25 de Novembre: DIEM PROU!

25/11/2019

Cada 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones. Com a entitat compromesa amb el ple desenvolupament de les Dones i la veritable igualtat d’oportunitats i de drets, demostrem dia a dia aquest compromís fomentant l’accés de les nenes i dones al món del bàsquet i procurem mantenir sempre un tracte igualitari per tots els nostres equips i per tots i cadascun dels i les esportistes que en formen part.

Prova d’això és el fet de que som un dels clubs del nostre país amb més paritat entre equips femenins i masculins, tant en quantitat i per tant en nombre d’esportistes, com en nivell competitiu.

L’esport és una part important de la nostra societat, i com a tal en representa un bon reflex. Una gran majoria dels qui l’estimem rebutgem frontalment qualsevol mena de violència, ja sigui física, verbal o psicològica, i molt especialment quan aquesta està fonamentada en ideologia, religió o, com en el cas que ens ocupa, sexe.

Tanmateix, massa sovint ens trobem, de vegades de manera insospitada, amb brots d’aquesta violència que es manifesten de molt diverses formes. La gran majoria poden semblar intrascendents o fins i tot passar desapercebuts, però gairebé sempre son símptoma i llavor de fets molt més greus que malauradament acaben passant, de manera que cal lluitar per erradicar-los.

La nostra responsabilitat com a entitat compromesa amb els valors de l’esport és procurar manifestacions d’aquest caire, aquesta mena de brots no es produeixin mai a casa nostra, però ser ferms a l’hora de reconèixer-les si es donen, i no tenir por de posar-les de manifest i encarar-les amb contundència. I quan ens desplacem fora de casa, exactament el mateix: no permetre que siguem mai nosaltres qui les provoquin i mostrar el coratge i la fortalesa necessaris per tal de fer-les paleses si s’arriben a produir.

Només quan siguem conscients de que res no justifica ni la més petita expressió de violència i que la tolerància zero és la única manera d’evitar-la, podrem dir que hem aconseguit el nostre objectiu. Mentrestant, en nom del Bàsquet Ploms-Salle Reus volem demanar a tots i a totes les persones que formen aquest col·lectiu el compromís per no oblidar mai que la violència contra les dones, en qualsevol grau o manifestació, no es pot tolerar.

Costarà, portarà més o menys temps aconseguir-ho, però no ens podem permetre afluixar, i tots en serem responsables si no actuem. Per elles, per les nostres mares, filles, esposes, germanes, familiars, companyes, amigues, rivals…, PER TOTES, per que cap d’elles en pugui ser víctima. DIEM PROU!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors