Seguim Creixent

26/07/2019

Segons dades de la pròpia Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ), recopilades per la Representació Territorial a Tarragona, el nostre Bàsquet Ploms-Salle Reus és el que més equips té inscrits en els diversos Campionats de Catalunya que organitza l’ens federatiu.

D’un total de 83 equips un cop tancat ja el període d’inscripcions, 13 són Ploms-Salle (12 sota llicències del CN Reus Ploms i 1 del CB Salle Reus). La segona entitat amb més equips inscrits és el TGN Bàsquet, amb 10. CB Tarragona aporta 9 equips i el CB Valls 8. Pel que fa a la resta de clubs de la nostra ciutat, a molta distància se situen Reus Deportiu amb 5 equips i l’AE Pare Manyanet amb 3.

Els equips oficialment inscrits per representar-nos són els següents, per ordre de categoria:

 • Copa Catalunya Masculina – Sènior Masculí A
 • Primera Catalana Femenina – Sènior Femení A
 • Segona Catalana Masculina – Sènior Masculí B
 • Tercera Catalana Masculina – Sènior Masculí C i Vet. CB Salle Reus
 • C.C. Júnior Interterritorial – Júnior Femení Negre i Júnior Masculí Negre
 • C.C. Júnior Masculí 1er Any – Júnior Masculí Verd
 • C.C. Cadet Interterritorial – Cadet Femení Negre i Cadet Masculí Negre
 • C.C. Cadet Masculí 1er Any – Cadet Masculí Verd
 • C.C. Infantil Interterritorial – Infantil Femení Negre i 43006 Puigcerver (equip masculí conjunt)

Com veiem, 9 dels equips són masculins i 4 femenins, però cal tenir en compte que el nombre total d’equips femenins inscrits en competicions d’àmbit català és força inferior al de masculins (per exemple a Copa Catalunya Femenina hi ha la meitat d’equips que a la Masculina).

També cal remarcar que en el total d’equips de l’entitat, quan s’hi incloguin els que participaran en competicions Territorials, el percentatge d’equips femenins augmenta notablement. La darrera temporada eren en total 14 masculins i 11 femenins, i esperem que aquesta es mantingui la proporció.

Per exemple, si comparem amb altres clubs de referència de la Territorial, veiem que TGN Bàsquet té inscrits sis equips femenins però només quatre masculins; CB Tarragona set masculins i només dos femenins, i CB Valls quatre masculins i quatre femenins.

QUANTITAT I QUALITAT

Pel que fa a nivells, si bé és cert que alguns d’aquests clubs (TGN i CBT) han aconseguit situar equips a categoria Preferent (dos i tres respectivament), i que són els únics de la Territorial que disposen d’equips a aquest nivell, això és a expenses de tenir menys representació als campionats amb major nombre de participants, els de categoria Interterritorial. En canvi, nosaltres som els únics que tenim un equip femení i un de masculí inscrits a tots els C.C. Interterritorials, des d’infantil fins a júnior.

A tall d’exemple, CBT no té representació de cap equip femení a Interterritorial i només un (infantil) masculí. Per la seva banda, TGN només té representació als campionats Interterritorials Infantil (masculí i femení) i Júnior (femení).

En general, com ha succeït la temporada que hem tancat, la nostra filosofia és que preferim inscriure equips als campionats Interterritorials i que puguin competir entre els millors de les seves categories abans que intentar l’aventura de les fases d’accés a Preferent.

En efecte, aquestes sovint donen lloc resultats inversemblants i permeten, degut a la mateixa naturalesa de les bases de competició, les dates en què es disputen i la forçosa distribució en grups petits, que equips amb nivell relativament baix accedeixin a Preferent i en quedin en canvi fora altres amb nivell més que suficient com per competir-hi.

De fet, l’objectiu de la FCBQ és acabar eliminant les fases i substituir-les per les classificacions dels corrresponents campionats de Catalunya de Primer Any, un cop s’hagin consolidat a totes les categories.

LA NOSTRA BASE, LA NOSTRA FORÇA

També val la pena destacar com clubs que aposten decididament per assolir la màxima categoria possible pels seus primers equips, tenen en canvi molt pocs (o cap) equips de base inscrits a campionats de Catalunya. És el cas per exemple de CB Salou, que té el seu sènior masculí a Lliga EBA però ni un sol equip de base present en competicions d’àmbit català de cap categoria.

Diuen que les comparacions són odioses, però creiem que en alguns casos són necessàries, especialment quan altres també les fan en funció dels seus interessos i preferències. El nostre projecte és una aposta decidida pel planter i pel foment del bàsquet a partir de les escoles, de manera que els nostres equips de major nivell es puguin nodrir de forma sostinguda i majoritària amb jugadors i jugadores formats des de la base, sense necessitat de recórrer a captar talent d’altres entitats. Creiem en aquest model i el defensem aferrissadament, i la prova és el que hem palesat aquí amb orgull: que som forts i, malgrat tot, seguim creixent!

 


Comentaris

 1. Naira - 29/07/2019 a 22:17

  Hola, tengo un hijo de 16 años que según sus amigos que están inscritos en clubs de básquet es bastante bueno. Me gustaría saber si es posible concertar una cita para que le valoreis.
  Atentamente, Naira

  Respon
  • cbsalle - 05/08/2019 a 16:01

   Buenas tardes, y muchas gracias por el interés. Para concertar una prueba/entrevista, por favor contacten con el Coordinador de Masculino, Ezequiel Bárcena (teléfono móvil **620 937 175**)

   Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors