L’últim quart colpidor del Mataró decideix el partit a Reus

28/01/2013

Zamar 2000 Ploms-Salle Sènior Femení A  46  —  Platges de Mataró  61

El Zamar 2000 Ploms-Salle Reus va fer un bon partit plantant cara fins els darrer període on el Platges Mataró va trobar el seu millor joc (46–61).

Un triple, un tap, seguretat defensiva i un parcial de cinc a zero en els primers minuts del partit permetien creure les locals en la victòria. El Mataró estava col·lapsat i César Aneas va haver de demanar temps mort per fer reaccionar a les seves jugadores, que van tornar al camp amb pressió per empatar el marcador. Tot i això, durant la primera meitat, les blanc i negres van saber anular el potencial ofensiu del Platges Mataró amb una defensa intensa per part de totes les jugadores del conjunt reusenc. Magriñà responia bé la pressió, i suportada per Faye forta sota taulells i Borell encertada des de 6’25, les locals van acabar el primer quart 14 – 12.

Al segon període les de Marquet rodaren la pilota amb paciència buscant l’ocasió per Salat que dominava en l’ampolla i era sinònim de cistella. Tenien el partit on volien i el joc funcionava bé. Les de Mataró van necessitar un altre temps mort per a reaccionar: la intensitat d’Ariana Pujol es va fer patent, i en els últims cinc minuts les visitants van remuntar el marcador amb un parcial de 10 a 0 que deixava l’electrònic 33 – 37 al final de la primera meitat del partit.

El descans va beneficiar el Ploms-Salle que va sortir molt fort en defensa i aconseguiren que el Platges Mataró estigués fins quatre minuts sense anotar cap punt. Les locals, però, es va precipitar en atac i desaprofitant així el bon treball col·lectiu en defensa. La igualtat en el partit va seguir: Ruano va protagonitzar una bona lluita de posicions amb les pivots que permetia a les exteriors dels diferents equips trobar el tir des de fora, el Ploms en zona, va passar a saltar al dos contra u intentant així sortir ràpid al contraatac, però el Mataró feia bons balanços defensius i més d’un cop Flores aprofità el seu desmarcatge per encistellar amb rapidesa. Les reusenques seguien fen un molt bon paper deixant a les visitants amb 37 punts al final del tercer període i tot i no trobar cistelles fàcils, l’atreviment des de 6’25 les permetia avançar cap a l’últim període a només quatre punts per sota del marcador.

Els últims deu minuts, però, van ensorrar qualsevol esforç del Ploms-Salle. I és que Pujol Flores es carregaren l’equip a les espatlles donant-li la fluïdesa al joc del Mataró per mostrar tot el seu potencial ofensiu. Aneas dirigí els últims minuts de forma que semblava un jugador més i el seu equip va respondre amb un ritme colpidor, retrobant el seu millor joc. Ni les bones triangulacions entre Adserà, Magriña i Sintes van poder evitar que les visitants s’escapessin de nou a 5 minuts del final. Pujol repartí brillants assistències, Garcia aprofitava bé els blocs, Flores no en perdonava cap en atac i el conjunt va fer un bon treball defensiu per acabar guanyat el partit 46 a 61.

Tot i la intranscendència del partit en la classificació, el resultat pot servir al conjunt reusenc per demostrar que poden plantar cara als conjunts de la part alta de la taula i al Mataró per seguir consolidant-se com a equip i demostrar-se a si mateixes que tenen potencial per a poder remuntar un partit que se’ls posava d’esquenes en els primers minuts.

Fitxa del partit:

Zamar 2000 Ploms Salle Reus (46): Magriña (4), Sintes, Borrell (11), Salat (14) , Faye (10) – cinc inicial –  Adserà (4), Mas (2), Guelvenzu (1), Guerrero

Platges de Mataró (61): B. Garcia (5), L. Flores (13), A. Pujol (18), O. Ruano (5), C. del Santo (3) – cinc inicial – N. Talavera (5), M. Teixidó(3), C. Pujol (2), M. Jou (3). T. Gómez (4), C. Garcia.

BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER JORDINA SALVAT EL 27/01/2013 17:00