Tasta l’esport i cata a l’esport

26/03/2012

Durant el mes d’abril, els clubs de bàsquet Salle Reus i Reus Ploms, us proposem una novetat en maridatges. La paraula maridatge està de moda, implica unió o enllaç i té una connotació clarament positiva, a pesar de que en el seu origen es tractava d’un impost. Al segle XIV els reis feien pagar les despeses dels casaments de les seves filles amb un impost anomenat maridatge. Avui dia, aquest terme s’utilitza per a definir combinacions de diferents aspectes saludables i agradables, que ens proporcionen moments de joia i plaer a la nostra vida. Els maridatges més coneguts relacionen vi i gastronomia, música i gastronomia, etc. Nosaltres us en proposem un de ben original i atractiu, ESPORT i VI.

A les instal·lacions del C. N. Reus Ploms, els dies 12, 19 i 26 d’abril, podreu gaudir de la pràctica de l’esport combinada amb una degustació de vins de la nostra terra. Podeu escollir entre les següents activitats físiques: Aquagim, Spinning-cycling, Cardio-Step i Fitness. Després d’una dutxa relaxant, tindreu l’oportunitat de fer una “cata” de vins, degudament documentada amb aspectes que us transportaran a l’apassionant mon de l’enologia (de la teoria a la pràctica).

Aprofiteu aquesta excel·lent idea. Val la pena. Algú dubte de les propietats saludables de l’esport?. Doncs, en aquesta ocasió i podem sumar les propietats saludables del bon vi. Creieu que el vi té propietats saludables?. Es clar que si. Sempre que el consum sigui moderat i responsable.

Nombrosos estudis científics han demostrat que el vi, sobre tot el negre, proporciona qualitat de vida, ens millora l’esperança de vida i ens la fa més agradable. Diversos components del vi (tanins, flavonoides, resveratrol, etc.) tenen efectes beneficiosos per la nostra salut. El vi és antioxidant, té acció protectora cardiovascular i contra el càncer, disminueix l’envelliment cel·lular, prevé la pèrdua de massa òssia i tonifica la digestió. Es a dir, des d’un punt de vista més concret, el bon vi (una o dues copes / dia), està comprovat que disminueix la mortalitat, el risc d’infart i afavoreix la producció del colesterol bo (HDL) enfront del dolent (LDL).

Des del nostre maridatge entre clubs de bàsquet de Reus (Salle i Ploms) us convidem a que us animeu i us apunteu a gaudir d’aquesta proposta innovadora i saludable.

Rebeu una cordial salutació,

Xavi Aguilar en representació de la Junta Bàsquet Salle Ploms de Reus.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors