Derrota sobre la botzina del Sènior Femení A

18/03/2013

Zamar 2000 Ploms-Salle 52  —  GEIEG 53

El GEiEG guanya 52-53 al camp del Zamar Ploms-Salle per la mínima fent un gran treball en defensa.

La ment en l’esport és, quantitativament, igual d’important que la tàctica i més en un enfrontament entre dos rivals de similar nivell. Precisament les gironines, necessitades d’una victòria urgent, es van créixer per acabar remuntant el partit i guanyar-lo amb una cistella just quan sonava el final del partit. El Ploms-Salle, equip que anava amb molt bon camí d’evitar el playout, perd el primer partit de la segona fase.

La primera meitat del partit va ser molt igualada. El GEIEG Bufet Medic van sortir pressionant a camp ofensiu Gallegos pressionava la base reusenca des de que rebia pilota i la bona defensa obligava el Ploms-Salle a tirar des de fora. Però les reusenques van fer gala de la seva qualitat des de 6’25 amb 4 triples el primer quart i comptaven també amb una esplèndida Esther Mas en el treball sota taulell. La tàctica per part de les blanc i negres no era gaire diferent: saltar al dos contra u a la base un cop hagués passat la línia de mig camp. Aquest marcatge va permetre recuperar pilotes per a què les alers definissin fàcilment marxant per velocitat. En aquests 20 minuts d’igualtat la major capacitat ofensiva del Salle Reus permeté anar al descans amb un avantatge de   31 – 25 a l’electrònic.

A la represa Borell anotava un triple per aconseguir una bona distància i permetre així, que el seu equip pogués fer atacs llargs per assegurar la cistella. Les de Marquet demostraven la seva millor cara,  amb recuperacions d’Adserà i una Sintès molt intensa que tant aviat estava tancant una entrada de la agilíssima Gallegos, com anotant desprès d’una passada a l’espai. Paral·lelament el GEiEG es suportava amb Moreno que es desmarcava àgilment de la seva marcadora amb bons moviments en l’ampolla per acabar encistellant. La millor versió de Borell de la mà de Pérez que clavà dos triples consecutius permeté a les locals fer un parcial de 6 – 0 per encaminar l’últim període i encetar-lo amb 4 punts més assolint una avantatge d’11 (47-36).

Va ser a partir d’aquí, contradictòriament, quan les de noies de Sargatal van començar a creure en que podien guanyar. Cada atac que finalitzaven augmentava un punt la seva intensitat defensiva i el Ploms-Salle, progressivament, anava desapareixent del partit perden idees en atac fins a precipitar-se des de triple. Xargay va protagonitzar uns fantàstics últims minuts per acabar el partit amb 9 rebots i 17 punts, anul·lant el seu marcatge. El GEIEG arribava a pressionar amb 4 jugadores a la línia de mig camp deixant-ne una sola a l’ampolla, però la pilota mai hi arribava. El Ploms-Salle es col·locava en zona però seguia descol·locat en atac, i la moral i l’efectivitat del seu joc va créixer.

La jugada clau del partit, fou, en els darrers minuts amb empat al marcador: el GEIEG fallava dos tirs lliures i el feu una falta a Hady que els donà el sac de fons a les visitants. Salat encistellà amb tres jugadores a sobre desprès d’agafar un rebot ofensiu. El Ploms-Salle es situava 52 – 51 a tres segons del final. Però en l’ambient es palpava que el gran joc de les gironines acabaria recompensat: aquestes demanaren un temps mort per iniciar la jugada en camp ofensiu. I Gallegos entrà per l’esquerra anotant just en el moment que sonava la botzina del final: 52 – 53.

L’eufòria de les visitants, saltant al camp a celebrar-ho, demostra la importància d’aquesta victòria i la recompensa al seu treball intensíssim en defensa. El resultat, deixa un mal gust a les reusenques que havien acariciat la quarta victòria consecutiva amb la qual haurien seguit un excel·lent camí per assolir  l’objectiu de qualsevol equip d’aquest grup: evitar el playout.

ZAMAR 2000 PLOMS SALLE REUS (52): E. Sintes (5), L. Adserà (7), M. Borell (12), B. Salat (8) i K. Faye (2) –cinc inicial–, R. Martin (3), A. Magriña (2),  E. Mas (5), M. Perez (8), S. Guelvenzu.

GEiEG (53): Gallegos (10), Gelabert (5), Peñarrubia (6), Moreno (8), Teixidor (2) -cinc inicial- Xargay (17),  Sargatal (2),Quintana , Martorano, Martorano.

Parcials: 11-8 (17-16)/ 24-23 (31-25) // 36-34(43-36)/ 50-42 (52-53)

BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER ROGER CORNET EL 18/03/2013 13:45