L’intensitat del Joventut les Corts ensorra el Zamar Ploms-Salle Sènior femení A

21/10/2012

Les de Barcelona s’emportaren el partit amb un clar avantatge a la mitja part que van saber aprofitar. Sense reduir marxa s’escaparen amb un resultat final de 33 – 70 al marcador.

Al Joventut les Corts se li dóna bé els Ploms-Salle. Altres temporades ja les havien guanyat i aquest cop han reafirmat la superioritat davant de les de Reus. I és que les noies de Josep Bossacoma no van deixar de prémer per molt avantatge que hi pogués haver al marcador.

Només començar el partit, el Finques Fàbrega Joventut Les Corts va plantar un parcial de 0-6 que feia anar a remolc a les locals. Movent la pilota molt ràpid aconseguien trobar la passada decisiva que permetés encistellar còmodament. Les de Reus semblaven ofegades i els primers cinc munits de partit només aconseguien punts in extremis, com una gran assistència enrere, sense mirar, de Marin, que va servir per despertar a l’equip. Desprès del temps mort, amb 4–11 al marcador, el Joventut les Corts sortí pressionant. A la primera jugada recuperà la pilota, va agafar el rebot ofensiu i va plantar un triple que les deixava amb una avantatge de 10.Emili Ortiz va treure a Adserà Faye, que van revolucionar la intensitat dels Ploms maquillant el marcador, amb un parcial de nou a zero per acabar amb 9–18 el primer quart.

Tot i que les jugadores locals van sortir saltant al dos contra u, movent la pilota amb paciència i amb molta intensitat defensiva per part de les alers, les de les Corts oferien un joc ofensiu molt treballat. Mentre la jugadora amb la pilota es jugava l’u contra u, a l’altra meitat de l’ampolla hi havia un seguit de bloqueigs indirectes que permetien posicionar la tiradora sola per si calia la passada, fent que la defensa s’hagués de multiplicar. Un triple d’Espiau, ajudat d’una gran actuació de Garmendia sota tauler, amb 12 rebots, encaminà la segona meitat amb 13–30 a l’electrònic.

La represa del partit va començar amb una recuperació se Sintès que és va transformar en una jugada negativa per les locals. Desprès de recuperar la pilota, Tutusaus aconseguia filtrar la passada entre les dues pivots grans del Ploms perquè anotés Fàbrega. Ester Mas que no es va cansar de lluitar la posició amb Espiau, va ser la millor del Zamar 2000 Ploms Salle Reus, amb 6 rebots i 7 punts. Les plomistes oferien bon joc, amb Magriña entrant sense dubtes a cistella i col·laborant defensivament amb 6 rebots i Sintès molt ràpida anticipant-se per recuperar pilotes. Però les del JLC estaven fines des de la línia de 6’25, acabant amb un 80% de triples encistellats. El temps mort demanat a un minut d’acabar el període per trencar la bona ratxa que havia difuminat l’esforç de les locals, va servir per col·locar una defensa en zona de les de Ortiz en 2/3, que va ser contestada amb un triple de Fàbrega.

Tot i que a l’últim període les visitants es servien d’una clara avantatge de 30 punts, la seva intensitat defensiva no va minvar. Van aconseguir anul·lar l’aportació de Salat deixant-la amb una actuació molt discreta i a més, provocaren que Faye acabés expulsada. Les locals arribaven poc, Borell va firmar un triple aplaudit per l’afició, ja que les locals sofrien molt en encert de cara a cistella. Però semblava que les noies de Bossacoma no en tinguessin prou i van plantejar una defensa en zona 2/3 que les acabà d’anular. El resultat final fou de  33–70, una victòria clara del Joventut les Corts que avisa a les capdavanteres de grup que van fortes.

Zamar 2000-Ploms Salle Reus (33): A. Magriñá (5), E. Sintes, R. Marín (6), E. Mas (7), E. Salat (2) – cinc inicial – S. Guelvenzu (2), M. Borrell (5), K. Faye (6),  L. Adserà,  M. Guerrero, I.Soto.

Joventut les Corts (70): N. Garmendia (14), P. Tutusaus (10), M. Solozabal (9), E. Espiau (11), L. Fabrega (6) – cinc inicial – M. Miralles (12), J, Marti (6), E. Soriano (2), R. De Eguia, M. Ballús.

PER JORDINA SALVAT EL 21/10/2012 13:19

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors