El primer pas, endavant!

01/09/2017

Diuen que tot viatge comença amb un pas, i sempre és important fer-lo en la direcció correcta. El nostre Júnior Masculí Salle Ploms Reus ’00 ho ha aconseguit aquesta tarda en el seu camí cap a Preferent, fent el que tocava: guanyar el seu primer partit de la fase de classificació.

El rival era el CB Mollet que venia de perdre a casa en la primera jornada, disputada aquest dimecres (recordem que hi ha cinc equips en aquest grup 4, de manera que cada dia descansa un d’ells). Per tant, estaven obligats a guanyar aquest segon encontre si volien mantenir opcions.

El començament, però, ha estat clarament favorable als reusencs, que amb una excel·lent defensa i bones circulacions en atac aconseguien un parcial inicial de 10-0 al que els del Vallès Oriental només podien respondre a base de tirs lliures, no aconseguint la seva primera cistella en joc fins les acaballes del primer quart.

Poc a poc, però, i sobre tot gràcies a sovintejar la línia de tirs lliures amb bon percentatge d’encert, els de Mollet han anat igualant forces i acostant-se en el marcador fins arribar al descans amb un desavantatge més contingut (28-22).

El tercer quart ha seguit amb la mateixa tònica, però un parcial de 7-0 ha permès estirar de nou la diferència fins els 12 punts (43-31), que s’han vist reduïts a 9 al final (45-36).

El darrer quart ha estat especialment intens i emocionant, ja que els visitants han anat reduint poc a poc el desavantatge, fins situar-se a només 2 punts a manca de menys de 4 minuts pel final (50-48) amb un triple del seu jugador més destacat, el número 7 Karatzas, autor de 22 punts.

Afortunadament els nostres júnior no han permès mai al rival fer-se amb l’avantatge en el marcador i, poc a poc, han recuperat una distància suficient com per respirar tranquils. Han estat claus una bona defensa i sobre tot diverses pilotes recuperades que han permès ràpids contraatacs ben culminats. Al final, victòria treballada però molt merescuda: 61-54.

Ara poc marge per descansar i gaudir de l’alegria d’aquest bon debut, ja que l’endemà mateix s’ha d’anar a Sabadell per jugar-hi contra el CE Sant Nicolau, que ha perdut també els seus dos primers partits: el primer a casa contra el SA Súria (63-83) i el segon avui mateix a la pista del BC Sant Joan Despí (92-68). Serà doncs molt important intentar guanyar aquest partit per tal d’anar eliminant possibles rivals i mantenir les opcions intactes. Molta sort, nois!