Que s’acabi 2020…

15/11/2020

… Per molts motius, però si més no això és el que haurem d’esperar per veure si finalment hi pot haver competicions de bàsquet a nivell català la temporada 2020-21. De res sembla que hagin servit les reiterades queixes del món de l’esport no professional i del bàsquet en particular, amb concentració a la Plaça Sant Jaume de Barcelona inclosa, durant la qual es va llegir aquest manifest per tal de reivindicar que l’esport és un servei essencial, així com reclamar la tornada a la pràctica esportiva.

En efecte, la Generalitat comunicava aquest mateix divendres que s’ha d’allargar fins el dia 23 de novembre el període de restriccions imposades, que inclouen com prou sabem la pràctica eliminació de qualsevol activitat esportiva no professional, entrenaments inclosos.

Sembla que per aquells qui ens governen l’esport que no mou grans quantitats de diners, però sense el qual aquell que sí les mou no tindria futur, no en té prou amb mostrar unes dades incontestables que refermen la idea de que no només no fomenta els contagis, sinó que els prevé.

Seguim, doncs, obligats a aturar la nostra activitat i a afrontar una situació que sens dubte posarà en seriós perill de subsistència l’esport base i les entitats com la nostra que el sustenten. Mentrestant, no gaire lluny d’aquí altres entitats sembla ser que n’estan en part exemptes i poden seguir entrenant i disputant partits… Això sí, només dels seus primers equips masculins.

En qualsevol cas, l’extensió de les restriccions ha ocasionat que la FCBQ, a través d’aquest comunicat a la seva web, hagi anunciat la decisió d’anul·lar el vigent (i ja prèviament adaptat a la realitat de la temporada) sistema de competició pels campionats per ella organitzats, adduint els següents motius:

– La manca de possibilitat de realitzar entrenaments pot provocar lesions no desitjades, a banda de no complir amb el període recomanable de preparació (física, tècnica, tàctica, mental, organitzativa, etc.) per afrontar qualsevol tipus de competició, en cas d’un inici immediat.

– Així mateix, el volum de jornades i partits (prop de 9.000) no celebrats des del 18 d’octubre (data inicial prevista per l’inici de les competicions), fa inviable la seva recuperació.

En la pràctica, per tant, s’ha ajornat l’inici de la temporada com a molt aviat fins el 17 de gener de 2021… I això suposant que la situació en aquell moment ho permeti. Mentrestant, la FCBQ reestructurarà les diferents categories de NO PROMOCIÓ (per entendre’ns, de Júnior Nivell A en amunt) per tal d’ajustar els calendaris de competició a l’evident menor nombre de jornades disponibles.

És evident, entrant ja en allò que ens toca de més a prop, que això passarà necessàriament pel supòsit de que es puguin reprendre amb prou antelació els entrenaments, tot i tenint en compte que pel mig hi ha les Festes de Nadal.

El Bàsquet Ploms-Salle Reus farà tot el que sigui possible (i ens permetin) per tal de que es puguin reprendre les activitats necessàries per la nostra preparació de cara a un possible inici de les competicions, però evidentment no és un fet que nosaltres puguem controlar.

Restarem doncs a l’espera de noves decisions de les autoritats i dels comunicats, tant d’elles mateixes com de la Federació, que les segueixin. Tan bon punt hi hagi llum verda per la represa de l’activitat, us ho comunicarem.

Això sí, la FCBQ, que evidentment es troba en una situació complicada des de molts punts de vista però també i sobre tot l’econòmic (amb ERTO inclòs), ens ha comunicat ja el càrrec avançat d’una part de les tarifes i quotes que ens cobra als clubs al llarg de la temporada, malgrat que aquesta no hagi pogut encara començar.

Per això, i en el supòsit de que, com desitgem, es produeixi un canvi positiu en l’evolució de la pandèmia i es pugui tornar a entrenar, us comunicarem oportunament quan i per quina quantitat us farem per part nostra el càrrec corresponent a la propera quota. Aquesta, evidentment, serà proporcional al reajustament que la pròpia FCBQ faci de les seves, i per tant haurem d’esperar per tal de poder determinar-la amb exactitud. Mentrestant, us agraïm com sempre el vostre suport i la vostra paciència al llarg d’aquests mesos.

Com sempre, us mantindrem al corrent de qualsevol novetat, esperem que més positiva, i restem a la vostra disposició per qualsevol dubte, comentari o suggerència que ens vulgueu fer arribar pels canals habituals.

Mentrestant, cuideu-vos força, seguiu fent bondat i esperem que s’acabi 2020… I que 2021 sigui millor.

SALUT I BÀSQUET (malgrat tot)!!!

 

Crèdit de la foto que acompanya l’entrada: HeavenInPhotos

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors