El Sènior Femení A perd a casa i es complica el poder evitar el playout

15/04/2013

Lluïsos de Gràcia aconsegueix un triomf  treballadíssim (42-49) a la  pista del Ploms Salle Reus. Les reusenques travessen un sotrac i acumulen dues derrotes seguides i s’allunyen de les 4 primeres places.

Com la majoria de partits d’aquesta fase de permanència, la transcendència del resultat anava més enllà d’una simple victòria o derrota. En un moment de màxima igualtat com aquest, qualsevol resultat pesa molt en la posició a final de temporada. La victòria de Lluïsos de Gràcia al Joan Sirolla de Reus el deixa (8-7) a un triomf de les posicions de salvació directa (9-6) a falta de tres jornades i li permet acabar amb una mala ratxa de dues derrotes seguides. Precisament les que acumula el Zamar 2000 Ploms Salle Reus, que després de perdre a Girona no ha pogut redreçar el rumb i queda (7-8) a dues victòries de les 4 primeres places. Sabent de la transcendència del matx, ambdós conjunts van plantejar dues grans defenses, però la millor va ser la de les barcelonines, que sumen així un triomf molt important.

El començament de partit de les de Gari Marquet no va ser gens bo, sense massa efectivitat a l’hora de contenir Lluïsos i amb un desencert important que li feia recular davant el seriós primer quart de les barcelonines. El Ploms, totalment desconegut en la primera meitat, perdia pistonada davant les noies de RobertBalaguer, que després d’endur-se el primer parcial 12-18, van aconseguir treure de les seves caselles a les blanc-i-negres, que

no van poder anotar més que 5 punts en tot el segon quart. L’excel·lent defensa de les gracienques, molt atentes per saltar al dos contra u al pal baix, va donar fruits i no va deixar que el Ploms entrés en joc, prova d’això era el clar domini del marcador en arribar al temps de descans (17-28).

En un partit amb tant pocs punts, la diferència d’onze resultava major del què podia semblar, i això va posar encara més difícils les coses per a les de casa, que en el tercer quart van veure com la ràpida circulació de Lluïsos i el seu criteri a l’hora de moure la defensa reusenca, fos zonal o individual, les apartava de la victòria. Sandra Segura va destacar amb 18 punts per part visitant, però la feina col·lectiva de les blaves va ser crucial per prendre avantatges importants, especialment gràcies al domini del rebot (29-35) davant un equip tan físic com el Ploms Salle. Amb un parcial de 8-0 en el tercer quart, les barcelonines van posar diferències superiors als 10 punts, 25-38 a la conclusió del tercer període, i van deixar el partit encarrilat.

De tota manera, les de Reus van treure l’orgull i van clavar un parcial de sortida de 10-0 només iniciar l’últim quart gràcies a l’aportació de Betty Salat (13 punts), i van ficar la por al cos a les de Barcelona, que van haver de recuperar el seu bon to defensiu per frenar un rival que venia llançat. Lluïsos de Gràcia va saber gestionar, de nou, el final del partit i va acabar imposant-se per 42-49, aconseguint vèncer a domicili un Ploms Salle Reus dur i competitiu, que necessitarà recuperar la seva millor versió per mirar de salvar la categoria de forma directa. Tot i la derrota, les reusenques mantenen l’average particular amb Lluïsos després que a Gràcia guanyessin per 39-53.

Fitxa del partit:

ZAMAR 2000 PLOMS SALLE REUS (42): A. Magriña (7), E. Sintes (2), M. Borrell, B. Salat (13), K. Faye (4) –cinc inicial–, S. Guelvenzu (2), R. Marín (6), L. Adserà (4), E. Mas, M. Guerrero (4).

LLUÏSOS DE GRÀCIA (49): L. Balcells, J. Daví (2), G. Peña (8), B. Novel (11), S. Segura (18) –cinc inicial–, L. Mestre, M. Olives, I. Agustí, M. González (5), M. Badàs (3), A. Garcia (2).

Parcials: 12-18 / 5-10 (17-28) // 8-10 (25-38) / 17-11 (42-49).