Benvinguts a Copa!

03/10/2015

Tarda de contrastos al Joan Sirolla, amb els tres Sènior masculins que jugaven per ordre creixent de categoria. Li tocava encetar el programa al Sènior C de Tercera Catalana, que en un partit que ha controlat en tot moment s’ha desfet del Bàsquet Sitges B per 73-63. Els nois que entrena l’Aleix Piquer porten ja un balanç positiu de dues victòries consecutives i una derrota ajustada al partit inaugural.

Seguia el Sènior B de Segona que, amb alguna dificultat més (perdia de 4 al descans), ha sapigut treure el geni en el tercer quart per capgirar el marcador i ha acabat guanyant el partit contra el CB Gavà 2 amb certa tranquil·litat per 63-52. Amb aquesta ja són tres les victòries de l’equip de l’Oriol Pozo en altres tantes jornades, la qual cosa ens permet seguir al capdavant de la classificació i amb molt bones sensacions.

Pintava bé la tarda, doncs, i ens deixava el plat fort de la jornada per tancar-la, amb un nou enfrontament entre reusencs i sitgetans, en aquest cas entre els respectius equips A. Les coses no han començat gens bé pels nostres, que quan ben just quedaven dos minuts per tancar el primer quart només havien anotat una cistella. La forta defensa dels visitants donava poques opcions de tir als nostres, i les poques vegades que es podia intentar es fallaven. Un seguit de tirs lliures sense errada han permès arribar al final del quart perdent de “només” 11 punts (9-20). Similar tònica ha tingut el segon quart, amb molts problemes per trobar bones posicions de tir. Tot i així, s’ha arribat al descans amb un desavantatge de 12 punts (24-36).

Semblava que a la segona meitat els nostres s’entonaven i trobaven l’anella contrària amb una mica menys de problemes, i així s’ha aconseguit retallar diferències fins situar-nos a només 8 punts, però llavors un seguit d’errades consecutives de tots dos equips ha acabat amb un parell de cistelles del Sitges i un cada cop més evident desequilibri en el nombre de faltes xiulades pels àrbitres a un i altre equip. El punt culminant ha arribat amb una nova falta que ha estat molt protestada fins que ha acabat en tècnica a un dels nostres (tres tirs i banda) i que ha permès enxamplar l’avantatge fins als 17 punts, que han pujat a 19 al final del tercer període (43-62).

A partir d’allí les imprecisions dels nois que entrena el Raül Bonet s’han vist augmentades pel nerviosisme i els àrbitres, malgrat la diferència en el marcador (en anotació i en faltes), han seguit castigant de forma molt severa els locals amb un criteri força diferent a un i altre costat de camp. Els nostres evidentment se n’han ressentit però no han acabat de baixar els braços i han seguit intentant robar pilotes a la desesperada, tot i que tard o d’hora arribava la falta i a base dels consegüents tirs lliures i interrupcions, amb una nova tècnica inclosa, el final del partit ha esdevingut una llarga agonia pels locals amb marcador cada cop més desequilibrat i un públic local cada cop més indignat amb l’actuació arbitral. Al final, una diferència de 28 punts que ens sembla molt excessiva malgrat l’excel·lent partit dels visitants i l’evident mal dia que han tingut la resta de protagonistes del partit.

És indiscutible que no s’ha perdut per les decisions arbitrals, ni molt menys, però també es cert que aquestes han permès que els visitants mantinguessin una gran intensitat defensiva durant tot el partit mentre que els locals havien d’anar amb molt més de compte a l’hora de ficar el braç o el cos, fins al punt d’arribar al desconcert. Esperem que aquesta derrota, que ens ha tornat a la dura realitat de la Copa Catalunya, serveixi d’esperó als nostres i ens ajudi a créixer i recuperar el bon to de les dues primeres jornades. Ànims i a seguir lluitant!