Un Ploms-Salle Sènior Femení “A” més encertat s’emporta la victòria a la pista dels Lluïsos

05/03/2013

Lluïsos de Gràcia  39  —   Zamar 2000 Ploms-Salle  53

Un Ploms-Salle més encerat i dominador a la pintura s’emporta el partit a domicili davant uns Lluïsos a remolc que no van trobar bones sensacions en el seu atac (39-53)

Lluïsos i Ploms-Salle van sortir a la pista del barri de Gràcia amb molta intensitat. Des d’un inici els dos equips van intercanviar-se un seguit de cistelles que posaven el 6-9 a l’equador del quart.  El ritme, però, va començar a decaure i un Reus més encertat va allargar les distàncies fins als 5 punts. La reacció de les locals va ser automàtica i un triple de Sandra Segura, autora de 9 punts al quart, i una cistella de Berta Villaró, va tornar a igualar el partit. Les jugadores de Gari Marquet van trobar resposta a la reacció de Lluïsos i des de la pintura, van tancar el quart amb una avantatge d’11 a 15.

El segon període, segurament, va ser el quart d’inflexió en el partit. Les reusenques van plantejar una defensa zonal que romandria fins al final del partit. Les gracienques no van trobar fórmules de tir fàcil i en canvi, al seu rival, va sobresortir la base Ariadna Magriña (17 punts), 11 punts al quart, que va dirigir al seu equip cap un parcial de 5 a 12 que obria la primera escletxa al marcador (16-27). Les noies de Robert Balaguer, lluny de rendir-se,  van trobar bones situacions de tir i amb diverses cistelles consecutives van reduir les distàncies fins als 3 punts (28-31).

Amb les energies de l’últim tram del segon quart, les barcelonines van començar el tercer. Una cistella de Laia Mestre i un triple d’Andrea García, van capgirar el marcador i el conjunt blau va comandar el marcador per primer cop. Aquesta reacció local no va consolidar-se perquè les tarragonines van saber treure profit del seu joc interior. Les pivots Khady Faye (14 punts i 9 rebots) i Betty Salat (10 punts i 11 rebots) van sumar punts sota les aros que permetia al Reus controla el partit. En el segon tram del tercer quart, Lluïsos va reviure el desencert d’algun moment de la primera part, a sumat a les pèrdues de pilota, van suposar que un Ploms-Salle més ficat en el partit, marxés amb un 39 a 45 abans del darrer quart.

Les precipitacions i el desencert van ser la tònica del definitiu quart. D’una banda els Lluïsos no va trobar la clau per obrir una zona ben treballada del rival i que concedia molts pocs espais. I d’altra banda, el Reus va gestionar bé les diferències del partit i amb més encert, finalment, es va endur la victòria amb el 39 a 53 final.

Fitxa tècnica

Lluïsos de Gràcia (39): J. Daví (4), G. Peña (4), M. González (3), S. Segura (10) i A. Garcia (6) – cinc inicial- L. Balcells, L. Mestre (2), B. Villaró (2), B. Novel (4), M. González (3)

Ploms-Salle (53): E. Sinres (2), L. Adserà (5), M. Borell (2), B. Salat (10) i K. Faye (14) – cinc inicial- S. Guelvenzu, R. Martin (3), A. Magriña (17),  E. Mas, M. Perez i M. Guerrero

Parcials: 11- 15 / 17-16 (28-31) // 11-14 (39-45) / 0-8 (39-53)

BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER CARLA PALOMO EL 05/03/2013 13:18