Zamar 2000 Ploms Salle A 79 – TGN A 64
Cop d’efecte

24/10/2015

Victòria importantíssima de les nostres davant un rival directe, que ens permet agafar aire en la classificació i ens ha de donar molta confiança de cara als propers partits. Un inici amb moltes imprecisions i un rival amb la moral enfortida després del seu primer triomf de la temporada a la darrera jornada no feien presagiar res de bo, ans al contrari portaven la preocupació a les files locals i l’eufòria a les visitants; tanmateix, una segona meitat per emmarcar ens ha permès primer igualar el marcador i, amb el doble efecte moral que això ha tingut, ens ha donat ales fins a un resultat final que pocs podien esperar a la primera meitat.

Malgrat un bon 4-0 inicial, les tarragonines han anat fent amb confiança i aviat s’han posat per davant fins un 4-10 amb molt bones accions tant de les seves interiors com, sobre tot, de la seva jugadora Laura Pascual. Així, la diferència ha anat en augment de forma progressiva fins assolir els 14 punts amb un més que preocupant 20-34 a poc d’arribar al descans. Per sort, uns minuts de certa lucidesa ens han permès aturar la sagnia i han pogut resultar claus en el que quedava per veure, doncs ens han permès anar al descans amb un desavantatge que, malgrat ser encara de 8 punts (33-41), semblava molt menys inabastable del que hauria pogut ser.

Però el millor estava per arribar: com si els dos equips haguessin intercanviat els papers, les nostres han jugat amb molta més concentració i encert i, sobre tot, hi han posat molt del coratge que havíem trobat a faltar als primers dos quarts de partit. Poc a poc la diferència que les de TGN havien aconseguit s’anava esvaint i amb ella la confiança i la moral amb què havien començat. Com passa sovint, la davallada d’un equip comporta que l’altre es creixi, de manera que de cop i volta ens hem trobat amb una ratxa de joc demolidora que ens ha permès passar primer dels 9 punts de desavantatge (39-48) a igualar el partit (50-50) i no s’ha aturat, sinó que a partir d’allí les nostres no han fet sinó augmentar la diferència, amb un parcial de 16-2 que ens ha posat 5 punts per sobre (55-50), tot i que reduïts a 3 a l’acabar el tercer quart (55-52).

I si el joc s’ha aturat entre períodes, el que no ho ha fet ha estat l’empenta de les nostres, que no només han seguit castigant el rival des de tots els angles en atac, amb varietat d’accions tant interiors com exteriors, sinó que també les han sabut contenir molt millor en defensa. El resultat parcial de la segona meitat ho diu tot: hem doblat el rival en el marcador (46-23) per un marcador final que a sobre pot ser-nos de gran valor en cas d’haver de recórrer al bàsquet average… Esperem això sí que en tot cas sigui per lluitar per objectius més atractius que el de sortir del fons de la classificació.

S’ha aconseguit doncs, un gran cop d’efecte que ens ha de posar a nosaltres en la situació en què estaven les tarragonines la setmana passada: amb la moral pels núvols i sobre tot amb la convicció de que aquesta lliga és molt igualada i amb confiança i esforç es pot guanyar a qualsevol equip. Això sí, sense ells te’n vas avall, així que… Enhorabona noies, a celebrar el triomf i a seguir progressant!

ZAMAR 2000 PLOMS SALLE REUS A 79: M. Romeu (11), T. Jefferson (16), N. Medall (27), E. Quintana (16), R. Corkindale (8) -cinc inicial- J. Rodríguez, M. Calba, J. Trabalón (1), A. Martín i M. Fàbregas.

TGN BÀSQUET A 64: O. Fort (9), A. Casado (9), L. Vilamajor (4), L. Pascual (17), O. Fouty (13) -cinc inicial- N. Vilamajor (2), L. Tierno (6), L. López (2), A. Pocino, C. Vadillo (1), A. Garcia (1).