El Sènior Femení A posa terra de per mig a Olesa

03/02/2013

C.B. Olesa 54  —  Zamar 2000 Ploms-Salle 72

Important victòria del Ploms-Salle a Olesa en la lluita per la permanència entre els dos equips. Les albinegres van fer una gran primera part en la que van posar les bases d’un triomf clau per mirar de salvar la categoria.
Era el partit més important que quedava en aquesta primera fase al  Ploms-Salle i les de Gari Marquet no van fallar. Amb la victòria davant l’Olesa, les reusenques s’asseguren passar a la següent fase com a mínim amb un balanç de 3-5 i s’encomanaran a la darrera jornada a una punxada del SESE que els faria passar al grup de permanència amb un millor bagatge de 5-3.
El partit va començar clarament dominat per les visitants, que van anar per feina de bon començament. La superioritat en el joc interior es feia manifesta de bon inici amb Betty Salat i Khady Faye compenetrant-se molt bé per superar les rivals, també gràcies als importants rebots ofensius. L’escletxa no trigaria a sobrepassar els

10 punts, en part gràcies a l’encert ofensiu del Ploms-Salle, però també per la bona defensa sobre un Olesa que no trobava posicions de tir còmodes. Al final del primer període, un 9-22 clar per les visitants. El segon quart començava amb una cistella de les de Just Àlex Díaz però això seria un miratge pel que anava a venir a continuació: parcial de 0-11 del Ploms-Salle que col·locava en poc més de 16 minuts un 11-33 al marcador que ja semblava definitiu. Abans del descans, les vermelles van poder paliar el mal inici de segon quart, retrobant-se per fi amb l’encert anotador, sobretot de fora dels 6,25, que va ajudar a maquillar el marcador en un 20-38 que podia donar encara esperances.

Aquest focus d’esperança va il·luminar amb força només començar la segona part, quan l’Olesa va tenir els seus millors minuts, de nou gràcies a l’encert amb el triple. L’equip local va començar a jugar molt bé en atac i això es va traduir en una millora en l’aspecte ofensiu: l’Olesa va anotar més punts en aquest període que els que havia fet en tota la primera part i això va ajudar a retallar distàncies. Tot i així, el Ploms-Salle no va deixar d’anotar i tot i veure reduït el seu marge, encara dominava el partit i el marcador per distàncies al voltant dels 10 punts. A l’últim període, les reusenques van voler esvair qualsevol mena de dubte, recuperant la fluïdesa anotadora de la primera part, i contenint de nou un Olesa voluntariós però que sovint topava amb la sòlida muralla defensiva del Reus Ploms. Les visitants van tornar a augmentar l’avantatge, assegurant així una victòria important de cara a la segona fase.

D’aquesta manera, el Reus Ploms queda a l’espera de l’última jornada per saber amb quin balanç passarà a la següent fase, mentre que l’Olesa també s’encomanarà a una derrota del SESE per mirar de passar amb el millor bagatge possible, un 2-6 que encara el mantindria amb opcions de salvar la categoria. De fet, l’Olesa no cal que pensi en els marcadors del SESE, ja que de guanyar a Cornellà la setmana que ve, també s’asseguraria aquest balanç de 2-6 per a la fase de permanència.

Fitxa tècnica:

CB Olesa (54): M. López (6), S. Pujol, S. Carrasco (10), G. Afonso (15), D. Polo (13) – cinc inicial – E. Vila (10), G. Franch.

Zamar 2000 Ploms Salle-Reus (72): A. Magriñá (5), E. Sintes (14), M. Borrell (5), K. Faye (19), B. Salat (20) – cinc inicial – S. Guelvenzu (2), L. Adserà (2), E. Mas, J. Trabalon (1), M. Guerrero (4).

Parcials: 9-22 / 11-16 (20-38) // 22-14 (42-52) / 12-20 (54-72)