Cadet Femení Negre: som de Preferent!

03/09/2017

Amb molt de patiment, com sembla que hagi de ser en les grans ocasions, però el nostre Cadet Femení de segon any ha aconseguit aquesta tarda la fita històrica de classificar-se amb tot mereixement pel màxim nivell dins la seva categoria: el Campionat de Catalunya Preferent.

Calia guanyar, ni més ni menys. Tant feia si per un o per trenta, però s’havia de guanyar l’equip manresà del Joviat per rematar el que es va iniciar a Cornellà. I l’inici no ha pogut ser més engrescador: un espectacular 26-6 a les acaballes del primer quart després d’una autèntica exhibició de les nostres, que semblaven voler finiquitar el partit per la via ràpida. Tanmateix, s’ha arribat al final del quart amb 26-10, després de les que potser han estat les úniques dues errades consecutives de les locals en un període que, pel demés, ha fregat la perfecció.

Però això ha estat presagi del que passaria al segon quart. Les nostres han afluixat una mica el ritme, cosa que era d’esperar, però també el Joviat ha volgut demostrar per què participava en aquesta fase i s’ha transformat, amb una defensa molt més agressiva que ha anat estroncant les línies -i les idees- rivals de forma que, poc a poc però amb contundència, han anat escurçant l’avantatge al marcador fins arribar al descans amb només 7 punts de desavantatge (39-32).

A partir d’aquí, i malgrat que les nostres no han perdut mai l’avantatge en el marcador, el partit ha estat un altre: molt menys encert per part de les nostres mentre que les visitants, ara sí, han fet valer el seu important avantatge en alçada per prendre molts rebots i tenir segones, terceres i de vegades quartes opcions per anotar. Els nervis hi han tingut també molt a veure i, malgrat que s’ha tornat a assolir un avantatge de fins a 10 punts, no s’ha trigat a perdre’l i s’a entrat en el tram decisiu amb un marcador molt ajustat… Massa ajustat.

Malgtrat que al Joviat no li servia una victòria curta, ja que havia de guanyar per més de 25 punts si volia anar a Preferent, no s’ha rendit mai i ha seguit lluitant literalment fins el darrer segon. En situacions així, petits detalls poden fer que tot se’n vagi en orris, però afortunadament les nostres han mantingut el cap prou fred com per acabar enduent-se l’encontre en un final agònic: 69-65 i… Som de Preferent!

Hagués estat molt injust que el partit l’acabessin “perdent” els dos equips, ja que com dèiem una victòria curta de les visitants hauria afavorit l’equip que justament no jugava avui, el CB Cornellà; tanmateix, tot i que l’esport pot ser de vegades molt cruel, aquest cop no ha estat així i afortunadament podem celebrar-ho. Ara caldrà seguir creixent per plantar cara als millors equips de Catalunya en la que serà, sens dubte, una experiència inoblidable per aquest grup que tant promet. Enhorabona, noies!!