“Un Club amb Cor”. Gala de la ‘Cistella d’Or’.

05/02/2012

Els expresidents de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, juntament amb el Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, han estat els guardonats d’aquesta primera Gala de la ‘Cistella d’Or’ organitzada per la Fundació del Bàsquet Català que també ha premiat a 135 clubs catalans per la seva col·laboració a la campanya solidària ‘Fes la teva cistella’.

L’acte, organitzat per la Fundació del Bàsquet Català (FBC), s’ha celebrat aquest divendres 3 de febrer a l’Auditori Cardenal Jubany de la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull.

Aquesta primera Gala de la ‘Cistella d’Or’, es va iniciar amb un reconeixement als 135 clubs de bàsquet catalans que han col·laborat en la campanya solidària ‘Fes la teva cistella’ de recollida d’aliments i recursos econòmics organitzada per la Fundació del Bàsquet Català i Càritas Catalunya.

Aquestes entitats han rebut, per part de Càritas, les plaques commemoratives que els acrediten com a ‘Clubs amb Cor’ per la seva col·laboració en aquesta iniciativa solidària que es va portar a terme durant tot el passat mes de novembre i principis de desembre.

A la segona part de la gala, la Fundació del Bàsquet Català ha guardonat a tres personalitats per la seva aportació i tasca, des de diferents vessants, en pro del Bàsquet Català i de l’esport català en general.

Molt Honorable Sr. Jordi Pujol i Soley (expresident de la Generalitat de Catalunya)
per la seva tasca des de la Presidència de la Generalitat a impulsar i realitzar la construcció i modernització de pavellons esportius arreu de Catalunya, alhora que es legislà atorgant personalitat jurídica a clubs i Federacions esportives, la qual cosa significà un avenç extraordinari en la normalització i progrés de l’esport català.

Molt Honorable Sr. Pasqual Maragall i Mira (expresident de la Generalitat de Catalunya) per la seva iniciativa, empenta i tenacitat, liderant que fos possible per Barcelona i Catalunya organitzar i realitzar els millors Jocs Olímpics de la història, alhora que aquesta efemèrides facilità la construcció i modernització de múltiples infraestructures arreu del nostre país.  > Eminentíssim i Reverendíssim Sr. Lluís Martínez Sistach (Cardenal Arquebisbe de Barcelona) com a representant de múltiples Centres Parroquials i Centres d’Ensenyament d’Ordres religioses que en la difícil època de postguerra, els anys 40 als 60, facilitaren i promogueren la pràctica del basquetbol i la creació de molts dels seus clubs.

Finalment es van entregar les plaques commemoratives als clubs presents entre els quals s’hi trobava el nostre club i la secció de bàsquet del C. N. Reus Ploms.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors