Presentació d’Equips: La Força de la Il·lusió

25/11/2018

Un any més, el Pavelló Olímpic Municipal de Reus ha estat l’escenari per l’acte de presentació dels nostres equips del Projecte Ploms-Salle més les escoles vinculades (La Salle, Sant Josep, Joan Rebull i, com a nova incorporació aquesta temporada, Pi del Burgar). Amb la grada principal del pavelló plena de familiars i acompanyants i les dues laterals darrere les cistelles plenes també amb els protagonistes, tot plegat feia goig de veure.

Diversos factors, entre ells la disponibilitat de dates del Pavelló, ens van fer triar per enguany un model diferent, combinant la presentació pròpiament dita amb no només un, sinó dos partits de bàsquet del millor nivell, en les seves respectives categories, que es pot veure a Reus.

Obrien plaça els nois del Júnior Masculí Interterritorial, i ho feien a una hora poc habitual, les 15:30, per tal de permetre encaixar la presentació entre el final d’aquest partit i l’inici del plat fort, l’encontre de Copa Catalunya Masculina, retransmès en directe per La Xarxa, entre el nostre primer equip masculí i el Maristes Ademar A de Badalona.

Els jugadors que entrena el Javi Villalba, que venien d’una ratxa irregular de resultats, necessitaven una victòria davant un rival de la part baixa de la classificació, i l’inici no ha pogut ser millor: molt centrats en defensa i ràpids i encertats en atac, han assolit un primer parcial de 26-6 que deixava molt ben encarrilat l’encontre. Tanmateix, la baixada de tensió que sempre suposa el final d’un quart s’ha notat massa i els locals han donat aire als visitants, que poc a poc han entrat al partit i han retallat distàncies al descans (46-29). El tercer quart ha seguit molt igualat, però l’avantatge en el marcador no ha semblat perillar en cap moment i el 86-55 final és fidel reflex de la diferència entre els dos equips.

En acabar aquest partit, i amb el temps limitat per les exigències de la televisió, la presentació d’equips ha hagut de ser més ràpida de l’habitual, però tots els equips que podien ser-hi han anat sortint i els seus jugadors i jugadores, tal com manen els cànons, cridats un per un. Les fotos de tots els equips, i la final de família amb tots junts al centre de la pista, han deixat el testimoni del potencial del nostre projecte, amb diverses escoles de la nostra ciutat participant d’aquesta festa del bàsquet i mostrant a familiars i acompanyants com de bonic pot arribar a ser aquest esport.

Els dos darrers equips en sortir a la pista han estat els nostres Sènior A Femení i Masculí respectivament, vaixells insígnia del nostre Projecte i sens dubte un bon mirall pels més petits i petites de la casa.

Lamentablement, no ens han pogut acompanyar els equips de l’Escola de Bàsquet de La Salle, degut a la coincidència amb la tradicional celebració del seu Festival de Santa Cecília, com tampoc l’equip de Veterans del CB La Salle, que tenien partit aquesta tarda a Montblanc i no van poder fer el canvi.

Una de les notes més positives la benvinguda a l’Escola Pi del Burgar, que com dèiem aquest any ha volgut confiar en nosaltres per iniciar un nou projecte d’Escola de Bàsquet. I bé que s’ha notat, doncs ja hi ha 19 nens i nenes del col·legi practicant el nostre esport de la mà de coordinadors i entrenadors aportats pel Club. I ho fan sense haver de perdre en cap moment la seva identitat com a escola, exactament igual com passa amb la resta de les que confien en nosaltres per impulsar la pràctica del bàsquet als centres i, com no, a la ciutat.

L’acte ha estat presidit pel Sr. Carles Pellicer, Alcalde de Reus, i hem comptat també amb la presència del Sr. Jordi Cervera, Regidor d’Esports de la nostra ciutat, el Sr. Joan Cortina, President de la Representació Territorial de la FCBQ, el Sr. Joan Bartolí, Gerent del Consell Esportiu del Baix Camp i el Sr. Josep Lluís Sancho, membre de la junta directiva de la Representació Territorial de la FCBQ, entre altres personalitats. El Sr. Alcalde ha posat cloenda a la presentació amb unes paraules d’agraïment i felicitació als presents.

I, com dèiem, el final de festa l’ha posat el nostre Sènior Masculí A que, en un emocionantíssim i molt intens partit que s’ha hagut de decidir (de nou) en la pròrroga, ha posat la cirereta al pastís d’una gran tarda pel nostre Club. Acostumats com estem al patiment, aquest és menys dur si més no quan es guanya, i la satisfacció de veure un ambient extraordinari a les grades segur que ha tingut molt a veure en què, aquest cop, el triomf s’hagi quedat a casa.

La igualtat ha estat la tònica general del partit, amb alternança gairebé constant en el marcador i diferències que mai han passat dels 7 punts a favor d’un o altre equip. Com va passar al darrer partit de casa, contra el Santa Coloma, els visitants han forçat la pròrroga amb un triple, però avui la festa no podia acabar malament i els nostres han tret tot el seu caràcter i els tres punts s’han quedat a casa. Cares de satisfacció, famílies que potser avui han donat el primer pas per enamorar-se d’aquest esport, com ens comentaven al final del partit, i sobre tot la demostració de que a Reus hi ha un projecte de bàsquet de ciutat que, amb el suport de tots els estaments, no té límits.

Al llarg de la tarda, i com a demostració del compromís del nostre club amb la societat i especialment amb els més desafavorits, s’ha fet el tradicional recapte d’aliments per Càritas Diocesana, que ha cobert amb escreix les expectatives d’aquesta entitat amb la participació de la família del bàsquet.

També, al descans del partit de Copa Catalunya s’ha fet un petit però emotiu homenatge a la figura de l’Alejandro Bermúdez, qui ens va deixar de forma inesperada el passat mes d’agost. Es va fer entrega d’una placa commemorativa a la seva vídua, en presència dels seus familiars més propers i, com no, dels qui durant anys van compartir amb ell amistat i amor pel bàsquet, els “S’Avis”.

En definitiva, un espectacle que és fidel reflex, com resa el títol, de la força que la il·lusió pot donar a qui la té i la mostra. Il·lusió de competir, de guanyar i de poder fer-ho realitat en un dels millors escenaris possibles per un partit de bàsquet al nostre país. Un orgull haver pogut ser-ne testimonis i tant de bo tinguem moltes més ocasions de fer-ho.

Gràcies i… FINS LA PROPERA!!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Accessos Ràpids

logo 3 LQ

logo 3 LQ

logo 3 LQ

Entrades Anteriors