Conversa amb Carlos Aparicio, entrenador del Ploms Salle Masculí de Copa Catalunya

31/12/2013

Fitxa: Carlos Aparicio Jordà

Lloc i data de naixement:
Vila-seca, 1-4-1973

Clubs i categories que has entrenat:
CB Vila-seca: Totes les categories, des de l’Escola fins a 1ª catalana femení i EBA Masculí
CB Salou: 2ª Catalana Masculí
Reus Deportiu: Copa Catalunya, Sots 21 Preferent, Junior Masculí
CB Tarragona: Cadet Masculí A – Preferent A, Junior Masculí A
ADT: EBA i Leb Bronce
CN Torrevieja: Leb Bronce, Sots 21 ACB
CB Bigastro: 1ª
Ploms – Salle: Copa Masculí

Que et va convèncer per fer-te càrrec de l’equip de Copa Catalunya Masculí del Ploms-Salle?

En les darreres 3 temporades no he pogut portar un sènior de qualitat en una bona lliga i en tenia moltes ganes. Portar equips de formació m’agrada molt, tant com portar sèniors de nivell, però necessito competir amb sèniors. Crec que es important per entrenar a la base tenir experiència a sèniors i al inrevés.

Com a Club m’agrada la filosofia que estan implantant en els darrers anys, donar sortida als jugadors de la base dins del primer equip i poder treballar amb jugadors de qualitat es sempre molt motivant.

Quin balanç faries del teu equip del que portem de competició fins ara?

Es complicat fer un balanç amb tot el que hem passat. Crec que el balanç s’ha de fer a final de temporada i com a molt a final de la primera volta. El que esta clar es que a nivell de resultats estem molt lluny del que pensem que podem aconseguir per l’equip que tenim. Però les lesions han condicionat molt i no ens han deixat tenir continuïtat en el treball i en el joc.

Quines mancances i virtuts veus a l’equip?

No es pot parlar de mancances quan no hem vist l’equip en el seu màxim nivell encara.
Tenim clar que el nostre joc interior es molt potent, dels millors de la lliga, però el nostre joc exterior no es pot avaluar perquè encara no ha jugat complert.

A què aspira l’equip?

No pensem res mes que en recuperar els lesionats, treballar força be i en competir per guanyar el primer partit que tenim.

Com veus la competició de COPA CATALUNYA?

Es clar que en els darrers anys la competició ha baixat el nivell en totes les lligues. Les generacions de jugadors veterans s’acaben i les noves generacions tenen mancances a nivell de joc, competitivitat i ambició.

Sens dubte hem de canviar moltes coses al basquet de formació i a les lligues sèniors per que el basquet torni a revifar. El nivell actual no es pot mesurar per el nivell de la Selecció Espanyola, es un fals mirall i la realitat es bastant menys positiva.

Ets partidari d’incorporar joves a la plantilla o de jugadors que ja tinguin una certa experiència?

Si pensem en fer l’equip ideal, crec que es important tenir de tot. Jugadors molt veterans que tinguin rols secundaris per donar paciència a l’equip, jugadors veterans que portin el pes de l’equip, jugadors de mitja edat que tinguin rols importants però que segueixen creixent i jugadors joves que aportin ganes de treballar i vulguin pujar de nivell. Es important tenir de tot. Si nomes hi ha dos extrems, tot es fa molt difícil.

A la nostra plantilla crec que tenim de tot, i per tant nomes necessitem no tenir tanta mala sort amb les lesions.

Qué li sobra i que li manca al bàsquet que es practica a la demarcació de Tarragona?

Crec que en el basquet en general, tant a Catalunya com a la resta d’Espanya, el nivell esta baixant, en tots els aspectes. A Tarragona també es nota i molt aquesta davallada. Les raons son varies, però entenc que no vam sapiguer gestionar els temps de bonança econòmica, i tots miràvem cap a dalt oblidant-nos del treball de base. En aquest aspecte la crisis econòmica ha vingut en bon moment. Ens ha posat a tots de peus a terra.

No serà fàcil sortir-ne, costa molt trobar entrenadors de formació que no pensin en resultats immediats i vulguin treballar a mig i llarg termini, costa trobar jugadors que tinguin l’ambició i talent per arribar a jugar a dalt, Clubs que tinguin clar que el treball es formar jugadors i no fitxar-los, etc.

Conforme es puja de categoria les competicions a Tarragona baixen molt el nivell, les categories juniors son molt dèbils. En la confecció de lligues es pensa només en els equips importants de Barcelona. No pensem en donar nivell a les nostres competicions.

A mes a mes el tema econòmic necessita un canvi de plantejament, ja no hi ha espònsors que vulguin donar diners de forma altruista i els Ajuntaments tampoc no ho poden fer. Es parla d’una nova llei del mecenatge i també tenim la problemàtica dels contractes dels entrenadors i professionals del clubs. Per tant crec que es el moment de canviar moltes coses i coses importants.

El Salle-Ploms té aquesta temporada 34 equips federats, creus que es treballa bé la base?

Es una qüestió complicada, crec que a Tarragona no tenim molt clar que es això de treballar be la base. La majoria pensa que es treure equips competitius i guanyar lligues a Tarragona o competir amb els equips de Barcelona, encara que després quan arribin a sènior no sàpiguen jugar o no puguem aprofitar cap jugador per a una lliga important.

La pregunta és què volem aconseguir de la base, jugadors per a categories professionals? Jugadors per als nostres equips territorials o equips que treballin i s’ho passin be? És difícil arribar a tothom, i costa molt ser coherent amb el que un vol i pot fer.

Per aconseguir jugadors professionals és necessària una estructura professional d’entrenadors i preparadors que treballin als millors jugadors de la província, això a Tarragona no ha fa ningú. És una llàstima per que a altres províncies amb menys recursos aconsegueixen mes resultats.

Si volem aconseguir jugadors per als nostres equips de lligues catalanes, doncs fa falta una bona estructura i molt esforç, en aquest sentit Salle-Ploms està treballant molt bé i poc a poc es veuran els resultats del treball dels darrers anys. En aquest aspecte crec que pot ser el club referència a nivell Territorial si segueix amb aquesta filosofia.

Moltes gràcies!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors