El Ploms-Salle Sènior femení A fa un pas endavant per a la permanència en guanyar a domicili el Lluïsos de Gràcia

13/05/2013

El Zamar 2000 Ploms Salle Reus fa el pas més complicat i venç a la pista de Lluïsos (50-53) per prendre avantatge al play-out. Una victòria de les reusenques a casa el proper cap de setmana enviaria a Lluïsos de Gràcia a Primera Catalana i mantindria les blanc-i-negres a Copa.

Vibrant partit el que van disputar Lluïsos de Gràcia i Ploms Salle Reus a Barcelona, i que va acabar amb la victòria de les reusenques; cosa que complica força la permanència a les de Gràcia i les obliga a guanyar els dos següents partits per seguir a Copa Catalunya. Tot i arribar en una ratxa de resultats no gaire positiva, les de Gari Marquet van demostrar el seu caràcter i ofici en els moments decisius i van endur-se un partit molt ajustat però que els dóna molta vida en aquest dramàtic playout. Si les plomistes són capaces de guanyar el cap de setmana vinent a casa (on ja van perdre davant Lluïsos de Gràcia en la temporada regular) seguiran un any més a Copa Catalunya i enviaran a Primera les noies de Robert Balaguer.

Tot i jugar a casa, les gracienques no van poder agafar les regnes del partit amb facilitat, i la seva defensa va ser insuficient per aturar un Ploms que s’apuntalava en la força de les seves pivots i el desequilibri que podien crear prop de la cistella. En aquest sentit,Betty Salat (16 punts, 8 rebots) i Khady Faye (10 punts, 5 rebots) van ser les més destacades del Reus, en el qual també va ser molt important l’aportació des de fora de Laia Adserà (13 punts), inclosos 4 triples que van fer molt mal a la defensa de Lluïsos. El primer quart concloïa 16-22, però les locals no van dubtar a l’hora de posar tota la carn a la graella i al segon quart van endurir la defensa i van acorralar un Ploms que es va veure clarament superat. Les barcelonines van parar la producció ofensiva rival, i gràcies a mantenir elles el tempteig dels primers minuts van capgirar el marcador abans d’arribar al descans (31-28).

Guayar Peña, amb 12 punts i 4 triples va ser la més perillosa de les de Robert Balaguer, tot i que Sandra Segura (8 punts i 11 rebots), Andrea Garcia (8) i Berta Vilaró (8) també van dir-hi la seva. Les locals tenien molts problemes per acostar-se a la cistella i anotar, de fet, van anotar més triples (10) que no pas tirs de dos (9), cosa que els va passar factura a la segona part, quan van a trobar a faltar alguns bàsquets senzills. Ploms tampoc va fer un gran partit en matèria ofensiva, però va saber portar el ritme del joc al tercer quart i recuperar la iniciativa (42-43). Les de Gari Marquet entraven a la fase decisiva amb un avantatge lleuger però molt important en un partit tan igualat i de tempteig baix. Les defenses van tornar a ser les protagonistes, i en un frec a frec constant van ser les tarragonines les que van mantenir-se per davant i van endur-se una victòria (50-53) treballada i importantíssima que altera el transcurs de l’eliminatòria ja que ara és el Ploms Salle Reus qui té el factor pista a favor; una victòria en el segon partit li serviria per assegurar la permanència.

Fitxa del partit:

LLUÏSOS DE GRÀCIA (50): J. Daví (3), B. Vilaró (8), B. Novel (3), I. Agustí (2), S. Segura (8) –cinc inicial–, L. Balcells, G. Peña (12), M. Olives, M. Badàs (6), A. Garcia (8).

ZAMAR 2000 PLOMS SALLE REUS (53): E. Sintes, L. Adserà (13), M. Borrell (6), B. Salat (16), K. Faye (10) –cinc incial–, S. Guelvenzu, A. Magriña (2), E. Mas (2), M. Pérez (4).

Parcials: 16-22 / 15-6 (31-28) // 11-15 (42-43) / 8-10 (50-53).