Sènior Femení Ploms Salle A 43 – ASFE St. Fruitós A 29. Així, sí!

20/03/2016

Magnífica tarda de dissabte al Pavelló Joan Sirolla, que començava amb el treballat i meritori triomf del Sènior B Femení contra el tercer classificat, el CB Sant Just A, per 59-48. Després d’un inici de partit molt igualat i d’uns moments en què, ja a la segona part, les visitants van assolir una màxima diferència de 8 punts, curiosament va ser una rigorosa falta antiesportiva en contra la que va esperonar les nostres. Poc a poc, van recuperar el control del partit i fins i tot van aconseguir un avantatge relativament còmode que les va permetre endur-se un partit molt important per mantenir la distància amb els equips de la part baixa de la classificació.

I a continuació teníem el plat fort, un partit dels que s’acostumen a anomenar “de vida o mort” entre dos equips molt necessitats de victòries, el nostre Sènior A Femení i l’ASFE Sant Fruitós A. Durant la setmana les noies que entrena el Carlos Aparicio havien treballat més que mai preparant aquest partit no només en l’apartat tècnic, sempre important, sinó també i sobre tot en l’aspecte anímic i psicològic. Tots erem conscients de que l’equip pot rendir molt més del que havia pogut demostrar fins ara i, en un partit decisiu i davant la nostra afecció, era molt important que les mateixes jugadores fessin seu aquest convenciment, doncs no podien fallar.

Començava l’encontre amb nervis i imprecisions per ambdós costats. La nostra defensa, sense ser dolenta, permetia massa oportunitats a les rivals que, afortunadament, no estaven encertades de cara a cistella; les nostres tampoc, però, i prova d’això és el curtíssim marcador al final del quart: 10-6.

Malgrat tot, la teòrica superioritat tant física com tècnica de les nostres semblava força evident, i era qüestió sobre tot de mantenir la concentració i augmentar una mica l’efectivitat de cara a cistella. Tanmateix, malgrat que es va millorar en defensa i es va aconseguir deixar les rivals en només 11 punts al descans (18-11), el marcador global del quart va ser encara més curt que el del primer (8-5). La bona notícia era que les visitants només havien pogut anotar de tir lliure, faceta que les va permetre mantenir-se en el partit.

Començava doncs la segona part amb l’objectiu de mantenir la intensitat en defensa i intentar augmentar l’encert de cara a cistella. Poc a poc les nostres van anar buscant més i millors opcions de tir i, tot i no estar massa encertades en el llençament a distància (3 de 13 en tirs de 3), els que van entrar ho van fer en moments importants. Mentrestant, les nostres interiors es mostraven molt superiors a ambdós taulers i dominaven sense problemes el rebot, factor que ens donava més temps de possessió i més opcions de tir i que a la llarga resultaria decisiu.

D’aquesta manera, poc a poc es va anar guanyant diferència en el marcador fins assolir un màxim avantatge de 16 punts cap a la meitat del tercer quart, fet que va permetre també guanyar tranquil·litat a les nostres, tot i que una reacció al final del tercer quart va permetre les del Bages retallar fins els 13 punts el seu desavantatge (35-22).

El quart i definitiu període les nostres van saber gestionar bé el marcador i el temps del partit, i mai no es va tenir la sensació de que les visitants, al contrari del que va passar el dia del Granollers, poguessin donar-li la volta al resultat. Així, malgrat que un màxim avantatge de 17 punts (41-24) va quedar reduït a 14 al final (43-29), la parròquia local va poder respirar tranquil·la i assaborir, més de tres mesos després, el dolç gust de la victòria.

Molt important triomf, que ens permet afrontar amb mentalitat positiva i optimisme l’aturada per Setmana Santa i esperar el proper partit, de nou a casa, contra l’equip que ara mateix ocupa la darrera de les quatre places que permeten evitar tant el descens directe com el play-out. Si juguen com saben, les nostres poden guanyar qualsevol rival, i esperem que tornin a oferir-nos la seva millor versió i que tots puguem seguir creient en la salvació a final de temporada.