Derrota del Sènior Femení A que les obliguen a guanyar al líder a casa aquest proper diumenge per tenir el factor pista en el play out

01/05/2013

GEIEG 93 — Zamar 2000 Ploms-Salle 53
Un GEiEG molt superior va aconseguir una àmplia victòria (93-53) que les allunya definitiva i matemàticament del play-out, i és que després de sis victòries consecutives les gironines veuen compensat el seu esforç. Per la seva banda, el Ploms Salle Reus es troba, després d’aquesta derrota, en una setena plaça que les obligarà a jugar el play-out, encara sense saber si amb el factor camp a favor o en contra.
GEiEG i Ploms-Salle Reus disputaven un emocionant encontre que tant podia deixar clares les seves places a la classificació a falta d’una sola jornada o, pel contrari, estrènyer encara més els llocs que donen la permanència matemàticament. El partit va començar a caure del bàndol local des d’un inici, gràcies a un immaculat 12-0 de parcial inicial gràcies a pilotes robades i cistelles fàcils de contraatacs. Les locals pressionaven a tota la pista, les línies de passada, amb la qual cosa aconseguien anotar de contraatac. Per la seva banda, les visitants no trobaven la manera de parar el vendaval de joc grupista i finalitzaven els primers deu minuts amb 14 punts de desavantatge.
En el segon període, la dinàmica va ser la mateixa, especialment en la intensitat defensiva de les jugadores de Jordi Sargatal, que van deixar el seu rival amb tan sols 7 punts en el segon període. El GEiEG alternava una defensa zonal amb la pressió individual amb la qual havia començat des d’un inici, cosa que va bloquejar el Ploms-Salle Reus. De la mà d’una Txell Xargay inspirada (15 punts i 14 rebots), les locals feien mal des de l’interior de la zona, i només Khady Faye podia anotar de manera contínua. L’alt encert anotador del GEiEG i la gran defensa que va fer durant els primers vint minuts es van veure reflectits ja al descans, quan el marcador mostrava un més que car 48-18.
El pas pels vestidors va semblar afavorir lleugerament el conjunt visitant, que va sortir molt més dur, amb un canvi de mentalitat més que considerable i que va fer que a les gironines els costés seguir amb el ritme imposat a la primera part. Ariadna Magriña seguia anotant fins a enfilar-se al 16 punts al final del partit, però per part local, Mar Sargatal seguia fent mal a la cistella rival, anotant un total de 20 punts, sent així la màxima anotadora del partit. Va ser en aquest període quan la intensitat defensiva augmentada per part de les jugadores Emili Ortiz va fer que les locals llancessin una gran quantitat de tirs lliures. Aquest va ser l’únic període que el Ploms-Salle Reus va aconseguir arribar als 20 punts anotats, van ser 23, cosa que li va permetre guanyar el tercer parcial i reduir de manera mínima la distància en el marcador.
En l’últim quart, les grupistes van ampliar encara més l’avantatge, recuperant les sensacions de la primera part, amb una gran intensitat defensiva i un alt encert en atac gràcies als punts de jugadores com Ana Moreno o Aïna Gallegos. El GEiEG va acabar de prémer l’accelerador en el tram final de partit, per arribar a un amplíssim resultat final de 93-53. Amb aquesta victòria, la sisena consecutiva, les gironines assoleixen de manera matemàtica la permanència a Copa Catalunya, mentre que el Ploms-Salle Reus haurà de jugar sí o sí el play-out per evitar el descens a Primera Catalana, tot i que encara falta per veure si amb el factor camp a favor o en contra.
Fitxa tècnica
GEiEG: Peñarrubia (2), Moreno (13), Sargatal (20), Xargay (15), Roig (12)-cinc inicial- Teixidor (5), Gallegos (12), Quintana (8), Mayoral (4) i Bataller (2).
Zamar-Ploms Salle Reus: Atsarà (3), Morreo, Salat (7), Faye (16), Guerrero (4)- cinc inicial–; Gualvenzu (3), Marín, Cintes, Magriñà (16) i Mas (4).
Parcials: 25-11/ 23-7 (48-18)/ 19-23 (67-41)/ 26-12 (93-53)
Àrbitres: J. Feixa i A. Gordillo

BÀSQUET, COPA CATALUNYA — PER IRENE PANTRIGO EL 30/04/2013 13:21