El Ploms Salle Sènior Femení A, aconsegueix la permanència en guanyar els dos partits a Lluïsos de Gràcia

20/05/2013

Zamar 2000 Ploms -Salle- Reus  71   —  Lluïsos de Gràcia  48

El Ploms-Salle, digne de Copa Catalunya.

La màgia dels esports és el poder que té per donar o treure-t’ho tot. En un partit on el Zamar Ploms oferí bàsquet en majúscules, el Lluïsos de Gràcia, sempre a remolc, va posar orgull davant la mala sort de cara a cistella.

El matx s’iniciava amb pressió: la graderia estava plena i l’ambient cohesionava a unes jugadores conscients del que hi havia en joc. I quan es parlem de Play-out, el Reus Ploms és el rei (ha salvat la categoria en aquest tipus d’eliminació més d’un cop), per això les reusenques no va fallar en els minuts inicials del partit que tants cops les han condemnat a la remuntada. La motivació de les jugadores de Gari Marquet va trencar el primer minut d’imprecisions amb una defensa asfixiant i amb més velocitat a les cames que mai. Les blanc i negres es col·locaven a 8-0 amb 30 segons de somni: cistella, recuperació de pilota, contraatac ràpid i a repetir la jugada.Adserà–immensa durant tot el matx–agafava les regnes d’un partit que sempre dominaria el seu equip reafirmant el tòpic que tants passen per alt: el millor atac és una bona defensa. D’aquesta manera el Ploms encarrilava un 14-0 al marcador. Faye (15p) es trobà còmoda aviat sota el taulell trencant la zona amb facilitat i puntuant.

Mentrestant Lluïsos ho provava a la desesperada. Robert Balaguer tardà en reaccionar i fins que no va demanar temps mort, transcorreguts sis minuts del primer quart, el seu equip no va saber què era encistellar. En els darrers dos minuts, dos triples – GuayarSánchez– van ser el seu millor aliat per retrobar-se amb una cistella que els hi rebutjava totes les pilotes. Però, per acabar-ho d’adobar, Pérez va anul·lar qualsevol espurna d’esperança contestant des de 6’25, tancant així els primers 10 minuts amb el colpidor 20-7 a l’electrònic.

La distància es va mantenir durant el segon quart. Les rotacions de jugadores dels Ploms no afectaven ni en la implicació ni en la qualitat. La rapidesa de Guelvenzu suplia la força física de FayeMagriña li donava continuïtat a les assistències d’Adserà i va afegir qualitat ofensiva escapant-se àgilment de les rivals encistellant en suspensió; i Mas es multiplicava tapant els espais a l’ampolla. Les barcelonines però, no deixaren d’intentar-ho,Vilaró assistia però el desencert seguia acompanyant al conjunt visitant. Així el Ploms marxà al descans amb un avantatge de 13 punts (31-18).

El tercer període fou el definitiu i Betty ho anuncià amb un triple inicial. Més enllà de reduir la marxa, el Ploms sortí a per totes: Sintes, treballava picant pedra, agafant rebots llargs, robant pilotes i acabant ella mateixa els contraatacs amb el plus d’obtenir un 2+1. El Ploms estava oferint la millor imatge per demostrar que són un equip digne de Copa de Catalunya. Els últims cinc minuts del partit foren un desplegament armamentístic de les locals que trepitjaren la zona del Lluïsos i construïren una fortalesa en defensa, encaixant 5 punts en els 10 minuts.Borell feia la feina bruta que permetia al conjunt reusenc fer espectacle amb les seves combinacions; les bases trobaven assistències en llocs impossibles i les interiors no fallaven, mentre una Perez intractable s’inventava tirs de “bomba”. Lluïsos passà a la defensa individual per intentar tapar l’hemorràgia que havia obert el conjunt blanc i negre, tot i això seguia precipitat en atac i no trobava el seu joc habitual.

Entrant al darrer període amb un marcador desfavorable de 57-25, les del barri de Gràcia tiraren d’orgull per acomiadar la categoria de la millor manera possible. Segura (15p) fou el camí a seguir per les visitats que feren el millor parcial (6-0) davant unes rivals que no només guanyaven sinó que gaudien a la pista. Davant això Agustíencistellava des de la distància i Segura assistia d’esquenes per Vilaró. Però les reusenques seguien amb la mateixa intensitat, fins a tal punt que Adserà es lamentava a falta d’un minut del final per no haver agafat la pilota que ella mateixa tallava d’un passada del conjunt rival.El resultat final oferia un reflex del gran partit de les locals combinat amb el desencert visitant –només un 33% en d’encert en tirs de dos–: 71 – 48.

Amb aquesta contundent victòria  el Zamar 2000 Ploms Salle Reus segueix un any més a Copa Catalunya demostrant que són un equip que està a l’alçada de categoria i que pot oferir un joc dinàmic. L’altra cara del bàsquet és la de les noies de Robert Balaguer que baixeran a Primera Catalana desprès d’un partit per oblidar on la sort no les acompanyà; el desencert de cara a cistella les va frenar per seguir el ritme trepidant de les locals, i tot i que no baixaren els braços patiren una derrota dolorosa en un partit negre per elles i brillant pel Ploms-Salle.

Fitxa del partit:

ZAMAR 2000 PLOMS SALLE REUS (71): E. Sintes (9), L. Adserà (2), M. Borrell (2), B. Salat (10), K. Faye (15) –cinc incial–, S. Guelvenzu (3), A. Magriña (10), E. Mas (8), M. Pérez (9), M.Guerrero (3).

LLUÏSOS DE GRÀCIA (48):, G. Peña (12), B. Vilaró (2), S. Segura (15),M. Badàs (2), A. Garcia (3) –cinc inicial–, B. Novell (5), I. Agustí (4), M. Olives (2), I. Sanchez (3),L. Mestre,J. Daví, L. Balcells.

Parcials: 20-7/ 11-11 (31-18) // 26-7 (57-25) / 14-23 (71-48).

BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER JORDINA SALVAT EL 20/05/2013 01:57