PARLEM AMB RAÜL BONET DIRECTOR ESPORTIU DEL PLOMS SALLE DEL PRESENT I FUTUR DELS EQUIPS DEL CLUB

03/03/2014

Anem ja enfilant la recta final de la temporada on es comencen a decidir moltes coses, com veus en general als equips del club?

La nostra estructura és molt heterogènia , i òbviament amb tants equips hi tenim una mica de tot, de totes formes si vols que concreti et diria que si els equips Copa és mantenen , haurà estat un any excel•lent. La dinàmica del club ens porta a tenir més i millors equips, que en les circumstàncies actuals , això ja és molt, i hem de saber apreciar el que tenim.

Esperaves patir tant amb els equips referència del club com son el Copa Cat. masculí i el femení ?.
Bé, referent al Copa Femení, les darreres temporades ja ens va costat molt mantenir la categoria , però aquesta, intuíem que tornaria a ser dur, doncs l’equip , tot i ser tècnicament jove i bo, li faltava alguna jugadora que pogués ajudar-nos a competir. Al mes de novembre vàrem incorporar a Maguali , i crec que a partir d’aquí, ja podem gaudir d’un equip prou compensat com per poder mantenir-nos.
A part que des d’un primer moment amb el Gari i ara amb el Roy, s’ha donat l’alternativa a varies jugadores júniors, o sigui que si finalment ens mantenim , que n’estic segur que aixi serà, haurem complert un doble objectiu , competir i treballar cara al futur.
Per part del Copa Masculí , les coses son molt diferents, vàrem fer un equip amb un bon potencial , amb un barreja de jugadors de contrastada experiència i qualitat, amb altres amb projecció de futur, prou compensat per poder competir a la categoria amb solvència, però, per diferents motius no vàrem poder fer una bona pretemporada, s’hi van afegir , lesions, problemes personals i laborals d’alguns jugadors, que ens han fet entrar en una mala dinàmica de resultats , molts d’ells per molt poca diferència, vaja que si amb aquest joc existeix el factor sort, com a minìm no l’estem tenint a favor. Però bé, encara queden prous partits com per poder capgirar aquesta dinàmica i remuntar.

Si ara comencés la temporada que rectificaries si es que tinguessis que rectificar alguna cosa en la planificació d’aquests dos equips?
Segur que si, sempre hi ha coses a millorar. Un aspecte que sense dubte hauríem de haver fet millor i que és comú en els dos equips seria el de la pretemporada, doncs la qualitat d’ aquesta condiciona en molts factors el rendiment posterior.

Com està funcionant la vinculació de les diferents escoles de bàsquet de la ciutat de Reus?
Podem estar molt satisfets, ja que està donant molt bons fruïts.
Una de les principals justificacions dels acords que es vàren fer , era la d’optimitzar recursos, entre ells, hi havia jugadors, entrenadors , instal•lacions , prep fisics, etc.. això que en aquell moment era una aposta de millora sobre el model existent, avui s’ha convertit en una necessitat, difícilment podríem tenir una estructura d’esport de base com la que tenim, sense els acords que existeixen des de les diferents escoles i els esforços de les mateixes.

Està previst ampliar aquest acord amb més escoles?
Doncs si, per a nosaltres aquesta és una petita obsesió, que es concreta en dos punts , la difusió del nostre projecte , de la nostra manera de fer i transmetre la passió per aquest esport al màxim d’entitats i practicants.

Aquestos dos factors coincideixen en la promoció i captació de nous basquetbolistes en les escoles, per això engegarem un programa en aquest sentit, de moment ho farem en dues noves escoles abans d’acabar aquest curs.

Com veus als mes petits, es a dir els equips del club des de pre-benjamins a cadets tan masculins i femenins? que o quins en destacaries?
El ventall que proposes és molt ampli, però el que si he de dir , és que estic molt satisfet amb el treball fet pels entrenadors del club a l’hora de donar un segell d’identitat als nostres jugadors, des de la cultura de l’esforç , de la constància , de l’ús de la competició com per la millora, etc…

Després de tot això, aquesta dedicació a vegades ve recompensada per la classificació i altres no, però al meu entendre aquesta és la gràcia d’aquesta historia, aquesta inversió a fons perdut, però que sempre dona rèdit a tothom, invertir amb formació esportiva sempre és un valor segur.

Com valores la trajectòria dels diferents equips júniors masculins. i femenins del club?
En aquest sentit som una estructura complexa, doncs ens esforcem crec que més que ningú en que tothom pugui trobar el seu espai dins del nostre esport i el nostre club. Crec que es fonamental que puguem oferir la pràctica del bàsquet a qualsevol i ajustar-ho a les seves expectatives , sovint això és molt fàcil de dir , però difícil de complir i encara més de percebreu . Amb tot això vull dir que la valoració de les trajectòries dels júniors va molt lligat amb d’això que dèiem , de les expectatives.

Però, hi ha un dominador comú, que tots el jugadors millorin, técnica, tàctica i físicament , a la vegada que a poder ser les properes temporades millorin els diferents equips sèniors del club.

Referent als equips A’s , el masculí està en un bon moment a efectes de poder entrar , i tenir opcions a la fase final del Campionat de Catalunya,malgrat el darrer resultat amb l’Adt, i el femení , tot i està fent un bon any competitiu, crec que li fa falta alguna o algunes victòries de qualitat, vers equips de la part alta de la classificació per poder donar-se un bany d’autoestima.

 

Diuen que el pas de júnior a sènior es el més difícil en la trajectòria d’un jugador de bàsquet, uns es queden i altres continuen, algunes persones del món del bàsquet manifesten que l’edat júnior hauria de perllongar-se un any més per tal que el sal no sigui tant gran, que n’opines?


Jo sóc del parer , que va ser un gran error eliminar la vella categoria júnior, (19-20 anys ) us recordo que l’actual júnior abans s’anomenava juvenil .
Crec que manca no una , sinó dues temporades més, de les enteses com a fases de formació, concretant , recuperaria el format anterior.
Tal i com està plantejat actualment, és precipiten les decisions , amb dos anys més de coll, els jugadors arribarien molt més madurs en tots els sentits.

Com veus a la resta d’equips sèniors del club?, i pot haver modificacions en el nombre d’equips en aquesta categoria per la temporada vinent?
Com ja he dit, volem que tothom estigui a gust en el Club i que pugui fer un bàsquet que s’apropi al màxim a les seves expectatives i que pugui gaudir fins que ell vulgui amb nosaltres, i entenent que el procés de formació va més enllà de la categoria júnior, hem creat un procés esglaonat a on el jugador és pugui desenvolupar i créixer, a més de nodrir de jugadors propis, amb identitat pròpia el primer equip.

Be, i amb això estem, tenim quatre equips sèniors masculins, constituïts majoritàriament amb jugadors molt joves i formats a casa nostra, competint en categories molt dures, i ho estan fent amb sobrada dignitat, i paral•lelament continuant el seu proses formatiu.

Per la temporada vinent passen de júnior vint-i-cinc jugadors , això fa pensar que haurem de tenir com a mínim un equip més , a part de un equip més sènior femení doncs també volen configurar una estructura similar amb les noies.

Però com és un any que entre altres factors vitals, trenca molt a nivell acadèmic, habitualment hem de retardar segons quines decisions.

Per acabar, una pregunta que li fem a tots els nostres entrevistats, com veus el bàsquet a la demarcació de Tarragona en General?
Hi ha unes dades absolutament objectives , que son les que podem obsevar les classificacions de les diferents categories a on hi ha representació d’equips de la demarcació, pràcticament a totes , les darrers posicions les ocupem equips tarragonins. Per altra banda només cal mirar la composició de les plantilles dels equips més representatius i veurem que les peces més importants son jugadors ja veterans, aquesta dada només fa que certificar que hem tingut, sempre generalitzant i a part d’alguna excepció, una sequera de jugadors i entrenadors de quasi deu anys. Òbviament en aquest sentit hem de fer exercici d’autocrítica, doncs amb tota seguretat hi hem col•laborat tots.

Tot i això , crec que estem en procés de superar-ho, si més no a casa nostra, on hi destaquen varis jugadors , i entrenadors que per qualitat, capacitat de treball i implicació amb aquest esport, ens asseguren un bon futur.

Moltes gràcies.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors