El Sènior Femení A fa un pas enrere

09/04/2013

Uni Girona B  57  —  Zamar 2000 Ploms-Salle 43

Les noies de Fran León s’imposen al Ploms Salle-Reus en un partit intens i encarrilen la permanència gràcies al cinquè triomf seguit. Les reusenques fan un pas enrere i queden a la setena posició.

Era el moment de fer una passa endavant i finalment va ser l’Uni Girona B qui es va emportar el gat a l’aigua davant el Ploms Salle-Reus en un dels partits que, sobre el paper, més igualat es presentava aquesta jornada. Empatats a la taula, Uni i Reus es veien les cares a Girona amb la ferma intenció de consolidar la tercera plaça de la taula i escapar així de la zona de ‘play-out’. Amb el 57-43 final, són les gironines qui respiren amb més tranquil·litat a hores d’ara, mentre les seves rivals segueixen a la lluita per mantenir-se a Copa Catalunya.

El partit va començar amb molta intensitat defensiva per part de les localas. Les de Fran León pressionaven de valent a tota la pista i es mostraven més encertades que el Reus en l’aspecte encistellador. D’aquesta manera, el 18-8 del final del primer quart només era el preludi del que passaria al descans. Si l’Uni va acabar el primer parcial amb 10 punts d’avantatge sobre les reusenques, la forta intensitat mostrada durant tot el partit va fer que la diferència s’eixamplés a l’intermedi, arribant a la pausa amb un 30-14 que deixava el partit molt de cara per les locals.

El Ploms no es trobava gens còmode a la pista i tots els intents de reacció es veien frenats per la bona feina defensiva de l’Uni.  Les de Reus havien de reaccionar a l’inici del tercer quart si volien mantenir vives les opcions de victòria, però l’alt ritme de les locals, liderades per una excel·lent Èlia Ros, no va donar marge a cap tipus de sorpresa: 40-27 quan començava l’últim quart i donava la sensació que la remuntada visitant no seria possible. Tot i l’esforç de les de Gari Marquet, signant el quart més igualat de tots, no va ser capaç de retallar la distància i es va veure condemnat a la derrota final per 57-43, un marge de 14 punts que l’Uni va saber mantenir i gestionar des del principi per no patir més del compte a la recta final del partit.

Amb aquesta victòria, la cinquena consecutiva, les de Girona es col·loquen a la tercera posició, mentre el Ploms Salle-Reus, per la seva banda, queda a la setena plaça, empatat a victòries amb l’Arenys i el Lluïsos de Gràcia i en plena lluita per evitar el ‘play-out’.

Fitxa tècnica:

UNI Girona B (57): Ros (17), Diao (5), Molina, Comella (12), González (4) –cinc inicial–; Solé (4), Jou (5), Ribas (5), Biargé, López (3), Domingio (2), Jodar. 3 triples: 2 Comella i 1 ros. 22/32 tirs lliures. 22 faltes. Eliminada: Ros.

Ploms Salle-Reus (43): Sintes, Adserà (5), Borrell (3), Salat (10), Khady (8) –cinc inicial–; Marín, Magrinyà (7), Mas (8), Guerrero (2), Pérez. 4 triples: 2 Salat, Borrell i Adserà. 11/19 tirs lliures. 26 faltes. Eliminada: Borrell i Khady.

Parcials: 18-8 / 12-6 (30-14) // 10-13 (40-27) / 17-16 (57-43).