Ens movem!

06/02/2021
CALLA, QUE ENS MOVEM!

Qui més qui menys, segur que tots ens hem trobat algun cop aturats en un embús de trànsit, o en un avió que pel problema que sigui veu endarrerit el seu enlairament. L’espera es fa eterna però tard o d’hora arriba el moment en què el vehicle on viatgem es mou, encara que sigui una mica, i la sensació és especialment alleujadora.

Sembla que el bàsquet amateur i de base (el que no ho és, o no ho és tant, ja fa temps que es belluga, amb més o menys entrebancs) es troba ara en una situació semblant. Després de mesos sense cap perspectiva de millora, hi ha senyals que indiquen que alguna cosa s’està movent i l’activitat podria anar acostant-se a la normal si les coses no es torcen.

De fet, al Ploms-Salle Reus no ens hem aturat del tot en cap moment, si bé és cert que no hem pogut gaudir de cap partit. Hem seguit mantenint l’activitat que ens ha estat permès desenvolupar, a cobert o a l’aire lliure, en instal·lacions esportives o als parcs, carrers i camins de la nostra ciutat. Si no ens han deixat fer servir pavellons coberts, hem improvisat pistes exteriors a Ploms o a Puigcerver; si no hem pogut fer físic al gimnàs, hem agafat la bici o hem sortit a córrer.

Ara, però, sembla que les estrictes mesures que s’han aplicat fins ara poden haver començat a suavitzar-se, i esperem que l’evolució del ritme de contagis de COVID-19 millori el suficient, encara que sigui poc a poc, com per que no hi hagi marxa enrere. A partir de la setmana que ve, es podrà tornar a entrenar a cobert, tot i que amb importants restriccions encara, i la mobilitat permesa passarà de ser municipal a comarcal, entre altres millores.

No canvien, això sí, les limitacions horàries, i es manté per tant l’obligació de romandre a casa a partir de les 22 h, amb el que això implica pel que fa als nostres entrenaments. A continuació us oferim un resum de les noves mesures que entraran en vigor a partir del proper dilluns dia 8 de febrer, que podreu trobar també a la web de la FCBQ:

MOBILITAT

 • És permet la mobilitat dins de l’horari de 6 a 22h dins de la pròpia comarca.
 • En el cas de participació en les competicions oficials autoritzades, no hi limitació de mobilitat territorial.

INSTAL·LACIONS

 • Horari de funcionament de 6 a 21h.
 • Aforament: instal·lacions a l’aire lliure 50%, instal·lacions tancades 30%.
 • Hi ha d’haver control d’accés en ambdos casos.
 • Vestidors tancats excepte per l’ús de la piscina (si és el cas).
 • En els espais tancats s’han de garantir bones condicions de ventilació.
 • S’han de complir en tots els casos les indicacions dels plans sectorials aprovats pel PROCICAT.

GRUPS D’ACTIVITAT

 • Activitats no federades: màxim 6 persones comptant monitor/a o entrenador/a.
 • Activitats extraescolars: Grups bombolla per classes (només estan permeses aquelles activitats extraescolars que estan dins del programa general anual del centre educatiu i es realitzen en el propi centre).
 • Activitats federades: no hi ha limitació quant a nombre de persones, però s’han de mantenir els grups estables i habituals (per entendre’ns, els grups bombolla), s’han de complir les mesures del pla sectorial aprovat pel PROCICAT i els de les diferents federacions i s’ha d’evitar qualsevol aglomeració d’esportistes.

ÚS DE MASCARETA

 • Activitats no federades: Sempre en activitats en espais tancats (excepte piscines).
 • Activitats federades: No és necessari l’ús de la mascareta. (tot i que és recomanable sempre que sigui possible o necessari si el protocol de la federació corresponent ho contempla).

COMPETICIONS

 • S’autoritzen les competicions d’àmbit nacional/estatal, internacional i professional.
 • S’autoritzen les competicions que donin accés a categories nacionals/estatals, internacionals i professionals.
LA FCBQ TAMBÉ ES MOU

En efecte, la nostra federació també s’ha estat movent, amb l’objectiu fonamental de fer palès allò que tant ella mateixa com tots i cadascun dels clubs que la formem hem estat reclamant de fa molt de temps: que l’esport, i en concret el bàsquet, no només té un registre extraordinàriament baix de casos de contagi, sinó que sobre tot és una eina fonamental per millorar la salut, tant física com mental, de les persones que el practiquen.

Aquest clam ha ressonat fort, amb iniciatives com la campanya “JA N’HI HA PROU”, però malauradament i en general ho ha fet en un desert on qui havia d’escoltar-lo no hi era ni hi volia ser.

Amb la perspectiva de perdre una nova temporada sencera, la FCBQ ha buscat totes les formes possibles de que els clubs tinguéssim una sortida d’aquesta desesperant situació d’immobilisme, i al final l’ha trobada, si més no parcialment, d’una manera que ens permetrà que si més no hi hagi la perspectiva de competició oficial a curt termini.

En efecte, i com dèiem utilitzant els resorts legals al seu abast, la FCBQ ha buscat suport en la FEB, la Federación Española de Baloncesto, i afortunadament l’ha trobat.

Així, la Copa Catalunya passarà a ser considerada una competició d’àmbit estatal, si més no per aquesta curta temporada, fet que ens equipara amb totes les altres comunitats, i passarà a denominar-se “Campeonato de España de Primera División”, el mateix nom que té, per exemple, a la Comunitat Valenciana, a Galícia, a Madrid o a Euskadi.

Per tant, i si no hi ha cap pas enrere significatiu en les properes setmanes, a partir de primers de març podrem per fi tenir partits oficials, això sí sense públic si no milloren molt les coses, al nostre entranyable Pavelló Joan Sirolla.

A més, al Ploms-Salle Reus tindrem l’honor de ser, junt amb el CN Terrassa, una de les només dues entitats que podran comptar amb representació tant femenina com masculina en aquesta competició, fet que dona fe de la nostra ferma voluntat de promoure el bàsquet base tant femení com masculí, amb l’objectiu de crear equips composts majoritàriament per jugadors i jugadores formats a casa nostra i que puguin competir al màxim nivell que esportivament i, per suposat, econòmicament, ens puguem permetre.

En una propera entrada us donarem més detalls sobre aquesta competició, que confiem en que es pugui celebrar amb normalitat i èxit, més enllà de resultats que, si més no en el nostre cas, no són el més important. I tant de bo aquest sigui un primer pas, de molts, per poder sortir d’aquest malson de la pandèmia que tant dura i, si pot ser, fer-ho reforçats.

De moment, seguim donant exemple de responsabilitat, com hem vingut fent fins ara, i desitjant-vos, com sempre però més que mai…

SALUT I BON BÀSQUET!!!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors