El Cerdanyola no es deixa sorprendre pel Ploms

11/11/2012

BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER ROGER CORNET EL 11/11/2012 12:21

CBF Cerdanyola  65   —  ZAMAR 2000-Ploms-Salle-Reus  44

Les vallesanes no donen opció a les reusenques i s’imposen per un contundent 65-44 que les manté a les primeres places de la classificació. El Cerdanyola va dominar el partit excepte el segon quart, moment en que va abaixar la guàrdia i un gran Ploms Salle Reus es va acostar perillosament.

El CBF Cerdanyola C&N (7-2) continua ben a prop dels dos líders del grup 2 després de guanyar amb certa autoritat un Zamar 2000 Ploms Salle Reus que va demostrar caràcter i capacitat de sacrifici per posar en problemes un rival sobre el paper superior. Malgrat fer saltar les alarmes del Pavelló de Guiera amb un bon segon quart, les visitants no van poder sorprendre i segueixen a la zona baixa amb 2-7.

Les de DavidRodríguez van sortir molt concentrades, i van plantar una defensa excel·lent, que impedia que les reusenques trobessin posicions còmodes de tir i s’estavellessin una vegada i una altra amb el mur verd-i-blanc. En atac, el Cerdanyola la movia bé, recolzant-se en PaulaEñesoprop del cèrcol ja fos per anotar o per obrir espais que li donessin segones jugades. Meritxell Cuní va estar inspirada amb 6 punts, triple inclòs, iMarta Rosanas obria la defensa amb la seva velocitat en l’u contra u. Les d’Emili Ortiz van tenir moltes dificultats per fer el seu joc, i d’un parell de recuperacions en primera línia sortien els seus primers punts en joc, que tancaven el primer quart (19-6). Amb el partit encarrilat, el Cerdanyola va tornar a abaixar la guàrdia, i el Zamar Ploms no va dubtar en aprofitar-ho.Ariadna Magriña (6 punts al quart) revolucionava el partit amb la seva velocitat, i el Reus començava a trencar la defensa local, que havia minvat

la intensitat. Ja fos de dins, amb Khady Faye, o des de fora, amb bàsquets de Magriña i un triple de Laia Adserà,les plomistes es van apropar perillosament a un Cerdanyola que se sustentava en els punts d’Alba Ballare.

Amb cinc punts de diferència al descans (30-25), David Rodríguez va haver de reactivar les seves durant el pas pels vestidors. Però la reacció no va ser immediata, ja que un cop el Ploms Salle s’havia ficat en el partit, no volgué desenganxar-se. La bona defensa de les tarragonines impedia les locals llançar còmodes i aprofitar les seves opcions, però al mateix temps, la fortalesa del Cerdanyola al darrera tampoc propiciava punts visitants, tot i queRaquel Marín aconseguia mantenir viva l’esperança. Alba Ballare aparegué de nou amb un triple tranquil·litzador que donava el +10 que necessitava el seu equip per tornar a la normalitat. Amb el comandament del partit a la mà, el CBF Cerdanyola no va tornar a dubtar, i es va mantenir fort amb defensa i en atac va saber jugar amb criteri, corrent quan podia, i madurant els atacs quan li feia falta. En un quart de molts viatges a la línia de personal per part local i en el què els àrbitres van complicar-se la vida amb decisions estranyes, però que tampoc van influir en el resultat; va destacar Mireia Marcó, que ja recupera el seu nivell després d’estar molt de temps fora per una llarga lesió. L’aler rematava els bons atacs de les seves amb els punts necessaris per fer créixer la diferència fins el 65-44 final.

Fitxa del partit:

CBF CERDANYOLA (65): M. Rosanas (13), M. Marcó (10), A. Ballare (16), M. Cuní (11), P. Eñeso (4) –cinc inicial–, O. Negrebetska, A. Lizano, N. Jiménez, N. Tatché (9), A. Bonet (2).

ZAMAR 2000-PLOMS SALLE-REUS (44): A. Magriña (10), E. Sintes (2), R. Marin (11), E. Mas (2), B. Salat (4) –cinc inicial–, S. Guelvenzu (2), L. Adserà (7), F. Khady (6), M. Guerrero.

Parcials: 19-6 / 11-19 (30-25) // 12-8 (42-33) / 23-11 (65-44).