El Zamar 2000 Ploms-Salle Sènior Femení A Reus desploma el SESE

14/10/2012

Primera victòria de la temporada pel Zamar2000 Ploms-Salle  que s’ha imposat per 62-68 a la pista del SESE. Les reusenques han desactivat el joc de les locals per manar durant tot el partit en el marcador i confirmar una victòria balsàmica.

Bon partit de bàsquet el que s’ha vist dissabte a la tarda al Pavelló Municipal de Virrei Amat, que ha suposat l’estrena en el caseller de victòries del Ploms-Salle Reus.

El partit començava amb una Mireia Monleón inspirada a les files del SESE, que amb la seva facilitat per moure’s prop de l’anella i els rebots ofensius que capturava ha contribuït a que l’equip agafés un primer avantatge de 6-2. Però ràpidament, el conjunt visitant ha entrat en el partit per bloquejar els atacs del SESE i impedir que aquesta ratxa continués. Amb una bona defensa, les reusenques han deixat el SESE més de cinc minuts sense anotar, temps en el que han pogut clavar un parcial de 0-14, que li ha

donat un avantatge que mai més abandonaria. Al final del període, la inspiració de Cristina Barquets ha trencat la mala ratxa amb una recuperació i un 2+1, que juntament amb els tirs lliures i les segons opcions han permès eixugar les distàncies a només quatre punts (12-16). El Ploms-Salle començaria però el segon quart amb la mateixa intensitat mostrada al primer: dos noms propis destacarien en aquesta primera part i al llarg de tot el partit: Adriana Magriñá Betty Salat assumien pràcticament tota la responsabilitat ofensiva del seu equip (amb 27 dels 35 punts al descans del seu equip) per tornar a distanciar el Ploms-Salle en el marcador (19-30). Igual que havia passat al primer període, l’empenta final del SESE, de nou personificada en Barquets, autora de 9 punts consecutius, permetia que el partit marxés al descans amb total igualtat (34-35).

Potser conscient que estava pagant massa cars les puntuals baixades de tensió en el partit, l’equip d’Emili Ortiz ha sortit a per totes després del descans. De nou, amb la intensitat defensiva per bandera, el Ploms-Salle ha eixugat el SESE, que es tornava a col·lapsar en atac, mentre veia com a poc a poc, les seves rivals marxaven en el marcador. Un triple de Betty Salat, seguida d’un bàsquet de Sofia Guelvenzu donava a les visitants un màxim avantatge de 15 punts (37-52), que al final del tercer quart ja semblava pràcticament definitiu. Però no pel SESE, que s’ha cregut capaç d’aconseguir la victòria i al darrer període ha sortit a per totes des de la primera possessió. Amb 4 punts consecutius en mig minut, les barcelonines han posat la por al cos retallant les distàncies amb suma facilitat. Tornava el ritme anotador alt al partit, amb triples a totes dues bandes i possessions curtes, que afavorien a l’intent de retallar distàncies del SESE. 5 punts consecutius deEsther Morillo han deixat els dos equips separats per només 3 punts (60-63). Però quan semblava que el SESE podia donar la volta a la situació, Adriana Magriñá ha rematat el partit amb un aclarat marca de la casa, que ha acabat en 2+1 i esgotant els segons posteriors amb molt de criteri ha rematat el partit a favor del seu equip.

Fitxa tècnica:

S.E.S.E. (62): C. Barquets (13), S. Mondéjar (5), H. Esteve (3), A. Gómez, M. Monleón (11) – cinc inicial – E. Altieri (2), M. Ferreri (5), B. Fernández, A. Turrión (7) i E. Morillo (16).

Zamar 2000 Ploms Salle-Reus (68): A. Magriñá (22), E. Sintes (8), L. Adserà (3), E. Mas, B. Salat (20) – cinc inicial – S. Guelvenzu (6), R. Marín, M. Borrell (5), K. Faye (4)

Parcials: 12-16 / 22-19 (34-35) // 6-17 (40-52) / 22-16 (62-68)

PER ORIOL BORRAS EL 13/10/2012 23:10