El Ploms-Salle Sènior Femení A debuta amb derrota contra L’Arenys

17/09/2012

El Zamar 2000 Ploms Salle Reus comença  la Copa Catalunya amb una derrota davant l’Arenys Bàsquetel  (59-50).

Un gran treball defensiu a la primera part va ser vital perquè l’Arenys debutés de la millor manera possible a Copa Catalunya.

El partit va començar sense un clar dominador. La fluïdesa en els atacs per part dels dos conjunts permetia veure constants alternances en el marcador. La dinàmica va canviar al final del període, quan l’Arenys Bàsquet va posar un punt més d’intensitat, en atac i en defensa, per acabar capgirant la situació i dominant mínimament el partit a final del període. Era tan sols un aperitiu del que arribaria en el segon període. Les maresmenques van donar una bona lliçó de com s’ha de defensar, i el Ploms-Salle es va col·lapsar, anotant només dos punts en el segon quart. La imprecisió en els tirs i les constants pèrdues de pilota van ser aprofitades per l’Arenys, que va seguir igual de seriós en atac i va poder endossar un parcial de 14-0 que el va dur al descans amb 17 punts d’avantatge (32-15).

Era d’esperar una reacció plomista, i és que la qualitat de la seva plantilla no es corresponia amb un marcador tan desfavorable. Dit i fet: va ser a mitjans del tercer quart quan el Ploms Salle Reus va tornar-li la moneda a l’Arenys i amb un altre parcial de 0-9 va aconseguir retallar distàncies, posant així la por al cos a unes locals que veien perillar el partit. Tot i així, les del Maresme van reaccionar a temps, liderades per l’experimentada Meritxell Bellido (11 punts, 11 rebots), que va conduir el seu equip en els moments delicats i tot i el ritme alt de partit que va exigir el Ploms-Salle, l’Arenys va estabilitzar les diferències entorn dels 10 punts, per assegurar una merescuda primera victòria.

Fitxa tècnica:

Arenys Bàsquet (59): M. Balmes (9), M. Bellido (11), S. de Miguel (1),  P. Casarramona (13), A. Moreno (3) – cinc inicial – C. Gibert (8), A. Cabré (8), G. Tost (3), N. Giménez (3).

Zamar 2000-Ploms Salle Reus (50): E. Sintes, L. Adserà (8), E. Mas (4), E. Salat (11), I. Soto (10) – cinc inicial – S. Guelvenzu (4), R. Marín, A. Magriñá (7), M. Borrell (6).

Parcials: 16-13 / 16-2 (32-15) // 8-14 (40-29) / 19-21 (59-50)