Cop moral del Ploms-Salle sènior femení A

02/12/2012

Bàsquet, Copa Catalunya, per Jordina  Salvat, el 02/12/2012 14:03

El Zamar 2000 Ploms Salle aconsegueix la seva tercera victòria  de la temporada davant el Torelló per 62 a 56

En un partit entre rivals de nivell similar, el canvi d’entrenador per part de les reusenques els va donar el plus d’intensitat que necessitaven per plantar cara a una mala temporada i recuperar així la confiança en el joc de cara els pròxims partits.

Tot i la distància en la classificació el C.B Torelló, que està tocant a les portes del grup d’ascens, sabia que el duel seria dur. En l’anada el marcador va ser ajustat i el partit se’l van emportar les deBarriobero per un sol punt. La primera cistella va ser per elles, però Adserà va contestar a l’instant amb un triple. Imatge que es repetiria al llarg d’un partit molt igualat en anotacions, recuperacions i pèrdues.

El mateix triple d’Adserà va obrir el millor parcial anotador de les locals amb un 7-2 fruït de bones penetracions de les exteriors i diverses recuperacions de pilota de SintesMagriñà. Però el Torelló va saber parar el cop i una recuperació de Soler va marcar el punt on les visitants van mantenir la distància per acabar el primer quart amb 17 a 12 a l’electrònic.

Els cinc primers minuts del segon quart van demostrar un equilibri de punts, amb Moral amb un bon percentatge de tir i Corominola fent una gran tasca defensiva. Les blanc i negres no estaven gaire fines de cara a cistella i es van trobar aviat amb 5 faltes d’equip. Aquest factor negatiu es va veure compensat amb  un gran treball en el rebot ofensiu de l’equip i en particular de Khady Faye. La intensitat de les locals es mantenia gracies a rotació constant de jugadores i una defensa asfixiant de AdseràSintes que aconseguiren augmentar la distància fins a tancar la primera meitat amb 10 punts d’avantatge.

Als minuts inicials de la represa del partit ambdós equips van fer gala d’una forta defensa, fins al tal punt que no es va anotar cap cistella abans del minut 3 del tercer quart. Tot i això, les d’Osona van ser les que van dominar. La pressió defensiva i els atacs ràpids provocaren que els Ploms es tornés a quedar amb 5 faltes d’equip. Soler, amb 14 rebots i 13 punts al finalitzar el partit, va dominar l’ampolla anul·lant la superioritat física de les locals i de la mà dels l’encert i recuperacions de Padrós van retallar distàncies amb un parcial anotador de 0 a 9 que deixava el marcador 40 a 39. Les de Gari Marquet no van tornar a entrar en el partit fins que Magriñà va anotar cistella després d’una bona jugada individual. Va ser llavors quan les locals van recuperar la seva defensa, pressionant tot el camp i amb una recuperació de Borrell es tornaren a situar a cinc punts per sobre en el marcador. Moral va encistellar un triple a falta de pocs segons del final del tercer quart i Salat li va contestar des de la mateixa distància tancant el període amb un avantatge de quatre punts.

L’inici del l’últim quart va estar marcat per contínues pèrdues i recuperacions d’ambdós equips. Si Bové recuperava la pilota, Sintes li restava importància a l’error amb un triple. Això provocà que el partit es decidís sota taulell, on Masva fer un molt bon paper. A falta de pocs minuts del final Salat va ser expulsada i Marin movent ràpid la pilota i decidida a l’hora d’entrar a cistella va obligar a les rivals a tornar a la defensa individual. El bon paper de l’exterior del conjunt reusenc, però, es tallà al ser també expulsada. Amb el marcador desfavorable, el Torelló va apostar pel triple que va errar. Magriñà no va perdonar l’oportunitat de sentenciar des de tir lliure per col·locar el resultat final de 62 a 56 a l’electrònic.

Així les blanc i negre s’emporten la tercera victòria de la temporada producte del canvi d’entrenador, que l’any passat ja les va agafar a les darreres jornades i va aconseguir que l’equip es mantingués a la categoria.

Zamar 2000 Ploms Salle Reus (62):  Sintes (9), Adserà (5), Borrell (5), Salat (7) , Faye (10) – cinc inicial –  Magriña (9), Mas (7), Marín (10), Guerrero , Guelvenzu, Soto.

CB Torelló (56): Portet (2), Padros (11), Moral (10), Soler (13), Corominola (10) – cinc inicial –  Llagostera (5), Donadeu (2), Montero,  Jordana , Farrés, Bove, Gelabert.

Parcials: 17-12 / 23-18 (40-30) //  9-15 (49-45) / 13-11 (62-56).