CB Vilaseca 58 - 61 Cadet masculí Salle Ploms '01

10/10/2015 - 16:00 a Pavelló La Pineda

Segon partit del Cadet Masculí de 1r any al Campionat de Catalunya, contra un rival que la temporada passada va acabar sent campió Territorial de nivell B però al qual només ens vam enfrontar en un amistós de pretemporada, i que per tant es presentava si més no interessant.

A diferència del primer partit, els nostres no van començar centrats i el Vila-seca ho va aprofitar per marxar de seguida amb un 4-0, tot i que el més preocupant era la ràpida acumulació de faltes per part nostra (abans dels 3’ ja havíem entrat en bonus). Poc a poc, però, la defensa es va anar adaptant a l’estricte nivell que els àrbitres van marcar de bon començament i es va aconseguir controlar no només l’aspecte faltes sinó també el marcador, fins acabar el quart 3 punts amunt (14-17).

Al segon període va continuar la igualtat amb bastant poc encert per ambdues bandes, tot i que mantenint en tot moment la davantera en el marcador del nostre costat. Uns bons minuts finals en defensa ens van permetre acabar guanyant també aquest quart (23-28 al descans).

La segona meitat començava amb millors sensacions, i els nostres poc a poc anaven augmentant l’avantatge fins assolir la que fins llavors era la renda màxima a favor (8 punts, 27-35). Tanmateix, i com ja ens va passar al primer partit contra el Lleida, semblava que no ens en poguéssim anar massa al marcador, i una “empanada” especialment seriosa dels nostres coincidint amb els millors minuts dels locals va permetre un parcial de 9-0 que posava per davant el Vila-seca (36-35). Afortunadament, i com també va passar al primer partit, veure’ns per sota al marcador ens feia reaccionar, i un parell de bones accions ens retornaven l’avantatge i, amb un parcial aquest cop favorable de 2-11, el +8 que haviem perdut (40-48). Semblava que aquesta seria la diferència amb que entraríem al darrer període, però un triple dels locals al darrer segon deixava la cosa una mica més incerta (43-48).

Entràvem doncs al darrer període i, malgrat un parcial inicial desfavorable de 4-2 (cistella nostra i dues de consecutives del Vila-seca), tres bàsquets seguits dels nostres, el darrer d’ells el quart triple del partit, ens permetien assolir una nova diferència màxima, en aquest cas de 10 punts (47-57) a manca de només 4’… Però la història malauradament es repetia, i un triple dels locals donava entrada a una sèrie de 9 punts seguits que tornava a posar-los a només un punt (56-57). Una cistella nostra ens tornava l’avantatge de tres punts i partir d’aquí intercanvi d’imprecisions i de punts que mantenia l’emoció fins al final. Un tir de tres errat pels vilasecans que els hauria permès posar-se per davant al marcador a manca de 10” i el contraatac següent completat pels nostres a manca de 2” deixaven el marcador en el 58-61 definitiu, ja que, també com va passar al primer partit, els nostres van saber defensar bé el darrer atac local i fins i tot van bloquejar un tir a la desesperada des de mitja pista.

Dos de dos doncs, malgrat el patiment. El proper cap de setmana descansem i el següent partit serà diumenge dia 25 a la pista del Sant Nicolau, a Sabadell.

Parcials: 14-17 / 9-11 / 20-20 / 15-13

Anotadors: Basora (13), Diao (2), Llauradó (14), Moriones (3), Beltran (5) -cinc inicial-; Aragonès (10), Chàrlez (7), Díaz (5), Cazalla (2), Estivill (-).
Triples (5): Aragonès (2), Beltran (1), Basora (1), Chàrlez (1).
Rebots (35, 24d/11o): Basora (5), Diao (3), Llauradó (12), Moriones (2), Beltran (-), Aragonès (4), Chàrlez (3), Díaz (4), Cazalla (-), Estivill (2).
Percentatges de tir: 1p 6/10 (60%); 2p 20/51 (39%); 3p 5/13 (39%)
Faltes comeses/rebudes: 21/16