El Ploms-Salle Sènior Femení A cau a la pista del líder

21/01/2013

Joventut les Corts 72  —  Zamar 2000 Ploms-Salle 57

Nova victòria i ja en són 14 d’un Joventut Les Corts que tot i saber que probablement el partit no comptarà per a la segona fase, va jugar amb la seva intensitat habitual per derrotar a un Ploms-Salle que va oferir resistència, però no va tenir possibilitat de remuntar davant un rival superior.

El partit entre Fàbrega Finques Joventut Les Corts i Zamar-2000 Ploms-Salle-Reus començava amb una cistella inicial de Betty Salat. La reacció local davant aquest primer avantatge va ser demolidora: un parcial de 14-0 basat en una defensa col·lectiva que allunyava al Ploms-Salle de la zona i l’obligava a tirs molt forçats. En atac, molta velocitat i encert van obligar a Gari Marquet a parar el partit per evitar sortir-ne abans d’hora. L’entrenador reusenc ho aconseguiria, i abans d’acabar el primer període, l’equip va canviar la seva imatge, i amb dos triples gairebé consecutius, arribava al final del període amb 22-14. El segon quart començava amb un Ploms-Salle motivat per la seva reacció i es resistia a que el Les Corts marxés en el marcador. Tot i així, era el Joventut Les Corts qui tenia el control del partit i la situació jugava clarament a favor seu. El Ploms-Salle va dependre en excès dels triples, que en aquest quart van entrar la gran majoria, però quan no ho feien, el Les Corts aprofitava per tornar a obrir escletxa. Especialment inspirada es va trobar sota els cèrcols Marta Ballús, a qui les seves companyes buscaven constantment per la seva facilitat de superar les adversàries. Al descans, un 39-30 de mèrit per un Ploms-Salle que havia aguantat prou bé l’allau ofensiva de les grogues.

El Joventut Les Corts tornaria del descans disposat a rematar la feina, però de nou toparia amb un Ploms-Salle inspirat des de la distància. Tres triples seguits de les reusenques van esguerrar el bon treball ofensiu de les de Josep Miquel Bossacoma, ajustant el partit en un emocionant 46-39. De nou però, reapareixeria el Les Corts del primer període i amb una bona defensa sobre el Ploms-Salle va aconseguir endossar un parcial de 8-0, que semblava deixar el partit vist per sentència (54-39). El darrer període va ser un constant intent de les visitants de reduir distàncies, però tot i que ho aconseguia gràcies a alguns bons atacs, el Joventut Les Corts sabia marcar molt bé les diferències, i a la que s’acostaven una mica les rivals, tornava a prémer l’accelerador amb la força necessària per no posar en perill el partit. Al final, un just 72-57 per un Les Corts que es manté líder una setmanes, mentre que el Ploms-Salle queda virtualment sense opcions de classificar-se per la fase d’ascens.