Segona derrota del Sènior Femení A

23/09/2012

En un partit decisiu per marcar sensacions en les primeres jornades de la lliga, el CB Cornellà va saber respondre a un inici dolent i va acorralar el Ploms amb una defensa molt treballada (45-60)

Els primers minuts disputats al pavelló Joan Sirolla auguraven un partit de cara per a les locals. Betty Salat feia sonar les alarmes del C.B Cornellà amb un triple que col·locava el 9-0 al marcador a 6’25 del final del primer quart. Esther Mas es notava còmoda sota taulell en un parit on va demostrar que ja està més que consagrada en les files del club blanc i negre i acabà el matx amb 13 punts i 17 rebots. Les noves incorporacions s’estrenaven a casa i les sensacions del nou grup eren més que bones. Al Cornellà li costava ofensivament. No estaven fines de cara a la cistella i havien de recórrer als blocs cecs per a donar aire a les posicions de les pivots. Però Claudia Jorge va trencar la ratxa de desencert i les noies de Tito Sobrín van treure el caràcter per arreglar l’electrònic i acabar el període amb el resultat de 13-11.

A partir d’aquí el segon quart va ser una anada i vinguda de cistelles. El Cornellà va plantejar una defensa molt dura apostant per el canvi ràpid del marcatge de jugadora. Quan la jugadora rebia la pilota no la deixaven respirar, i provocaren el desencert de les reusenques i fins i tot esgotaven els 24 segons d’atac de les locals. Emili Ortiz va apostar per els contínues rotacions sota a cistella de les pivots. Això, acompanyat d’una molt bona actuació de Raquel Marín (fitxada del CB Igualada) que va aprofitar el seu bon moviment de peus sota cistella per desencallar la solidesa defensiva del Cornellà. La primera meitat es va tancar amb 24 – 22 al marcador.

El Zamar Ploms va emprendre la segona meitat amb una defensa en zona que no va provocar els resultats esperats. Les de Cornellà van contestar amb una ràpida rotació de pilota que permetia descol·locar la defensa i poder així filtrar pilotes a la pivot a l’alçada de tir lliure. I Monica Lárazo no va desaprofitar les ocasions brindades. Les visitants van escapar-se amb un parcial de 13-0  per encarar el quart període amb un avantatge de nou punts.

Els últims deu minuts del partit van ser un aparador d’intensitat defensiva i bon joc sota taulell. Les reusenques van acabar el partit amb 49 rebots – 15 ofensius –. El C.B Cornellà va plantejar una defensa amb pressió per sortir a tancar a la base al dos contra dos només passar la línia de mig camp. Adriana Magriña va demostrar que malgrat la seva joventut, la categoria no li queda gran i va saber contrarestar bé la pressió i seguir distribuint el joc. Però el desencert local sota cistella i la forta defensa de les de Sobrín provocaren que les reusenques acabessin amb 27 pilotes perdudes al final del partit. Aquests dos factors sumats fan impossible guanyar un partit i més quan davant tens un adversari que no volia deixar perdre el partit i l’oportunitat de sumar la primera victòria de la temporada. Així el marcador es va tancar amb 45-60 i les del Baix Llobregat van sumar el primer triomf del curs i van deixar el Ploms amb 0-2

Fitxa tècnica:

Zamar 2000-Ploms Salle Reus (45): E. Sintes, (8), A. Magriñá (5), E. Mas (13), E. Salat (13), I. Soto (3) – cinc inicial – S. Guelvenzu (2), R. Marín (9), M. Borrell,  L. Adserà, K. Faye, M. Guerrero.

CB Cornellà (62): A. Illa (4), C. Jorge (6), M. Moreno (9), M. Lázaro (12) A. Centelles –cinc inicial–, B. Dalmau (6), C. López (11), E. Karic (7), A. Ortiz (5),  A. Cebrián.
Per el 23/09/2012 20:15