STOP a les llegendes urbanes del bàsquet

08/01/2013

Llegendes urbanes del bàsquet com ara que botar per sobre de l’espatlla són dobles; baixar la mà en fer un tap és falta; caure al terra amb la pilota són passes; aturar-se amb la pilota agafada amb un peu a cada camp és camp enrere; les vores del tauler són fora; tocar la pilota amb el peu és violació; o que en atac no hi ha peus; són llegendes a les que es vol posar fre amb aquest document que aclareix totes aquestes i més situacions susceptibles de donar-se en un partit de bàsquet.

El bàsquet és un esport que evoluciona constantment. Per aquest motiu el reglament també s’ha d’actualitzar per tal d’adaptar-se al joc. Aquests canvis provoquen que moltes vegades les regles de joc es malinterpretin.

És per això que el document “Regles Malinterpretades” intenta aclarir algunes de les “llegendes urbanes” que circulen al voltant del reglament del basquetbol. Aquest document està elaborat pel Comitè d’Àrbitres de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), així com també els publicats recentment que intenten aclarir conceptes i dubtes que sorgeixen habitualment a tota la família del Bàsquet Català.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors