Partit de contrastos que condemna el Ploms-Salle Sènior Femení A

06/05/2013

La JE Terrassa tanca la temporada amb una victòria al camp del Ploms Salle – Reus (56-68), que haurà de jugar-se la permanència al playout

Les locals haurien d’agafar de cara a la fase de playout dues notes importants després de la derrota avui a casa que els impedirà tenir el factor pista a favor. La primera és negativa: la mala sortida a pista del primer quart els ha fet encaixar 21 punts i per contrapartida, només n’han fet set. Segurament aquí és on han deixat escapar el partit. La segona, positiva, és el treball de les més joves del conjunt blanc i negre, Magriña,  Guelvenzu Guerrero han aportat  la rapidesa i frescor en els darrers minuts per maquillar el marcador obligant així a la JET a pujar la intensitat. Per altra banda, les de Terrassa acaben la temporada amb una victòria treballada defensivament en un partit en el que tot i que no s’hi jugaven res i amb el marcador a favorable des de l’inici, no han deixat de pressionar fins al xiulet final.

Iniciava el matx amb la JET motivadíssima i el Ploms-Salle  perdut. La rapidesa ofensiva de les visitants trencava la defensa local per col·locar un avantatge de 14 punts en el marcador que obligava a les blanc i negres a anar a remolc en un partit on elles tenien en joc el factor pista favorable de cara al playoutArús dirigia i s’escapava amb agilitat de les defenses mentre les interiors guanyaven per pissarra les pilotes a l’interior de l’ampolla. Amb el marcador 11-34 a 4 minuts del final del 2n quart, el Ploms Salle-Reus s’ha aferrat a uns grans minuts de Sintes que ha recuperat pilotes i se l’ha jugat individualment per desestancar el seu conjunt de cara a cistella. L’aparició de la millor cara de l’aler ha servit per a que les de Marquet, que no ha pogut exercir com a entrenador en l’enfrontament degut a una sanció, pugessin els ànims i no deixessin que les blaves augmentessin la distància en el marcador per deixar el partit sentenciat de abans de la segona meitat (19-36).

De fet, les reusenques han obert el marcador la segona meitat amb un triple. Borell ha escurçat distàncies amb un segon, però la bona col·locació del JET defensivament ha impedit que el Ploms-Salle seguís augmentant la millor ratxa anotadora 10-0 (22-36), i  Marceló, perfecte en defensa i efectiva en atac (18 punts), ha trencat les arribades de Magriña, que oferia bon joc a les seves companyes però que no trobava espais per definir. El marcatge de Meca ha anul·lat el potencial de Faye fent oblidar la seva superioritat física. Ambdós equips pressionaven la sortida de pilota després d’encistellar però el Ploms-Salle ha errat carregant-se de faltes massa aviat, cosa que ha permès a les de Terrassa mantenir un còmode avantatge de cara al darrer període (31-53).

Quan el partit semblava dat i beneït amb Soumah trobant espais i Arús servint el joc de manera intel·ligent, les joves del conjunt local han plantat cara i amb una gran actuació de Guelvenzu atrevida sota taulell, i de la mà de Magriña Guerrero han aportat la rapidesa i la intensitat que ha mancat al llarg del partit col·locant-se a 10 punts de la JET. Salat també ha protagonitzat els seus millors minuts el darrer quart amb bones lluites en posicions, però finalment, les egarenques han aturat la possible remuntada obligant a les pivots a rebre forçades i han aconseguit acabar el partit amb un avantatge de dotze punts a l’electrònic: 56-68. La derrota del Ploms-Salle  l’obligarà a jugar el playout com a vuitè classificat davant Lluïsos de Gràcia amb el factor pista en contra.

Fitxa del partit:

Zamar-Ploms Salle Reus (56): Adserà, Sintes (6), Borrell (3), Salat (14), Faye (5) – cinc  inicial–; Gualvenzu (8), Magriña (15), Mas (3), Guerrero (2), Perez.

JE TERRASSA (68): X. Casado (1), E. Silva, E. Álvarez (9), T. Arús (17), M. Meca (6) –cinc inicial–S. Marceló (18), A. Lorca (9), B. Ramírez, M. Alorda.

Parcials: 7-21 / 12-15 (19-36) // 12-17 (31-53) / 25-15 (56-68).