Cadet M. Salle Ploms '01 67 - 46 CB Vila-seca

29/04/2024 - 12:30 a Pavelló La Salle

Després del disgust de Lleida, on una combinació de factors en contra van conduir a un resultat excessiu en contra, rebíem la visita del CB Vila-seca, equip al que, malgrat ocupar el penúltim lloc a la classificació, sabíem que no seria fàcil superar doncs ja a la primera volta ens va posar les coses molt complicades.

Tanmateix, començava bé el partit, amb bona circulació de pilota i, sobre tot, intensitat i concentració en defensa. Faltava un xic d’encert final de cara a cistella però tot i així es van anotar 15 punts al primer quart, xifra més o menys en la línia d’altres partits. Això sí, un criteri arbitral molt estricte pel que fa als contactes va fer que els nostres es carreguessin de faltes molt ràpidament i això donà peu a que els visitants gaudissin de fins a 14 tirs lliures només en aquest quart, per només 2 els nostres. Afortunadament el seu percentatge d’encert va ser baix (5/14) i això va permetre arribar a la primera pausa amb 2 punts d’avantatge (15-13).

Al segon quart es va ajustar la defensa, llegint bé la poca permissivitat arbitral amb l’ús de mans i braços, i això va permetre controlar la sagnia de faltes i també les visites a la línia de tirs lliures dels rivals (“només” 9 en aquest quart). També es va mantenir l’efectivitat de cara a cistella i tot plegat ens va conduir al descans amb un avantatge esperançador tot i que ni molt menys definitiu (31-20). Potser la millor notícia era que, malgrat l’avantatge en alçada dels interiors rivals i el consegüent domini del rebot, això no s’havia traduït en punts en contra gràcies a la bona tasca en defensa i la nostra superioritat tècnica. També podíem estar relativament tranquils doncs, malgrat la inusual acumulació de faltes en contra (17), aquestes s’havien repartit entre els jugadors i no en teníem cap d’especialment carregat.

El tercer període, sempre complicat, havia de ser clau per mantenir el control del partit, i el cert és que es va notar una certa davallada en l’efectivitat de cara a cistella però per sort també es va mantenir el bon to defensiu. Com a conseqüència, el parcial més pobre en anotació conjunta però també guanyat (12-10) per un 43-30 de cara al darrer període.

Es mantenia també el “recital” de faltes sancionades pels àrbitres, i ja albiràvem algun problema d’eliminacions, tot i que afortunadament teníem tots els efectius disponibles i això feia menys dramàtica la situació.

Començava fantàsticament bé el darrer quart, amb una ratxa de recuperacions en defensa i bones accions d’atac que ens conduien a un 11-0 de parcial (54-30 a manca de 5′) que gairebé finiquitava el partit… Gairebé.

En efecte, l’estricte criteri arbitral respecte als contactes va continuar i això va permetre als visitants “batre” el registre de tirs lliures del primer parcial, amb un total de 16. Aixó provocava continues interrupcions en el joc i, unit a les tres eliminacions per 5 faltes que se’n van derivar, conduia a la pèrdua de concentració per part dels nostres. El Vila-seca se’n va saber aprofitar per acostar-se al marcador (55-41 amb tres minuts encara per jugar) però els nostres van recuperar-se bé i un nou parcial de 7-0 tallava d’arrel la reacció visitant i retornava una diferència més d’acord amb el que s’havia vist a la pista (66-43 ja dins el darrer minut). Al final, 67-46 i una victòria important que es quedava a casa.

Amb aquest resultat els nostres gairebé s’asseguren escapar dels tres darrers llocs de la classificació i mantenen la distància amb el quart classificat, posició que dóna dret a participar al grup pel títol en la segona fase. Serà difícil, doncs aquest sens dubte és un grup molt igualat, però justament per això hem de ser optimistes i pensar que es pot assolir i que, en qualsevol cas, ens espera una segona meitat de temporada plena d’al•licients.

Aquest proper cap de setmana no tenim partit però podrem preparar a consciència el següent, tot un repte per rebre el Sant Nicolau sabadellenc, un dels tres equips que es troben empatats a dalt de tot de la classificació.

Parcials: 15-13 / 16-7 / 12-10 / 24-16

Anotadors: Basora (6), Bisús (6), Cazalla (-), Llauradó (16), Beltran (8) -cinc inicial-; Estivill (-), Díaz (7), Diao (6), Moriones (1), Chàrlez (8), Aragonès (9).

Rebots (42, 18o/24d): Basora (5), Bisús (8), Cazalla (2), Llauradó (6), Beltran (2), Estivill (-), Díaz (3), Diao (4), Moriones (2), Chàrlez (4), Aragonès (6).

Triples (1): Aragonès.
Faltes comeses/rebudes: 35/28.
Eliminats (3): Basora, Díaz, Bisús.