Premi a la intensitat defensiva del Ploms-Salle Sènior Femení A

14/01/2013

El Zamar 2000 Ploms-Salle guanya al SESE pel mateix resultat que a l’anada, 68 – 62.

Rapidesa ofensiva, lluita contundent sota taulells i un anar i venir de cistelles. El Joan Sirolla ha viscut un partit amb tots els al·licients per no marxar del pavelló. El SESE visitava el Joan Sirolla amb la intensió d’enganxar-se al grup de dalt, però el gran treball defensiu del Ploms ha donat el toc diferencial i ha definit el partit al seu favor.

Gari Marquet ha apostat per Guerrero en el cinc inicial i ella ha respost amb un triple que col·locava el seu equip per sobre del marcador (7-4). Les locals s’han sentit còmodes des de 6’25 des d’on han anotat Borell iMagriñà per contrarestar les ràpides penetracions de les alers del SESE que les permetien anotar fàcilment. El joc ràpid ha definit els 10 primers minuts del partit on ha fallat, precisament, solidesa defensiva en ambdós conjunts.

Amb 19 a 15 al marcador, Mondejar ha estrenat el segon quart amb un triple que les col·locava a dos punts del Ploms. A partir d’aquí la igualtat ha estat màxima. Les blanc i negres han plantejat una bona pressió que les ha fet recuperar moltes pilotes  –i gastar en una ocasió els 8 segons per passar camp propi al SESE–,  però no s’ha traduït en cistelles. Les de Joan Carles Díez han demostrat el seu potencial amb bones jugades, com la de Monleón que pivotava per guanyar la posició a Faye i

acabar anotant d’esquenes. La senegalesa, per altra banda ha protagonitzat un bon partit aprofitant totes les assistències per encistellar de forma contundent des de l’ampolla i acabar amb 10 punts. L’anada i vinguda de punts del quart, però, no ha estat producte només de jugades tàctiques, sinó que Borrell ha encistellat el seu segon triple per contestar el de Fernández a dos minuts del final, i després Salat s’afegia a la llista d’anotadores de 6’25 abans que la seva companya Raquel Marin abandonés la pista per una lesió al genoll. Abans de finalitzar la primera meitat,Ferreri igualava el marcador, també des del triple (21 – 21).

El tercer quart significava doncs la represa del partit des de zero. Vista la igualtat, les locals han plantejat una defensa en zona amb pressió a la jugadora amb la pilota saltant, ràpidament, al dos contra un. Ho ha contrarestat la rapidesa d’Esteve, que ha ofert una àgil distribució de joc permetia a trobar espais a les pivots per puntuar còmodament. El ploms ha entrat en una dinàmica negativa i ha perdut bastantes pilotes, a la vegada que no definia les oportunitats de les que a disposat: ha passat de poder anotar dues vegades fàcilment a rebre un triple en contra. L’aparició deMagriñà, que sent base ha acabat amb 5 rebots ofensius, de la mà de la potència de Sintes, ha evitat que les barcelonines s’escapessin i ha tancat el marcador amb un 42 – 43 deixant el partit obert en el darrer quart.

Ha estat llavors quan la intensitat defensiva del Ploms – Salle ha resultat determinant. Adserà ha tingut uns moments molt bons en defensa i ha aportat 5 assistències que Salat Magriña s’han encarregat d’aprofitar ofensivament fent un parcial de 7 – 0 col·locant l’electrònic en 52 a 45. El SESE, però, ha plantat cara i ha fet patir a les locals fins a l’últim moment, pressionant també i provocant diverses pèrdues per part del conjunt reusenc. Una Esteve incansable s’ha posat l’equip a les espatlles i ha acabat amb 16 punts, nou rebots tres assistències i quatre recuperacions.Ferreri Gomez també han col·laborat amb tirs precisos de dos. Quan semblava que el SESE es tornava a apropar, Salat s’ha encarregat de recollir un tir precipitat des de triple i d’encistellar sota el cèrcol. Les locals han augmentat la marxa fins arribar a defensar fent un tres contra u a la jugadora amb la pilota. Una pressió asfixiant que permetia desprès córrer a les seves alers per acabar anotant. Pérez tancava el marcador en 68 – 62 amb un triple i dos tirs lliures convertits.

Així doncs, les de Marquet aconsegueixen la quarta victòria de la temporada i s’igualen, precisament, amb el SESE en la classificació. La lluita pel grup de la permanència no queda tancada a falta de quatre jornades del final de la primera fase.

Fitxa tècnica:

Zamar 2000 Ploms Salle Reus (68):  Sintes (5), Adserà (5), Guerrero (3), Salat (14) , Faye (10) – cinc inicial –  Magriña (12), Mas (2), Perez (7), Borrell (6), Guelvenzu (4), Marín.

SESE (62): S. Mondéjar (4), H. Esteve (16), M. Monleón (11), Gomez (11), Ferreri (13) – cinc inicial –B. Fernández (7), M. Dominguez,  Turrión.

Parcials: 12 – 6 (19 – 15) / 21 – 21 (30 – 30) // 40 – 37 ( 42 – 43) / 59 – 47 (68 – 62)

BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER JORDINA SALVAT EL 14/01/2013 03:03