Nova tarda rodona a casa

12/01/2016

Aquest passat dissabte tornava al Pavelló Joan Sirolla la competició de bàsquet després del descans de les Festes (que no l’activitat, doncs aquesta no s’atura mai derl tot), i ho feia amb una nova sessió triple de partits de tres dels nostres quatre Sènior Masculins. Per aquest ordre, jugaven: el C de Tercera Catalana contra el CB Montblanc, el B de Segona Catalana contra el seu equivalent del CB Valls, i tancava el programa el plat fort amb la “versió A” del duel de Copa Catalunya entre vallencs i reusencs.

I, com ja va passar en l’anterior ocasió, vam gaudir de sengles victòries pels nostres tres equips, això sí totes molt treballades. Malauradament, la tarda no va ser completa doncs el nostre Sènior D va perdre en el seu desplaçament a Vila-seca.

Pel que fa als Sènior Femenins, l’A veia ajornat el seu partit de Copa Catalunya contra el Grup Barna però el B de Segona Catalana aconseguia diumenge un molt meritori triomf a Viladecans (48-56), en el duel entre els dos millors equips “B” de la categoria que permet les nostres passar davant de les del Baix Llobregat a la classificació, i situar-se sisenes amb 7 victòries i 6 derrotes.

Començàvem com dèiem la tarda amb la victòria del Sènior C contra el CB Montblanc (54-44), en un partit que va començar amb avantatge visitant i que al descans encara anàvem perdent, però que finalment es va poder redreçar aconseguint una important victòria, la segona consecutiva, per seguir mirant cap amunt en la classificació. Ara els nostres pugen dos llocs i queden vuitens amb igual nombre de victòries i derrotes (7/7).

El primer dels dos enfrontaments entre Ploms-Salle Reus i CB Valls venia a continuació i va tenir un desenvolupament similar al partit anterior: inici amb el rival més encertat però millora molt notable dels nostres a la segona part que ens va permetre endur-nos el partit (70-61) tot i el patiment i la igualtat manifesta entre ambós conjunts. Amb aquesta victòria el nostre Sènior B se situa quart a la classificació, i per tant en un dels dos llocs que donen accés a la promoció d’ascens. Tot i això la igualtat en aquest grup és molt gran (només dues victòries ens separen del Cerberus Artés, que ara ocupa l’onzena plaça, la primera de les quatre que obliguen a jugar promoció de permanència) i farem bé en mirar primer de consolidar-nos a la meitat superior de la taula i després somiar amb metes més altes. Tenim plena confiança en els nostres i esperem que, més que mai, siguin equip i segueixin en la línia ascendent.

Tancava la tarda el partit de Copa Catalunya entre els primers equips Sènior de CB Valls i Ploms-Salle Reus, un encontre en què en principi els nostres partien com a favorits tenint en compte que jugaven a casa i, a sobre, portaven una dinàmica de resultats força millor que la del nostre rival, penúltim a la classificació. Tanmateix, ja se sap que en aquesta classe de partits hi ha altres condicionants que poden canviar l’escenari completament i per tant no hi caben triomfalismes.

I l’inici del partit semblava, un cop més, confirmar aquest punt de vista, doncs un CB Valls molt més encertat aconseguia posar-se ràpidament per davant i, tot i la reacció dels nostres, acabaria guanyant el primer quart (17-18). Al segon període però, i amb les primeres rotacions, els nostres van anar centrant millor el seu joc, sobre tot amb una defensa molt més encertada, de manera que s’arribava al descans amb 8 punts d’avantatge (41-33).

Va començar la segona meitat amb la mateixa tònica, i poc a poc els reusencs aconseguien ampliar la diferència en el marcador, sobre tot gràcies a una excel·lent ratxa en el tir de tres, que fins llavors havia estat assignatura pendent. Així s’arribava a una màxima diferència de 17 punts (57-40), que semblava podia tancar el partit.

Tanmateix, una reacció dels visitants coincidint amb un període de pèrdua de concentració per part local degut a alguna decisió arbitral qüestionada els va permetre apropar-se de nou en el marcador, deixant-lo en un encara favorable però més inquietant 59-50.

Entràvem doncs al període decisiu amb el partit encarrilat però encara obert, i malgrat això els nostres van saber mantenir la calma fins i tot quan el Valls es va acostar encara més en el marcador (fins a només sis punts), i poc a poc van anar recuperant l’avantatge perdut fins que, ja entrats en els darrers dos minuts, la parròquia local va poder respirar tranquil·la.

Per cert, molt bona entrada al Pavelló, amb força aficionats vallencs, i en general un bon ambient de bàsquet malgrat la rivalitat, sovint més present a les grades que a la pista.

Després d’aquesta victòria, els deixebles del Raül Bonet pugen a la setena plaça amb també balanç equilibrat de victòries i derrotes (7/7). Cal seguir lluitant, però, per tal d’allunyar-nos més de les places de promoció de descens, malgrat que justament la victòria contra el Valls el deixa en la primera de les dues de descens directe que ara tenim a una distància de quatre victòries.

En aquest enllaç podreu trobar les estadístiques oficials del partit.