Cadet Masculí Salle Ploms '01 64 - 61 Força Lleida

10/04/2015 - 12:30 a Pavelló Salle Reus

Debut amb victòria del nostre Cadet Masculí de 1r any al Campionat de Catalunya. Un partit que es presentava complicat davant un rival de nivell com és el Força Lleida, i que va estar carregat d’emoció fins al final, al què s’arribà amb un apretat però just i suficient 64-61.

Començaven bé el partit els nostres, amb molt bones accions en defensa i alegria en atac fins un 4-0; tanmateix un triple i una cistella de dos dels visitants els permetien capgirar el marcador i col·locar el 4-5 en el que seria el seu primer i únic avantatge en tot el partit, ja que a partir d’allí els nostres es van tornar a ficar al partit i amb bones accions defensives i al contraatac aconseguien arribar al final del primer quart amb un bon avantatge (20-12).

El segon període començava amb la mateixa tònica, i amb un joc alegre els Salle-Ploms aconseguien despegar-se en el marcador fins un 28-12 que semblava indicar un partit més còmode del que ens podíem imaginar, però el Lleida, que no va baixar en cap moment la guàrdia malgrat tot, apretà en defensa provocant un seguit d’accions precipitades dels nostres que es van traduir en un parcial de 0-12 i un marcador que es tornava a apretar (28-24). Calia reaccionar i ho van fer bé els nanos que entrena el Pau Papasseit, doncs recuperaren el seny i amb ell el control del joc, fins deixar el marcador al descans en un esperançador 38-31.

La segona meitat semblava un calc de la primera i els nostres, que van tornar molt endollats a la pista, van fer una altra estirada i en un tres i no res recuperaven els 15 punts d’avantatge (52-37), després d’un parcial de 8-0. De nou, semblava complicat que els visitants poguessin refer-se’n, però justament quan es veien molt pel darrere al marcador era quan mostraven la seva millor versió, i això els va permetre tornar a reduir el desavantatge poc a poc i arribar gairebé al final del parcial 9 punts per sota (54-45), però un triple al darrer segon ens retornava un avantatge de 12 punts que semblava prou còmode (57-45).

Tanmateix, amb un equip local excessivament castigat per les faltes (sobre tot tenint en compte la intensitat amb què pressionaven els visitants), el Lleida seguia apretant i un parcial de 0-10 gairebé evaporava l’avantatge que tant havia costat assolir (57-55). A partir de llavors, cada cop més nervis però el fet de que els visitants no arribessin a igualar mai el marcador va poder ser determinant. Amb moltes imprecisions pels dos costats, la diferència no passava de tres punts pels de casa però tampoc no baixava d’un. Amb 62-59 al marcador, jugada de 2+1 pels visitants però van fallar el tir lliure (62-61).

Parlàvem de les faltes, i fins a cinc jugadors locals van haver d’acabar el partit a la banqueta eliminats (per cap dels visitants), fet que sens dubte es deixà notar, sobre tot en el control del rebot defensiu que fins llavors havia estat dominat per nosaltres. A banda de les eliminacions, l’acumulació de faltes permetia els de Lleida anar molt sovint a la línia de tirs lliures, i aquí va raure al final una de les claus del desenllaç: de fins a 11 tirs lliures van disposar durant els tres darrers minuts del partit, però no en van poder encistellar ni un.

Una cistella faltant poc més d’un minut ens posava de nou tres punts amunt (64-61) i els de Lleida perdien la pilota en el següent atac, el que ens deixava amb possessió i ben just 10” per jugar, però els visitants cometien una falta tàctica i justament amb ella entraven en bonus. Amb 7″ per jugar teníem doncs dos tirs lliures per sentenciar el partit, pero tampoc no en va entrar cap i el rebot va ser pels visitants. Un triple seu ens hauria conduït a una pròrroga que pintava molt negra pels de casa, amb només cinc jugadors disponibles i un d’ells lesionat, però el tir des de molt lluny no va entrar i el partit acabava amb el 64-61 ja indicat.

El proper partit serà dissabte dia 10 a les 16 hores al Pavelló de La Pineda contra el Vila-seca.

Parcials: 20-12 / 18-19 / 19-14 / 7-16

Anotadors: Basora (6), Diao (2), Llauradó (2), Aragonès (23), Beltran (16) -cinc inicial-; Díaz (-), Cazalla (4), Moriones (3), Estivill (-), Chàrlez (8).
Triples (6): Aragonès (1), Beltran (4), Moriones (1).
Rebots (37, 29d/8o): Basora (4), Diao (3), Llauradó (15), Aragonès (5), Beltran (-), Díaz (2), Cazalla (2), Moriones (1), Estivill (2), Chàrlez (3).
Percentatges de tir: 1p 6/12 (50%); 2p 20/41 (49%); 3p 6/12 (50%)
Faltes comeses/rebudes: 28/21
Eliminats (5): Basora, Llauradó, Beltran, Díaz i Chàrlez.