Malgrat tot… Iniciem la temporada!

31/08/2020

No per ser obvi podem deixar de dir que estem vivint temps convulsos. Molt. Malgrat que la part més dura de la pandèmia de COVID-19 semblava superada, aquesta malaltia segueix posant-nos a prova dia a dia i, malauradament, els ciutadans i ciutadanes (representants polítics inclosos) no sempre semblem saber estar a l’alçada, cadascun en la mesura que li correspon.

Nosaltres, el Bàsquet Ploms-Salle Reus, tenim el deure de procurar estar-hi sempre, a l’alçada, pel bé de les famílies que ens atorguen la seva confiança. De moment,  -i toquem fusta- venim demostrant al llarg de l’estiu que, amb un protocol de mesures perfectament assumibles i, sobre tot, amb la col·laboració dels i les esportistes, es pot aconseguir reduir al mínim el risc de contagi mantenint l’activitat esportiva en funcionament essencialment normal.

Evidentment, però, cal que el seny que posem als entrenaments l’estenem a la vida quotidiana, i siguem prou responsables com per seguint fent ús dels mitjans (prou senzills però demostradament efectius) que ens protegeixen del virus: mascareta, higiene i limitació de contactes als mínims imprescindibles.

La situació actual, tant la general com la de la nostra ciutat i entorn, no és ni molt menys tan preocupant com la que vam patir sobre tot entre març i maig, però no ens permet cap mena de confiança i hem de seguir ben alertes. De fet, el risc de rebrot ja és ben evident a Reus i això ha provocat que les autoritats i les institucions estiguin -assenyadament- prenent mesures preventives per tal de recuperar el control de la situació.

En el nostre cas, com bé sabeu el Bàsquet Ploms-Salle Reus compta amb dues instal·lacions bàsiques per la pràctica del bàsquet: CN Reus Ploms (Pavelló Joan Sirolla) i Pavelló del Col·legi La Salle. El primer, en pertànyer al Club de forma privada, pot mantenir, evidentment amb les mesures necessàries que ja hem impantat al llarg de l’estiu, l’activitat esportiva. El segon, en canvi, en formar part d’una escola, es veu subjecte a restriccions majors per motius obvis i de tots ben coneguts.

També comptem, gràcies a l’Ajuntament de Reus, amb hores d’instal·lacions esportives municipals, però aquestes, de manera similar a com passa amb La Salle, són de servei públic i per tant resten sota el control de les autoritats municipals, que han decidit restringir-ne l’ús fins nou avís.

En aquest context, i malgrat que “només” podem comptar a dia d’avui amb un pavelló, ens podem considerar afortunats, doncs són molt pocs clubs del nostre territori, ni tan sols a nivell català, que no depenen exclusivament d’instal·lacions municipals. El que sovint suposa un clar avantatge per les entitats que disposen, en exclusiva i sense cost, de pavellons públics per entrenaments i partits, esdevé ara un obstacle que, evidentment, pel bé de tots esperem que no es perllongui  massa en el temps.

Fet aquest preàmbul, i malgrat tot, aquesta -de nou- atípica temporada la iniciarem aquest dilluns 31 d’agost. Al llarg del mes de setembre, i en previsió d’un inici de temporada oficial que es preveu a dia d’avui per mitjan octubre, durem a terme la pretemporada, amb una organització similar a la del mes de juny.

Durant aquest mes, com ja s’ha dit, no podem comptar ni amb el pavelló de La Salle ni amb cap de les instal·lacions municipals, per la qual cosa haurem d’ajustar a la baixa el nombre de sessions setmanals pels diferents equips. Els coordinadors i entrenadors/es passaran als seus respectius equips els calendaris ajustats.

Us recordem un cop més la importància de que seguiu i feu seguir estrictament totes les normatives i precaucions establertes pel CN Reus Ploms per la prevenció de contagi de COVID-19. Us adjuntem el document del Pla de Seguretat específic pel bàsquet que el Club té en vigor des de la fi de l’estat d’alarma i va actualitzant segons el curs dels esdeveniments. En ell hi trobareu tota la informació necessària i les instruccions per garantir accés i ús segur al recinte.

La disponibilitat de les nostres instal·lacions depèn de que siguem capaços de seguir evitant contagis, i en la situació actual això és vital com queda ben palès. Seguim, doncs, actuant amb seny i seguirem podent gaudir del bàsquet, que és el que més ens agrada.

Per acabar, tot i que no menys important, volem comunicar-vos que, tenint en compte la incertesa i les limitacions esmentades, la junta directiva ha decidit ajornar el cobrament de les matrícules, normalment previst pel mes d’agost un cop fetes les inscripcions, fins com a mínim a finals de setembre. La situació econòmica general no és pas millor que la sanitària, i el nostre club no n’és aliè, però entenem que fins que no hi hagi una situació general més propera a la normalitat i, sobre tot, la certesa de que la temporada oficial podrà començar en les dates previstes, no seria just cobrar per avançat uns serveis que no sabem si ens permetran oferir. En qualsevol cas, us n’anirem informant i, com sempre, rebreu un avís amb antelació quan es vagi a fer la domiciliació.

Esperem que aquesta comunicació sigui del vostre grat i, com sempre, us agraïm la vostra col·laboració i restem a la vostra disposició per qualsevol dubte o comentari.

SALUT I BÀSQUET PLOMS-SALLE REUS!!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors