El Ploms agafa aire enfront l’Olesa

04/11/2012

Zamar 2000  Ploms-Salle  70  —  C.B. Olesa  59

BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER JORDINA SALVAT EL 04/11/2012 16:36

Victòria que val per dues de les reusenques en un duel important de dos equips la zona baixa de la classificació (70- 59)

Les blanc i negres s’enduren un premi  merescut en el partit disputat al Joan Sirolla enfront l’Olesa, un rival directe de la lliga. Un bon treball sota cistella amb un total de 50 rebots i molta actitud foren les claus que decidiren el la victòria.

Els primers minuts serviren per marcar les sensacions d’uns equips de nivell similar en un duel on ambdós sabien que s’hi jugaven, sobretot, força moral per seguir lluitant i intentar escalar posicions. Les noies de Díaz van saltar al camp amb una defensa dura que provocava que els Ploms fes jugades llargues i així aturaven la seva velocitat de sortida. Tot i això, Magriñà va saber posar calma a l’atac i les locals van jugar molt amb el bloqueig i continuació per trobar a Mas amb tir fàcil sota cistella. Gemma Afonso, amb un gran percentatge de tir durant tot el partit, va saber provocar faltes innecessàries a les blanc i negres protagonitzant un parell de 2 més un els primers deu minuts. PeròAdserà Borrell contestaren des de la línia de 6’25 per tancar el quart amb un avantatge de 4. (18-14).

L’Olesa va encetar el segon quart contestant des de triple, deixant les reusenques amb un avantatge de un que va durar els restants 5 minuts. A més, a la meitat del període ja havien fet les 5 personals d’equip fet que va beneficiar les visitants des de tir lliure i amb el canvi obligat de Magriñà.Guillamon va fer una feina destacable trencant la defensa dels Ploms per brindar 3 assistències,  però les dels Ploms van augmentar l’avantatge amb un triple altre cop abans del final del període, aquest cop de Sintes, deixant l’electrònic 36-30 en el descans.

Ortiz va plantejar una defensa en zona 2/3 al tercer període que no va fer l’efecte desitjat i va provocar que l’Olesa les empatés. Enfront un Ploms menys intens les roig i blanques van moure bé la pilota, i amb Afonso encertada des de triple i Vila consistent de cara el rebot, van aprofitar per fer un parcial de 0 – 13 que les deixava set punts per sobre en el marcador. L’entrenador local va donar pas a Guerrero, que va disposar de 10 minuts per demostrar que pot ser útil a l’equip treballant bé en defensa. A partir d’aquí la intensitat del les reusenques tornà a ser la de la primera meitat i retallaren distància per afrontar l’últim període dos punts per sota de l’Olesa que també s’havia posar en zona, amb 47 – 49.

La superioritat de Khady Faye sota taulell, amb un total de 12 rebots, de la mà de un darrers minuts molt bons deSintes, van permetre al Ploms recuperar l’avantatge i tornar a posar-se per davant , deixant el partit 54 – 51 abans dels últims 10 minuts. Per part de l’Olesa, Mirea López amb 2 recuperacions i trencant la defensa amb facilitat va ser la més destacada en els últims minuts desicius paral·lelament amb Afonso, que acabà amb 24 punts. Tot i això, el triple de Sintes, que col·locava 59 – 53 al marcador, va obrir pas a un bon desplegament ofensiu de les del Baix Camp fent un parcial de 10 a 0, producte de recuperar pilotes gràcies una la pressió d’Adserà i Sintes a mig camp i els 16 rebots ofensius del conjunt local. Salat va oferir la seva millor imatge plantant dos triples gairebé consecutius i el ràpid moviment de pilota del conjunt local va anular l’Olesa firmant un resultat final de 70 a 59.

Amb aquesta victòria el Ploms podrà anar amb la moral ferma per afrontar el pròxim partit contra el Cerdanyola.

Fitxa del partit:

Zamar 2000 Ploms Salle-Reus (70): A. Magriña (7), E. Sintes (10), L. Adserà (10), , B. Salat (19), E. Mas (6) -cinc inicial-, S. Guelvenzu (3), R. Marín (4), M. Borrell (5), K. Faye (6) i M. Guerrero. Cap expulsada.

CB Olesa (59): M. Guillamón (1), S. Carrasco (11), E. Vila (8), G. Alfonso (24), M. Coves, -cinc inicial-, M. López (6), A. Llobera, S. Pujol (5), G. Franch, D. Polo, S. Lopez, A. Denti.