COVID-19. Comunicat del CB La Salle Reus (actualització)

11/03/2020

Ahir publicàvem una entrada a la web al voltant de la posició del CB La Salle Reus envers la creixent preocupació per l’extensió del SARS-CoV-2 a les nostres contrades.

Tot just avui la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha fet públic un comunicat on, segons indica seguint les recomanacions de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) de la Generalitat de Catalunya i de les autoritats competents,  decreta la suspensió de tota activitat federativa a partir del dijous 12 de març i amb una vigència de 15 dies.

Precisa això sí que aquesta decisió és revisable segons l’evolució de la situació epidemiològica per coronavirus SARS-CoV-2, i que seguirà en contacte amb els representants de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i es mantindrà atenta a qualsevol altre recomanació que s’indiqui per part d’ella o de les autoritats competents.

Finalment, demana als clubs afiliats comprensió, responsabilitat i col·laboració davant aquestes mesures que són en benefici de tots i totes.

La FCBQ no fa esment a cap mesura que els seus clubs afiliats hagin d’adoptar en relació amb les seves activitats no regulades per la Federació, com per exemple els entrenaments. En aquest sentit, i després de sospesar i debatre les diferents alternatives i opinions al respecte, tant CN Reus Ploms com CB La Salle Reus han arribat a la mateixa decisió, que compartim amb vosaltres tot seguit:

Atès que no hi ha cap altra indicació explícita en el sentit de la suspensió preventiva dels nostres entrenaments, ni per part de l’ens federatiu ni per cap de les Conselleries del Govern implicades (Salut, Esports i Activitat Física, Educació,…), i tenint en compte que en qualsevol cas la mesura adoptada per la FCBQ entra en vigor demà dijous dia 12 de març, s’ha decidit mantenir la convocatòria normal d’entrenaments pel dia d’avui, amb les següents condicions:

  • Seguint estrictament les ordres de les autoritats sanitàries, qualsevol persona que mostri símptomes de malaltia, per lleus que siguin, o tingui la sospita de que pugui haver rebut contagi per qualsevol mitjà, ha de romandre a casa i per tant no assistir en cap cas a l’entrenament.
  • Per altra banda, si pel motiu que sigui, per decisió pròpia o dels progenitors en cas de menors d’edat, qualsevol persona opta per no assistir a l’entrenament es respecta el seu dret, tot i que es demana avís amb antelació a través dels canals de comunicació habituals d’equips i cos tècnic.
  • En funció del grau de participació que s’observi el dia d’avui, i de qualsevol altra conclusió que es pugui obtenir del funcionament dels entrenaments, demà es reavaluarà la situació i es decidirà si es manté la decisió adoptada avui o es canvia.
  • No cal dir que tot això està en tot moment subjecte, com ja vam deixar clar a l’anterior comunicat, a les indicacions, instruccions o ordres que les autoritats competents (sanitàries, polítiques i esportives) puguin anar emetent de forma oficial i que seguirem sense cap mena d’excepció.

Per arribar a aquesta decisió s’han valorat diverses opinions, com queda dit, i s’han tingut en compte les decisions en el mateix tema adoptades per totes les autoritats abans esmentades, no només les esportives. En aquest sentit, ens remetem com a font més rellevant i acreditada a la nota de premsa publicada avui pel Govern de la Generalitat, que adjuntem íntegra en aquest enllaç.

En aquesta nota, es detallen una sèrie de mesures preventives acordades avui dimecres dia 11, que reproduïm aquí:

Noves mesures preventives

Amb el pas a la fase d’alerta, el Govern ha decidit establir noves mesures preventives, d’obligat compliment, per evitar la propagació del coronavirus, que “entraran en vigor demà [dijous 12 de març] i que s’allargaran un període de 15 dies”, amb la possibilitat de ser prorrogades en funció de l’evolució de la situació.

Les mesures acordades són les següents:

  • Els esdeveniments esportius, professionals i no professionals, que se celebrin a Catalunya es faran a porta tancada, excepte aquells en què hi participin menors d’edat, que podran anar acompanyats.
  • Se suspenen o s’ajornen les activitats col·lectives en espais tancats o oberts que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. En els casos en què aquestes activitats es desenvolupin en espais amb aforament inferior a les 1.000 persones, es podran celebrar únicament si només s’ocupa un terç de l’aforament màxim autoritzat, amb l’objectiu de garantir un espai de separació adequat entre els participants.
  • Aquestes mesures de restricció s’apliquen a espectacles públics, recreatius i d’oci, activitats culturals, religioses o similars, amb independència que siguin ofertes per un titular, explotador o organitzador públic o privat.
  • En les pròximes hores, des de Funció Pública, es fixaran les mesures que afectin a l’àmbit de l’administració pública. Per tant, sortirà una instrucció des de la Direcció General de Funció Pública a totes les institucions afectades.

Els dos punts marcats en negreta són els que hem tingut en compte com a aplicables a la nostra activitat i en el cas concret dels entrenaments. Atès que com ja és norma els nostres tenen lloc a porta tancada i en qualsevol cas la presència de persones no excediria mai un terç de l’aforament, entenem que els podem mantenir sempre i quant es continuïn complint les condicions abans esmentades.

Creiem important remarcar també el fet de que, tot i que el risc de contagi no pot ser mai zero, la nostra activitat és saludable i subjecta a unes normes d’higiene bàsiques que, si bé òbviament no poden garantir en cap cas l’eliminació d’aquest risc, no són tampoc pitjors que les que apliquen a qualsevol altra activitat alternativa. Dit d’una altra manera, si no es fa bàsquet es farà alguna altra activitat amb un risc de contagi que pot ser fins i tot més alt.

Us recordem l’enllaç a la web de la Generalitat de Catalunya on trobareu en tot moment la informació actualitzada al voltant de la malaltia causada pel Coronavirus SARS-CoV-2. També us adjuntem un cartell força descriptiu i clar que el Departament de Salut de la Generalitat ha editat per, segons s’indica esvaïr inquietuds sobre el coronavirus SARS-CoV-2

Finalment, us agraïm de nou la vostra col·laboració i restem oberts, pels canals habituals de comunicació amb el club, a les vostres preguntes, suggerències o inquietuds al voltant d’aquest o qualsevol altre tema d’interès general o particular. I, ho reiterem, seguirem puntualment les instruccions de les autoritats i us les comunicarem a la major brevetat un cop ens arribin.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors