més relaxants com viatjar, conèixer gent nova, practicar altres aficions o, simplement, descansar… Doncs bé, el Sergi enguany va optar per una alternativa que, si bé li permetia assolir els dos primers dels objectius que esmentàvem, no havia d’aportar-li, ni molt menys, massa estones pel descans.

El que sí ha estat, segons ell mateix reconeix, és una experiència extraordinàriament enriquidora i que li ha aportat molt més del que li ha costat fer-la. I és que el bo del Sergi va decidir passar les seves merescudes vacances d’estiu a Madagascar, col·laborant amb l’ONG Yamuna.

En concret, el seu destí final, després d’escales a Roma i Addis-Abeba (Etiòpia) era Vontovorona, un petit llogarret a uns 180 km al sud de la capital de la gran illa africana, Antananarivo.

A Vontovorona, saben per suposat de l’existència del bàsquet, però els mitjans de què disposen no són precisament els més indicats per la pràctica del nostre esport, amb pistes de terra sovint enfangades per les freqüents pluges. Per això, i com sol passar arreu, els nens i nenes d’allà troben més facilitats per practicar el futbol.

Un dels grans avantatges que té això, tanmateix, és que amb infants acostumats a tan poc gairebé qualsevol novetat que els hi puguis mostrar els suposa no només una oportunitat de desenvolupar les seves habilitats, sinó sobre tot una enorme alegria que s’encomana amb facilitat. L’alegria de qui agraeix i valora el poc que té, i que per tant rep com un autèntic tresor qualsevol altra cosa que li puguis oferir.

Durant tres setmanes, el Sergi va ajudar a crear aquesta alegria i, d’alguna manera, a revolucionar els nens i nenes del poblat amb les seves classes de l’esport que més estima. A més de les maletes i molta il·lusió, es va endur cap a Madagascar tot el material que va poder: pilotes, samarretes, cèrcols, xarxes, petos, cons,… La idea era d’alguna manera sembrar la llavor del bàsquet al cap i al cor dels seus nous alumnes i, a través dels valors que aquest esport pot aportar, ajudar al desenvolupament físic, intel·lectual i emotiu de la canalla.

L’arribada del Sergi amb el seu etern somriure i carregat de material va ser tot un esdeveniment al poble. Com dèiem, l’agraïment i l’alegria de veure coses noves i, sobre tot, portades pel que aviat va ser conegut com “el senyor de les pilotes”, van ser gairebé automàtiques i sinceres.

Els dies transcorreguts allà, sens dubte, no només perduraran a la memòria d’uns i altres, sinó que també han de suposar un canvi en les seves vides. La salutació del xoc de mans típica del bàsquet que el nostre amic va instaurar de seguida entre els seus nous alumnes en serà un exemple.

Vontovorona i Sergi Piquer, i a gràcies a ell el Bàsquet Ploms Salle Reus, estaran per sempre units.

Aquesta acció del Sergi, que tot i la seva natural discreció va ser reflectida pels mitjans de comunicació, va tenir més ressò del que el propi protagonista probablement desitjava però sens dubte mereixia. I aquest divendres 20 de setembre li va arribar un reconeixement molt especial pel seu gest solidari i desinteressat, amb l’obtenció d’un dels Premis Esport i Ciutat que s’atorguen a Reus.

En l’acte, el Sergi va ser guardonat amb el premi Valors de l’Esport. El jurat va saber reconèixer de seguida justament el valor, en totes les accepcions del terme, del que va fer el Sergi. Poques vegades un premi serà més merescut que en aquest cas.

A la foto següent, el Sergi acompanyat dels Regidors de l’Ajuntament de Reus, Sra. Maria Luz Caballero i Srs. Daniel Rubio i Josep Cuerba, així com el també premiat Roger Molina.

A la mateixa Gala, el CN Reus Ploms va rebre un dels Premis d’Honor com a commemoració del seu Centenari i del 75è Aniversari de la secció d’hoquei. El President del Club, Sr. Isidre Guinjoan, va rebre el guardó.

Moltes gràcies, Sergi. Ens omple d’orgull compartir amb tu hores de feina al Bàsquet Ploms Salle Reus i que d’una manera tan humil però a la vegada tan potent hagis contribuït un cop més a la grandesa i l’impacte del nostre esport i, en particular, del nostre club. Els colors blanc i negre dels nostres equips simbolitzen de manera gairebé poètica el teu gest i ja formen part de la vida de Vontovorona. Tant de bo aquest pas que has ajudat a donar sigui el primer de molts.

A continuació teniu un petit recull amb algunes més de les moltes fotografies que el Sergi es va endur de la seva extraordinària aventura.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors