CE Sant Nicolau 50 - 52 Júnior Femení A

02/01/2015 - 19:30 a CE Sant Nicolau

Partit per aprendre, veure i ser conscient d’on és l’equip. Malgrat les victòries, el partits ens han de donar experiència i capacitat de lectura del nostre joc en defensa i en atac.

Un Sant Nicolau, amb una de les millor defensa de la lliga, ens va donar la oportunitat de competir al 100% però no vàrem ser capaces.

El primer i quart va ser  l’únic quart dominat 100% per les plomistes. Des del primer minut es va veure a pista l’equip que som amb ràpides transicions, arribant jugant i treient avantatges sempre per finalitzar amb falta o cistella. Malgrat això, la falta de concentració, ens portava a no trencar el partit des de la línia de tirs lliures. Fins a 20 en vàrem tirar aquest quart amb tan sols un 40% d’encert. Malgrat això, a falta de 40 segons de quart amb 8-17 al marcador, vàrem tornar a regalar avantatge amb tres faltes castigades per la bandera, que deixaven a les locals tan sols a 7 punts.

El segon quart, no començava molt millor per les nostres. En defensa, no vàrem existir. Els conceptes defensius treballats durant tota la temporada no hi eren i, de la mà, anava una molt poca responsabilitat individual. Sant Nicolau buscava cada 1c1 utilitzant la seva avantatge física i tant López (21) com Solé (7) feien mal cada vegada que buscaven l’anella. Les nostres, perdudes amb atac donat que no ens sentíem fortes des del darrera. 17-12 de parcial i 29-31 al marcador a la mitja part.

La segona part es pot resumir amb una defensa mediocre i un atac sense cap tipus d’ordre, amb opcions individuals i poc més. Aquest joc al tercer quart, endurit per la manca de faltes, va deixar un parcial de 5-5 i tot per decidir.

L’últim quart vàrem espavilar i endurir una mica la nostra defensa – no gaire- però vàrem seguir atorgant punts a la millor jugadora local – López- que desbordava a les nostres interiors de fora a dins cada cop que volia i, en els primers 4 minuts de quart, va anotar 8 punts consecutius. Per la nostra part, seguíem errant tirs lliures per sentenciar una diferència que ens donés una mica de tranquil·litat. Cap estructuració de l’atac per part de les nostres que, quan buscaven accions amb una mica d’ordre trobàrem situacions d’avantatge clares, però no vàrem portar el ritme del partit. A falta d’un minut arribem al partit amb empat a 48 anant a la línia de tirs lliures per anotar-ne un però agafar el rebot ofensiu. Sense cap control, acabem tirant un tir de tres que no entra i la pilota surt per banda. L’equip local demana minut i amb un 1c1 de López a falta de 2.4 segons anota deixant-nos 50-49 a falta d’una última jugada.

Les locals, en zona, varen tancar l’1c1 de Millan que assistía a Dali per anotar un triple sobre la botzina i donar-nos una victòria poc merescuda.

Les victòries no ens han de servir d’excusa per baixar el nostre nivell defensiu i ofensiu. Setmana per treballar i, sobretot, reflexionar sobre les nostres responsabilitats individuals i la nostra concentració al partit. Si no som qui som, amb humiltat, responsabilitat individual i treball, no som res del que fins ara hem demostrat.