Comunicat del CB La Salle Reus

14/10/2019

El CB La Salle Reus, com a entitat sense cap altre objectiu que el foment de la pràctica del bàsquet a la nostra ciutat, formada per una pluralitat de persones i per tant de pensaments, no pot creure’s en el dret de parlar en nom de tots els i les qui la componen, com tampoc no pot fer-ho en nom de cap en particular. Diguéssim el que diguéssim, ens estaríem atorgant una potestat que no ens correspon.

Tanmateix, i davant de fets de la rellevància i transcendència dels que s’han produït als darrers mesos i que han culminat en el dia d’avui, pensem que el silenci no és una opció.

Respectem sobre tot les idees de totes les persones que formen el que sovint ens agrada anomenar la “família” del club, i en valorem especialment la seva diversitat, ja que ens enriqueix. Fem nostres, com a elements comuns que ens uneixen, els valors i els drets humans fonamentals, i condemnem qualsevol mena d’injustícia o causa de patiment, allà on es produeixi i sigui pel motiu que sigui.

Creiem que la privació de llibertat ha de ser sempre la darrera opció, ajustada a les lleis i proporcional a la naturalesa i gravetat dels fets que la causin. Per això lamentem profundament el mal que qualsevol decisió errada, sigui de caire polític o judicial, pugui causar a les persones de forma directa o indirecta.

Igualment, manifestem el nostre suport i la nostra solidaritat envers aquells que es vegin privats de llibertat de forma injusta.

Esperaríem, tot i que els precedents no inviten a l’optimisme, que la classe política tingués la capacitat i la voluntat fonamental d’evitar els conflictes en primera instància, o de si més no resoldre’ls de manera ràpida i innòcua quan no ha estat possible evitar-los. El diàleg, i no la confrontació; el respecte als punts de vista aliens, i no la imposició dels propis, són els únics camins per aconseguir-ho.

Esperem que més aviat que tard tots plegats siguin -siguem- capaços de retrobar aquests camins i tant de bo algun dia no ens calgui escriure cap mena de comunicat per reclamar-ho.

Pel que fa a la decisió sobre si s’han de mantenir o no les activitats normals del club davant les legítimes convocatòries de manifestacions de rebuig a la sentència judicial publicada avui, i mantenint el mateix esperit amb què obríem aquest comunicat, el club respecta les idees i posicions individuals, i no creu que pugui, ni hagi de, decidir col·lectivament, especialment quan una gran majoria dels nostres esportistes són menors.

De fet, estem tan plenament convençuts de la maduresa i el seny dels implicats en cadascun dels entrenaments previstos que no dubtem que, decideixin el que decideixin, serà el més correcte.

 

 

 

 

CB La Salle Reus

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors