El Zamar2000 Ploms-Salle femení escala cap a la salvació

11/03/2013

Les reusenques aconsegueixen el tercer triomf consecutiu guanyant el derbi contra el CBT després d’un gran primer quart (80-64)

S’enfrontaven al pavelló Joan Sirolla els dos equips tarragonins de la lliga de descens. Només per això l’espectacle ja estava assegurat. El Club Bàsquet Tarragona venia d’una important victòria contra l’Olesa que les ajudava moralment per lluitar en l’objectiu de la salvació, però el Ploms Salle Reus no va baixar el ritme imposat en els darrers partits i amb un intensíssim primer quart va guanyar el partit.

Les locals no van permetre que les de Albert de Rey es posessin per davant el marcador en cap moment. Des del primer minut van plantejar una pressió a la base saltant al dos contra u per, així, ofegar qualsevol oportunitat ofensiva. Salat va obrir el marcador amb un triple. Davant un CBT desencertat i amb dificultats per trobar espais, Adserà col·locà el 8-0 des de 6’25 i als pocs minuts va repetir la jugada –a pilota robada per Sintes– per assolir un avantatge d’onze punts. El triple canvi de les visitants va augmentar l’efectivitat en atac per part de les tarragonines que jugaven bé amb els bloquejos indirectes per poder penetrar a cistella i, paral·lelament, Tous agafava importància en atac, però, altre cop Adserà, que va protagonitzar un gran partit també

defensivament, ofegà qualsevol símptoma de remuntada amb el seu tercer triple consecutiu, deixant l’electrònic 20-6. Tot i això el CBT no va baixar els braços i davant la zona dels Ploms va acabar maquillant el marcador per encaminar el segon quart  24 a 14.

La superioritat dels primers minuts part de les de Marquet va servir per poder plantejar un joc més segur en les accions ofensives. Les dos interiors protagonitzaren bones combinacions i Sintes oferí un total de 7 assistències. Però en el segon període, una Pasqual atrevida de cara a cistella, provocà bons espais per a les seves companyes i aconseguia un triple important. Als darrers cinc minuts el CBT recuperà la intensitat, pressionant en defensa, amb zona dos tres i amb més precisió aconseguí la millor ratxa anotadora acostant-se a 7 punts del Ploms. Les blanc i negres despertaren al darrer minut: Mas aparegué amb importants rebots ofensius i Magriñàdemostrar la seva bona forma ofensiva provocant moltes faltes i aconseguint puntuar tot i tenir un marcatge molt dur. A més Borell també s’afegí a la ratxa anotadora de triples del seu equip. Així marxaren a la mitja part amb un còmode 39-24.

La represa del partit va conduir cap a un joc d’intercanvi de cistelles. Ceperezuelo es carregà el potencial ofensiu a les seves espatlles (21 punts al final) i Tous protagonitzava una bona lluita de posicions amb Faye provocant una antiesportiva d’aquesta. Magriñà Marín mostraren bones combinacions amb una porta enrere i una passada precisa des de l’altre banda de l’ampolla a l’espai de la interior.

El Tarragona trobava espais més còmodament, però cada cop que retallava distància es topava amb l’encert de les reusenques des de triple, al que s’hi afegí Pérez amb 2/2. Malgrat tot, les tarragonines no abaixaren el cap i al saltar al camp per disputar els darrers deu minuts, Pascual, amb un triple, col·locà el marcador 63-47. Les locals demostraren la seva superioritat als primers cinc minuts de l’últim quart canviant àgilment les defenses i fent que al CBT li costés molt trobar la passada a l’interior. Ofensivament, giraven bé la pilota d’un costat a l’altre fins trobar l’ocasió per fintar de triple i encistellar de dos punts amb parada i bot. A falta de quatre minuts pel final, López va aparèixer amb dues assistències i quatre punts que permetien que el marcador no resultés desmesurat mentreSalat, finíssima en el tir, s’atrevia de ganxo i Magriña es vestia d’interior per agafar rebots en defensa.

El resultat final (80-62) demostra un gran treball de les locals, que tot i encarrilar el partit el primer quart van saber lluitar per mantenir les distàncies i aconseguir així el ple amb tres partits guanyats de tres disputats de la lliga de descens. El Club Bàsquet Tarragona, en canvi, es troba en pitjor situació en les posicions inferiors del grup, tot i que el partit contra l’Olesa i la bona lluita al Joan Sirolla els servirà de referent per a seguir endavant.

Fitxa del partit:

ZAMAR 2000 PLOMS SALLE REUS (80): E. Sintes (6), L. Adserà (9), M. Borell (4), B. Salat (14) i K. Faye (7) –cinc inicial– S. Guelvenzu (3), R. Martin (10), A. Magriña (12),  E. Mas (6), M. Perez (9) i M. Guerrero

MESSER TARRAGONA (64): A. Pocino (2), L. Pascual (13), V. Ceperezuelo (21), L. Domènech (2) A. Villegas (2) –cinc inicial– A. López (4), L. Lorente (3), R. Tous (12), P. Martín (2), N. Vilamajor (3), L.Tierno S. Pérez.

Parcials: 13-4 (24-14)/ 31-19 (39-24) // 50-33(61-44)/ 71-50 (80-64)

BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER JORDINA SALVAT EL 10/03/2013 21:49