PARLA EL PRESIDENT DEL CLUB , SISCO LLORACH.

18/03/2014

Ara farà quatre anys de l’acord històric d’unir una gran part del bàsquet de la ciutat de Reus signat per Club Bàsquet La Salle Reus i Club Natació Reus Ploms, clubs tradicionalment rivals esportius entre si, quina valoració en fa?

Aquesta és la quarta temporada del Conveni i crec que la valoració és força positiva per les dues parts. Si recordem la situació inicial de partida dels 2 clubs per separat, i la situació actual del projecte Ploms Salle, crec que es posa de manifest que la unió ha estat molt beneficiosa.

Al final, el model de Club que estem intentant crear, persegueix que més jugadors/es puguin jugar a bàsquet, al seu nivell, i amb les seves diferents expectatives i motivacions. I que tot aixó ho puguin fer a la seva ciutat: Reus. La suma de sinèrgies entre Salle i Ploms permet que aixó sigui possible. Per separat no ho hagués estat.

Aquesta unió gaudeix de bona salut? Està previst ampliar l’acord?

Any a any, temporada darrera temporada, hem anat evolucionant i enfortint més els llaços entre les dues entitats, fins la temporada actual en què vam decidir portar-ho d’una manera unificada, amb una sola junta directiva. He de dir que dintre de la secció de bàsquet de Ploms hem trobat persones entregades pel bàsquet, i que no paren de treballar pel Ploms Salle, un exemple més de que la unió ens enforteix. Cada any ens reunim amb la Junta Directiva del C.N. Reus Ploms i anem renovant el conveni de col.laboració. Per la temporada vinent està previst fer-ho aquest mes de març.

Ara fa dues temporades l’equip Sènior A masculí va assolir esportivament l’ascens a la lliga EBA però es va renunciar a la nova categoria perquè?

Per nosaltres va ser una decisió dolorosa, tota vegada que el que s‘havia guanyat a la pista, no vam ser capaços de ratificar-ho als despatxos per motius econòmics. Va ser una llàstima que Reus no tingués per primera vegada a la seva història un equip a EBA. Vist en perspectiva, potser ens va arribar massa aviat, ja que cal recordar que acabavem de pujar de 1a catalana. Sempre hem considerat que la nostra gestió econòmica no podia hipotecar futures temporades i en la situació econòmica d’aquests anys calia ser molt prudents si no volíem posar en perill la nostra serietat en el compliment dels nostres compromisos.

Els equips actuals Sènior A tant Masculí com Femení estan a Copa Catalunya; és la categoria que els hi correspon per estructura del Club i mitjans de què disposa?

Entenem que sí, però també esperem que en el futur poguem assolir categories més altes. Per aixó hem de seguir creixent com a Club: amb més jugadors/es de la nostra base que es vagin incorporant als primers equips, amb més aficionats al pavelló animant als nostres equips, amb més entrenadors/es millors i formant-se cada any i també, per què no dir-ho, amb més pressupost.

Segons el seu criteri què li manca a la ciutat de Reus per tal de que pugui gaudir d’un equip de bàsquet professional? S’ha de dependre de les subvencions ?

És clar que per tenir un equip a LEB o superior necesites uns patrocinadors que ho permetin econòmicament. Però crec que no és l´únic necesari. Darrera d´això hi ha d’haver un club, una il.lusió de molta gent, una ciutat, una afició. La història del bàsquet està plena de projectes creats únicament sobre els diners d’un sponsor, que al final han fracassat.

Què es el que ha canviat al Ploms Salle per que hagi passat de ser un club on els jugadors estaven de pas, a un club on ara molts jugadors de la base volen formar-ne part?

Des de la part esportiva crec que s´està treballant bé amb la formació dels nostres jugadors, amb serietat, amb compromís i amb rigor. Aixó s’està veient refermat en resultats, i no parlo només dels esportius, i per aixó moltes famílies confien amb nosaltres.

L’estructura del club ha de ser molt complicada per controlar a 35 equips federats i quasi 500 jugadors? Com s’ho fan?

Tenim separada la part esportiva de la part directiva, encara que lògicament hi ha una connexió contínua. La part esportiva recau en el Director Esportiu pel que fa el Ploms Salle, i després a cada escola hi ha els seus coordinadors. La junta directiva la formem un equip de 13 persones, que ens repartim diferentes tasques que són molt diverses: material i equipacions, comptabilitat-seguiment pressupostari, xarxes socials i web, secretaria, mitjans de comunicació, etc.

Tot aixó combinat amb l´organització dels diferents actes que tenen lloc durant la temporada: presentació dels equips, trobades d´escoles, clínics, torneig de les XII Hores, jornades formatives, festa de cloenda, campus, etc. Com bé dius, és complicat, però justament això demostra que la feina d’aquestes persones és excel·lent, cadascú en la mesura de les seves possibilitats, i tots d´una manera totalment desinteressada invertint molt de temps i esforç sense cap compensació econòmica.

Com es porta això de ser un esport que a la ciutat de Reus ha de lluitar amb el futbol i l’hoquei?

El bàsquet a Reus és el segon esport en nombre de llicències de jugadors/es. No es tracta d’entrar en una lluita amb els altres esports sinó que, poc a poc, el bàsquet per sí mateix vagi agafant més rellevància i la seva importància.

Com valora en general la present temporada dels equips de l’entitat i el seu futur?

Amb 35 equips, tenim 35 valoracions diferents. Potser repassar un per un cada equip seria molt llarg. A mi no m’agrada fixar-me especialment o únicament en els equips de Copa, perquè sembla que no es doni importància a la resta, i t’asseguro que se li’n dóna. Sí que em sembla, en la situació actual dels equips de Copa, que cal dir que tenen tot el recolzament de la Junta Directiva, que sabem que lluitaràn fins l’ultim minut per salvar la categoria, que sabem que està molt difícil, però que per la seva part no quedarà.

Aprofito també per demanar desde aquí, el màxim d’ajuda de tot el Club, animant cada dissabte als nostres equips al nostre pavelló.

Durant el mes de maig d’enguany es farà la 33a edició de les XII Hores de minibàsquet. Quants equips està previst que hi participin?

Doncs encara no hem tancat les inscripcions i ja tenim més de 70 equips, dels quals 50 són de fora de Reus. Creiem que l’edició d’enguany serà un rècord de participació i estem molt contents. Això el situa com un dels Torneigs referents de minibàsquet dintre de l’estat.

Les XII Hores és un torneig molt especial per tots nosaltres, on invertim moltes hores i esforços. Voldria remarcar que és un torneig de MINI, per tant els més petits passen a ser els protagonistes, i tot el Club es bolca en ajudar a que quan siguin més grans recordin les seves XII Hores.

La temporada vinent vostè farà 6 anys que ocupa el càrrec de president, té pensat presentar-se a la reelecció? Quina valoració fa del seu mandat fins ara?

El mandat d’aquesta Junta Directiva conclou a la finalització de la propera temporada 2014 – 2015 (juliol del 2.015). En l’ultima reunió de junta que vam tenir fa uns dies, vam decidir convocar les eleccions al gener del 2015, per tal de que poguem compartir uns mesos amb la nova junta i poder anar-li transmetent tot el bagatge d’aquests anys i que també vagin participant de la preparació de la temporada 2015-2016.

No em presentaré a la reelecció, ja que em sembla que és bo que hi hagi rotacions en aquests llocs, perquè el realment important és el projecte i no les persones que n’estàn al capdavant. De totes maneres, que no dubti qualsevol persona que vulgui presentar-se que tindrà tot el nostre suport i que l’ajudarem amb tot el que ens demani.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors